BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 24 April 2012

~ciri-ciri bakal imamku~

Assalamualaikum. . .

nampak mcm best je tajuk entry tu??
wuhhhuuuu . . .

masih dalam pencarian mncari bakal imam. . .
insyaALLAH, ALLAH permudahkan. . .

okla,
bukan nak cakap aku ni 
cukup sempurna utk dapatkn org yg sempurna. .
dan aku xprnah cakap pun yg ak sempurna. . .
sebab apa,
sebab....
manusia takdak yg sempurna!

okla. . .
ciri2 bakal imam ak:

1) haruslah beriman dan soleh 
<sebab ak nak brsama dia di syurga,so, dia kenalah briman n soleh utk bimbing aku dan keluarga kami,kan?hehe...>

2) haruslah menghormati org tua
<sebab dia bukan brkhwin ng aku sorang, tapi dia brkahwin ng org tua ak jugak,ok?>

3) tak smoking
<Ade lagi ke zaman skunk lelaki yg xsmoking? adelah... sebab ape? xkan la time aku pregnant(insyaALLAH), dia nk merokok.. bahayakan kesihatan ak n baby je,ok?? huhu..>

4) sedap mata memandang
<tak handsome muke xpe, asalkan iman dia handsome... mksud aku kat sini, biaq la bile pandang muke dia, brtambah syg aku kat dia n Pencipta...>

5) terima aku seadanya dan setia
<since aku besar gedabak, wajiblah trime aku seadanya ak... xpyah la nk bgi gelaran yg bukan2 plak,kan? sentap plak ak nnti.. hehe... n, setia... sbb ape? sbb ak kalau boley nak dia pikiaq ak je sorang n takde madu2ku yg lain2 bile die rindu... hehehe >

tu je lah yg basic. . .
aku tak mintak yg handsome mcm edward cullen or jacob
dlm cite twilight pun. . .
tak kesah. . .

yg penting,
dia selalu ada bila aku perlukan dia...
and3. . .
selalu ada di samping aku,
bukan selalu ada di samping padang bola or kedai mamak....

tu je lahh...

ni hanya luahan n harapan seorang bakal makmum. . .
tu je.. . .

kla...
nite2...
:)

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...