BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Thursday, 28 February 2013

~Tawar Hati~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

hye olls. . .

busy sangat lately. . .

ni curi mase sikit. . .

tawar hati?

uhm. . .

ahhaaa. . .

aku pun xtau la ape nak kata,. . .

cuma,
gitu lah. . .

only two words could describe me right now. . .
TAWAR HATI. . .

fed up dah ngan sume ni. . .

bukan xnak take it serious but,
terlebih pikir yg serious ni
buat aku terkongkong. . .

mcam lemas, 
xleh bernafas. . .

boley x aku nk follow the flow je?

malas nak pikir pape dah. .  .

law ade jodoh, ade la. . .
law xde jodoh, xde la. . .

gitu je, boley? ?

berharap setinggi gunung sekalipun takde guna
kalau hati tak merelakan. . .

tak gitu?

aku, nurul atiqah mohd nasir
betol2 penat nak pikir pasal ni. . .

sampai semua bende buat aku jadi TAWAR HATI. . .

aku memang tak ley nak sembunyi
bile aku dah start takde mood, or
mcm malas dah nk discuss pasal something. . .

susah bila melibatkan hati sbb bende tu ade kat dalam. . .

lebih2 lagi bile die dah terluka. . .

sekalipun dah sembuh,
tp still parut tu ade. . .

uhm. . .

susah sangat bile main ng hati ni. . .




wassalam. . .


Saturday, 9 February 2013

~Adakah ini hanya dugaanNYA?~

        ASSALAMUALAIKUM. . .


Uhm. . . 


hari ni aku penat sangat. . . .

lepas zohor tadi,
abah ajak ak ikut die g kenduri
since aku sorang2 je kat umah. . .

sebenarny ak menolak utk pegi,
namun, ak dipaksa jugak. . .

last2,
aku bersiap and pegi la jugak. . . .


abes makan kenduri,
abah ckap nk g umah nenek...
so,
heading to nenek's house. . .

mase ngah borak2 and makan2 kat umah nnek tu,
tibe2 je mak sedara aku tanye soklan. . .

mak sedara: "Qah, ado gewe doh?"

aku: "heh?, err... xdop. . . kito org udoh etek. . . xdop org nok..."

mak sedara: " haa. .. molek2... cik yah nk bui iqah<aku> ko anok saem cik yah. . . 
abah dio doktor, anok dio engineer. . .

aku: terdiam, terkedu, xtahu mane nak tengok, ape nak buat. . same goes with
my parents... the three of us mcm caught in action. .

ak ingat die gurau je. . .

namun,
lame2,
makin serius, makin byk soalan yg die tanye. . .

allahu. . .

baru semalam aku kata aku malas and
takut nak pikir sume ni. . . .

tup tup,
dah kene batang hidung sediri hari ni. . . .

tetibe,
mase odw balik dari umah nnek tu,
abah plak yg berbicara psal tu dgn aku.. . .

jgn bagi org harapan yg menggunung. . .
takut org terlalu berharap pada kita. . 

abah,
iqah xmintak sume ni. . .

sume ni berlaku tanpa dirancang pun. . . .

ALLAH. . .

bimbinglah aku utk mndapat jawapan kpd semua
persoalan yg timbul ni. . . .

P/S: maafkan aku seandainya tanpa ku sedar,
aku telah melukai dan membuat kamu menangis. . .
ketahuilah duhai insan,
aku tak pernah berniat mahupun merancang semua ni dari terjadi. . .
Maaf atas segala kesalahan,kesilapan yg aku dah buat. . .
ALLAHUALLAH. . .




wassalam. . . .



Friday, 8 February 2013

~Too many stories to be told~

ASSALAMUALAIKUM ..  .

ALLAHU ALLAH. . .

sudah lama tidak ketemu. . .

sangat2 busy and aku
kekangan waktu bile masuk sem baru ni. . . .

namun,
ALHAMDULILLAH. . .

ALLAH bagi kesempatan utk aku berehat
bersama keluarga yg trsayang. .  .

now,
sedang bercuti sempena CNY. . 

~too many stories to be told~

yeapp. . .

and,
terlalu byk kejadian yg berlaku sepanjang tempoh
aku berada di sana. . .

kecederaan, permasalahan, pertengkaran, persalah fahaman dan 
tidak lupa juga
percutian, kejutan dan juga kebahagiaan. . .

see? ?

tapi, 
aku pilih yg penting2 je la kan. . .

okay,
 first, kecederaan.. . .
yg ni mmg xley nak elak especially bile aku
involve dlm sport and game ni. . .

now,
aku sedang serius dlm sukan basketball. . .
pernah la jd wakil utk ipg utk lawan
persahabatan ng umt and jugak ipg mizan. . .

ALHAMDULILLAH utk peluang yg diberikan. . .

kecederaan ni,
ALHAMDULILLAH,
makin membaik. . .

pertengkaran and persalahfahaman tu mmg biasa terjadi
dalam hidup bermasyarakat ni. . .

mule2 mmg serabut,
tapi
bile dh lame2,
ak wat dunno je la. . .
xde faedah nk pkir byk2. . .

and,
kadang2,
permasalahan tu boleh mmbawa kepada
suatu kebaikan. . .

contoh,
slpas gaduh2,
ak sure akan sedar aku pun ada salahnya. . .
kalau ikut sangat kepala n emosi ni,
hancuss la kan??


and. . .

last sekali yg terjadi beberapa hari yg lalu,
yakni percutian yg tidak dijangka. . .

sebenarny,
perjalanan ak hnya ke dungun and kemaman. . .
tujuannya hanya satu yakni
menguruskan baju utk cohort aku. . .

namun,
selepas dpat call dari supplier yg stok baju yg
kami nak tu dah takde,
have to further our journey to kemaman. . .

and. . .

selepas semuanya hampir selesai,
tibe2 stereng kereta mmbawa kami ke kuantan. . .

maka,
di sanalah bermulanya perjalanan sebenar kami. . .

aku, ayam, bonny and itik. . .
prjalanan yg tidak dirancang, and tak expect. . .

wuuu. . .

smpai2 kuantan mase tu dh malam. . .

check in kt hotel. . .

rehat kejap and
here we go!!

first,
east cost mall. . .
di situuu. . .

kami jalan2. . .

di situ...
aku dapat hadiah yg tidak disangka2. . .

i got this. . .


Xperia Miro. . .

ouh maiiii. . .

lemah jantung kejap. . .

hadiah ni terlalu mahal untuk sy terime, dapat. .  .

aku menolak semahunya. . .

aku xnak org membazir,
beli bnde mahal2 utk aku. . .

ak xpernah mintak sume ni. . .

malam tu ak xdapat tido. . .

memikirkan mcm mane ak mau menolak. . .

surprise yg betol2 membuat aku surprised. . .

terlalu byk kamu memberi. . .
aku tak dpat membalas. . . .

now,
i have to use it. . .
kalau tak,
ade org sentap ngan aku. . . wuuu. . .

perjalanan yg tidak disangka2 tu
membuat aku sangat bahagia. . .

kitorang pegi sehelai sepinggang. . .
dah nameny tak rancang kan . .
mmg xbawak pape lahh. . .
huhu
great experience thou. . .
huuu. . .


ni je lah yg mampu aku tulis. . .

penat menaip panjang2. . .


in shaa allah,
lain kali kite story mory ag,k?

ok,
take care semua. . .

mood: enjoy holiday with assingment... haha. . .

wassalam. . .



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...