BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Wednesday, 17 April 2013

~ALHAMDULILLAH~

assalamualaikum. . .. 

ALHAMDULILLAH,
selesai jugak akhirnya pementasan drama BM ptg tadi. . .

and,
it was awesome and great. . .

ALHAMDULILLAH...

sume berjalan ngan lancar eventhough
mase berlatih xpernah nak menjadi. . .

syukur ke hadrat Illahi. . .

dan,
jutaan terima kasih pda teman2 
yg sudi bagi support, peluang utk aku and
kawan2 lain utk pegang watak dlam drama tu. . .

and,
again,
ALHAMDULILLAH,
i've done my best and
dapat galakan dari kawan2. . .

allahu allah. . .

satu pengalaman yg cukup berharga. . .

sebelum ni,
aku lebih prefer kerje belakang stage je as
jadi ushrette, ajk mkn or minum, ajk hadiah,
but kali ni,
diberi kepercayaan utk memegang watak yg agak
berat utk dipikul oleh aku yakni
gangster and org cacat. . .
perghhh.  . 

it's not easy as aku bukannya reti berlakon. . .

namun,
atas dorongan keluarga tesl 1,
alhamdulillah,
i've made it. . . .

syukur2 dan syukur sangat2. . ..

dapat impak positif and aku bersyukur sgt. . .
semua dah berakhir. . .

and, 
seriously,
aku injured mase dlam prektis ag and tadi,
mase berlanggar tu,
aku jatuh betol2 jatuh and 
kepala aku terhantuk ngan kuatnya kat tangga. . .

mase tu,
aku redha je la. . .

akhir2 babak,
sakit kian terasa. . .

bahu ni mcm nk patah je,. . .

kaki lagi la. . .

tapi,
takpelah. . .

alhamdulillah,
tesl 1 yakni kelas aku,
dapat johan dlm pertandingan pementasan drama tu. . .
yeay!!!!!!

good job everyone!!

crew2 and pelakon and keluarga tesl 1 terbaik!!!

susah and senang bersama, alhamdulillah. . . .

makin erat hubungan kami. . .

ukhwah fillah abadan abada, kawan. . . .

semoga allah merahmati jalinan persahabatan antara kita. . .

Ameen. . .

tahniah pada semua!!!!

Thursday, 11 April 2013

~Takdek motip~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Yipppaaaaaaaaa. . . 

balik lagi hari ni. . .

cannot stand with ipg's environment lately. . .

huuuuuuuuu. . . .

sorry to say,
tapi aku lebih rela drive sendiri 2 jam
semata2 nak balik umah
dari stay kat bilik ipg tuh haa. . .

sungguh. .. . .

aku dah xboleh dah nak tahan and
pretend mcm takdek pape yg berlaku. . .. 

ape kau ingat aku robot??

bile hempap pintu tu boleh buat telinga kau bingit,
ape lagi bile hati kau dirobek2 mcm ayam mengais tanah. . .
sakit, bukan??

ahhaaa. . .

begitulah peritnya lakonan tak berbayar neh. . .

last2,

aku sendiri jatuh dihempap tangga. . .

untuk sekelian kalinya aku mengaduh. . .
gara2 luka yang sama. . .
gara2 jatuh akibat yg sama. . .

tak berdarah cuma aku terhiris. . .
dirobek, ditoreh,ditikam2 sampai lumat. . .
diperah asam limau. . .

sakit luka tu,kan?

takdek perkataan yg dapat digambarkan. .  .

aku tak tau ape motip aku melalut. . .
tapi,
kena la pada title tu,kan?
takdek motip. . .

biarlah aku bermonolog sendiri. . .

sekurang2nya, 
terubat sikit luka di hati,
walau tak sembuh,
tapi sekurang2nya,
hilangkan sikit rasa sakitnya. . .






gambar kat bawah ni mcm 
menjelaskan situasi aku skrg



i'm planning to go somewhere,
somewhere i'm not belong to anyone. . . .

lost. .  .

need guidance. . . .



wassalam. . . .


Tuesday, 9 April 2013

~Breathe~

ASSALAMUALAIKUM. . .. .

After struggling for kkps thingy,
ALHAMDULILLAH,
finally me and friends can breathe. . . .

uhm. . . .

too many kkps to be submitted,
less time, less sleep,
make us dying for nothing. . . .

breathe. . .

bukan lah maksud aku sebelom ni
kami2 ni xbernafas,
cuma,
now lebih tenang. . . .

thanks pada semua yg membantu. . .

and,
pasal pasal lain,
ALHAMDULILLAH,
kawan2 byk bagi moral support kat aku. . .

bagi aku nasihat, kata2 semangat
supaya aku tetap kuat berdiri,
di saat ada yg ingin mnjatuhkan aku. . .

allah. .. .
aku bersyukur masih dilindungiMU. .. .

