BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Friday, 23 August 2013

~Allah Maha Mengetahui~

ASSALAMUALAIKUM. . . .. .

 Allah,
yg aku boleh katakan pada saat, waktu ini,
cuma ada satu perkataan,
ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH. . . .

Takde kata yg dpat aku katakan slain 
prkataan ALHAMDULILLAH. . . .

syukur ke hadrat Illahi. . . .

ALLAH Maha Mengetahui. . . .

takpelah. . .

anggap je ape yg trjadi ni,
sebagai balasan, kifarah dosa buat diri aku. . . .

sabar, teguhlah duhai hati. . .

boleh diibaratkan mati dihidupkan semula.. . .

aku harus kuat. . .

keluarga aku sangat memerlukan aku saat ini. . .
ALLAH,
aku butuh perlindungan dariMU buat
menjaga keluargaku. . . .

ape yg dah terjadi pada diri aku,
biar aku sje yg tanggung sendri. . .
biar aku sje yg pendam sndiri. . .

xdapat nak dikongsi. . .
xkan dapat nak dikongsi. . . .

hanya dapat dikongsi dan diluahkan 
pada Yang Esa. . .

terima kasih ALLAH,
krana telah hadirkan insan yg sangat baik. . .
pertemuan yg singkat tp
sangat bermakna yg dpt 
mengubah, menyedarkan aku. . .

hina sungguh terasa diri ni. . .
sungguh hina. . . .

 banyak nasihat beliau buat diriku. . .

pintu taubat masih terbuka luas
selagi belom kiamat. . .
aku yg tersedar dari mimpi yg sangat panjang ni,
bertaubatlah. . . .

selepas tersedar dari lena,mimpim igauan yg pnjang,
maka bersyukurlah. . .

ALLAH masih jaga kita. . .
ALLAH masih pegang hati kita. . . .

Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan? (Surah Ar-Rahman)


 ayat ini  menjelaskan nikmat Allah yang diberikan kepada manusia. . .

setiap kesenangan, kesusahan,
itu merupakan satu titik permulaan
nikmat dlam diri kita
sama ada kita sedar ataupun tidak. . .

jika kita sedar, maka kita tergolong dari
golongan orang yg bersyukur. . .
jika tidak?
maka tergolonglah kita dlam 
golongan org2 yg tidak brsyukur. . .

sekali lagi,
ALHAMDULILLAH. . .

walaupun sangat sakit aku rasakan
selepas mengetahui semua ini,
namun aku pasrah. . .
ini titik permulaan hidup aku yg baru,
in shaa allah. . . .

ALLAH uji sbb DIA sayang. . .

satu bende yg buat aku ingin menitiskan airmata. . .

jika kita tolong org yg sangat memerlukan bantuan kita dngan seikhlas hati, 
maka in shaa allah ALLAH akan membantu kita di saat kita terkapai2 kelemasan. . . .

janji ALLAH itu pasti,
ALLAH jua Yang Maha Berkuasa. . .

aku jugak nak ambik kesempatan ni,
aku nak mitak maaf, mohon ampun
pda sume insan yg aku kenal
atapun tak. . .
jika aku ade buat salah, maafkanlah aku.. . . .

aku khilaf dan mungkin semasa
aku melakukan salah,silap,
mungkin ade saatnya aku tak tersedar . . .

maafkan aku seikhlas hati kalian. . . .





akhir kata,
ALHAMDULILLAH.,
syukur ya ALLAH 
atas ketenangan yg Engkau berikan
kpadaku. . . .

Monday, 19 August 2013

~ sini sana situ ~

assalamualaikummmm. . . .


hey yaaaaa. . . .

hepy hyper sikit malam nih.. .. .
clap clap clap . . . .

baru pas hangout ng kekasih hati. . .
hehhh. . .
best. . .
sume mcam puas hati kua malam ni. . . .

thanks min sbb blnje. .  .
thanks sume sbb menggegarkan hdup aku mlam nih. . .

hehh ehhh. . . .

sory sbab tibe2 menghilang,. . .
ni lah susah law harapkan tenet je law nk contact. . .
so,
maaf,
aku xdapat nak layan  ... .
ahahahahaaaa. . . .

tension jugak skit skrg neh. .. .