Segala kesakitan,
keperitan merentasi ranjau kehidupan ni,
xkan lengkap tanpa bantuanMU. . .

lemah dan tak berdaya jika aku tanpaMU. . . .

biarlah pada pandangan manusia,
aku seakan2 melakukan seribu kejahatan, namun,
jgnlah ak nampak hina pada pandanganMU ya ALLAH. . .

biarlah aku sendiri dan terus mengingatiMU,


hanya itu jalan yg terbaik untukku. . .

aku tahu, sedar dan yakin bahawa
Engkau sedang merencanakan sesuatu yg indah 
buat diri ini. . .
aku yakin dgn ketentuanMU, ya ALLAH. . . .

“kepada sesiapa yang kesunyian

ALLAH sedang berbicara dengan mu tentang bahasa kesabaran dan ketabahan diri…

adakah dengan kesunyian yang diberikan ALLAH

mampu membuatkan dirimu semakin mendekatkan diri dengan ALLAH

atau

membuatkan dirimu semakin jauh dari ALLAH..”


tu aku petik dari kata2 ustaz azhar idrus. . .

allahu allah.  . . .

sangat besar rahmatMU. . .
selame ni aku tak pandai bersyukur. . .
bahagia, derita, tu semua hanya
satu ujian. . .




last but not least,


wassalam.. . .. 

Thursday, 4 April 2013

~Last~

assalamualaikum . . 

uhm. . .

last. . .

it's for my s.b.e and also for
certain thing yg dah xde kesan if
aku cuba pertahankan. . . .

last day s.b.e buat aku menitiskan airmata. . .

sbb anak2 sklg sangat sukar untuk aku lepaskan. . .
even sekejap je ak masuk,
diorang mampu ingat aku. . .
allahu allah. . .

cikgu2 sklg juga sangat baik. . .

aku anggap mereka sbahagian dari keluarga aku. . .

tadi masa mengira detik kepergianku,
aku pergi bersalaman dgn semua guru di bilik guru. . .

ramai cikgu yg suruh ak datang lagi. . .
peluk,cium aku. . .
ade yg xnak lepaskan tangan aku pergi. . .
allah. . 
situasi ni buat airmata aku menitis.. . .

suara aku berubah dek tahan airmata keluar dgn laju. . .

besar harapan mereka pada aku. . . 
in shaa allah,
moga allah permudahkan segalanya. . . .

hanya allah yg dapat membalas jasa baik mereka. . .

anak2 sklg,
belajar rajin2. . .
jadi anak yg soleh,solehah. . .
berbakti pada ibubapa,guru, agama,negara. . .

ni pesanan utk aku sendiri jugak. . .

and last sekali. . .

the last thing in my life. . .

dunno wanna start with it or not. . .

give me time. . .

i dont think i can accept u in a short time. . .

can we be friend first?

kalau rasa selesa,
then we'll proceed to the next level. . .

tu pun kalau. . .
xtau sebesar mana kalau tu. . .
uhm. . 

aku malas nak pikir pe lagi dah. . .

bile gathering malam hari tu,
ade tersebut pasal bnde ni. . .
aku terus bangkang and cakap dah la kaitkn. . .
aku dah penat. . .

nak ke tengok aku dgn airmata je?

dah la. . .

harapan yg takde penghujungnya. . .

mungkin bila aku terbuka hati nanti dan
ade yg masuk meminang pada masanya and aku
dah bersedia nak terima,
in shaa allah
aku akan terima apa jua yg abah, cikda, abg putuskan untuk aku. . .

lepas ni aku hanya nak menurut je. . .

aku dah xnak cari. . .

cukuplah,kan?

lagipun,
hdup ni penuh ng teka-teki. . .

ade yg boleh kite agak,
dan
ade yg kita xkan dapat agak, selesaikan. . .


sabar duhai hati... tenanglah... 
damailah kamu duhai hati. . .


wassalam. . . 





Wednesday, 3 April 2013

~New Chapter?~

ASSALAMUALAIKUM. . . .


uhm . . .

penat sangat lately. . .

tapi,
alhamdulillah. . .

banyak bnde yg aku dapat. .. 

btw,
esok da last day berpbs. . .

allahu allah. . .

sedih sangat nak tinggalkan rakan2,cikgu2, anak2 sklg. . .

mungkin in shaa allah kita akan bertemu lagi
jika allah menakdirkan utk kita bertemu. . .

kak niza, kak siti, syafiq, ijan. . .

thanks sbb jadi peneman aku berpbs. . 
esok aku dah last day,
hope korunk berjaya dlm praktikum kali ni. . .

in shaa allah,


pasal title post tu. .  .

aku xtahu la sama ada aku nak ke tak
bukak lembaran baru atau new chapter tu. . .

really dunno what to do. . .

serius manakah kamu utk meneruskan semua ni?

aku?

aku masih di sini. .. 

tiada perubahan. . .

tiada lagi pengharapan. . .

satu, satu then satu muncul . . .

then,
satu,satu then satu pergi. . .

jadi,
aku biarkan DIA mengatur segalanya. . . .





in shaa allah. . .

moga ALLAH tuliskan y terbaik untukku. . .

wassalam. . . .

Monday, 1 April 2013

~PBS DAY 2~

ASSALAMUALAIKUM . . .

Hyee. . .

today was my second day at SKLG. . . .

Another awesome and great day to be explored. . .

and. . .

hari ni buat aku ingin menitiskan airmata. . .
hampir gugur airmata saat
mndengar kisah anak2 dari kelas pemulihan as
they can't even read wlaupun dah
berumur 9 tahun/ tahun 3. . .

allah. . .

sebak dada tatkala mendengar kata2 tu dari guru mereka. . .
cikgu marina. . .
she is a good,great, awesome teacher. . .

lama kami berbincang tntang nasib anak2 ini. . .

dulu,
dia seorang guru yg tegas, garang,
namun tatkala mngajar anak2 ini,
trnyata sikap tegas, garang hanya mnghancurkan mereka. . 
tu kata2 yg aku petik dari mulut beliau. . .

anak2 ni perlukan bimbingan, kasih sayang,
kalau kite garang dgn mereka,
keesokkan hari,
mereka pasti xkan datang ke sekolah lagi. . .

tersentak. . .

aku cuba mndalami maksud beliau. . .

allah. . .

dan kami turut mmbincangkan prestasi dan juga sistem kssr
yg agak tinggi tujuan dan objektifnya. . .
kami sependapat,
mereka(anak2 pemulihan) xkan dapat mencapai tujuan kssr. . .
they can't even read,
how they supposed to learn??
bm pun diorang xleh baca, sains??
memerlukan IQ yg tinggi. . 
sekali lagi aku tersentak. . 

seharusnya,
kite patut trngok, nilai budak2 ni pinggir bandar. . .

aku bukan nak kata letak pencapaian pada tahap yg
rendah,
tapi,
pernah tak fkir tntang nasib mereka? nasib ibubapa mereka?
harapan mereka? harapan ibubapa mereka?
cita2 mereka?

cuba fikir,
kalau mereka dibiarkan,
sedangkan ibubapa mengharapkan mereka berjaya dan 
mengubah naseb keluarga,ape akan jadi dengan mereka??  
keluarga dari luar bandar dan pinggir bandar x sesenang
dan x semewah keluarga di bandar. . .

we should care, listen to their hope. . .

masa aku tanya cita2 amir yakni dari kelas pemulihan,
dia brcita2 nak jadi doktor. . 
but the fact is, he can't read. . .
ape reaksi aku?
sungguh nak tau?
airmata aku bergelinangan. . .

adik,
akak harap adik dapat baca suatu saat nanti. . .
supaya adik dapat capai cita2 adik. . .

cikgu marina. . .
mulia sungguh hatimu. . .

dulu dia mengajar kelas elit, yakni budak2 tinggi IQ nya,
namun,
bila ditugaskan utk mngajar anak2 pmulihan,
dia tabah. . .
sangat penyayang. . .
sungguh. . .


bnyak yg aku dapat dari beliau tadi. . . 
pengalaman, nasihat, tunjuk ajar. . .
allahu allah. . .
pengalaman yg luar biasa. . .
ikhlas sangat masa beliau brbicara dgnku. . .

allah. . .

hampir sejam aku brbicara dgn cikgu,
ambil gambar brsama anak2 dan cikgu. . .
untuk kenangan. . 
besar harapan cikgu padaku. . 
agar aku dapat mengubah nasib anak2 pemulihan. . .
in shaa allah. . .
aku akan berusaha brsungguh2. ..

jgn hanya fokuskan kpd pelajar elit sahaja,
kelas pemulihan yg harus diutamakan. . .

wassalam.. . .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...