esaimen bertimbunnnn. . .
pbs yg tak berape nak cool n best. . .
arghhhh. . .
mohon cepatlahhh habesss. . .

dh mcam banduan yg dikehendaki je skrg nih  bile
pk skolah yg skema nih slalu ronda. . .
zzzzzzzzzz. . . .

lately,
jadik burung hantu kat bilik. . . .
petang tido,
malam jaga. . .
layan buah hati meluahkan rasa hati. . .
hahahaha.. .. 
kekal smpai bile2 ye silatulrahim ni?
ameen. . . .
sayang kamu dunia akhirat, in shaa allah. . . .

kawan. . .
susah weh nak carik yg ade ngan kite 
especially bile time susah, derita neh. . .

tapi,
aku alhamdulillah la dah lame jumpe. . .
die ade ngan aku skrg. . .
moga kau tetap jadik kawan aku hingga aku
hembuskan nafas yg terakhir,k?
hehe. . .
buat sweet sikit ngan kau. . .

sini,
byk derita.. . .
bosan. .  .
menyampah and naik muak. . . .


sana,
bahagia,
gembira,
byk tawa,
ade mcam satu cahaya. . .

situ,
aku xnmpak,
masih gelap, redup. . .
nak tempuh, tapi,
perlu sedikit kekuatan . .

sini, sana, situ. . .
maktab, rumah, masa depan. . .

nampak?

kene usaha lebih nak tuju situ;masa depan. . .



keep fighting tqah. . .
dont lose hope. . .
keep praying,Allah's listening. . .


smile and keep smiling. . .
:)

wassalam. . . .



Friday, 9 August 2013

~ dirisik? ~

assalamualaikum . . . .. . .


salam syawal dari aku. . . .

hari ni baru aku sihat. . .

semalam terjelepok je kat umah. . .
xgi beraye mane2. . .
dugaan,ujian dari Allah. .. . 
#senyum

okla. . .

dlam minggu ni saje,
aku alhamdulillah,
berjaya mmbuat kek coklat, macaroni cheese bakar
by my own. . .
yeayyyyyyyyyyyyy
clap, clap, clap. . .
hahaha
takde motif tetibe ckap gitu. . .
kihkuhkahkohhhh. . . :P

tak tau kenape,
sangat teruja utk baking something lately. . . .

ok2. . .
back to the topic. . .

dirisik??

sape?

hari ni ak pegila beraye kat umah nenek since
semalam mmg ak dk umah je sbb 
xsihat. . .

then,
duk borak2 pasal sepupu aku,
tetibe nenek aku mcam pegawai polis
mule mnyoal siasat aku. . .
#alamak

about what?

haaaaaa. . .

about . . . . . . . . .

umi and abah suruh nenek
tanye aku sendiri since 
tuan empunya badan dah ade kat sini. . .
eh??
ape pasal lak ni,kan??

they wanna ask 
sama ada aku ni
dah berpunya taupun belom. . . .
dah ade 'abang' atau pun tidak. . . .

jawabku dgn selambernyee. . .
adelah abang. . .
ade dua ag haa. . .
dua abang kat umah tu haa. . .

nenek senyum and terus jadik serius. . . .
takut makkk. . .
haha. . .

ok,
die tanye again. . .

dah berpunya atau belom . . .

terus,
abah cakap aku dah berpunyaa. . .
eh, bile mase lak ni bahh??
terkejut akuuu. . .

aku pun cakap la takk. . .

nenek senyum lagi. . .
aku xtau kenape. . .
so, i ask her why. .. .

then,
she said that someone ask bout me. . .
uhmmm. . .

aku tanye la sape,
then sepupu aku beria jawab yg die tahu sape
lelaki itu. . .

aku terdiam . .
adakah die lagi??

then,
abah tolong tanyakan adakah
lelaki yg sama?

nenek diam. . .

urghhh.,
tension akuuu. . .
adegan soal siasat dihentikan. . .
adegan makan bermulaaaaaaaaa. . .


lepas makan,

nenek aku sambung ag pasal ni. . .
aduhaiiii


tapi, 
kali ni aku menolak dgn baik. . .
ak cakap yg aku nak belajar dulu,
nak bekerja dulu,
then baru nak pikir pasal kawen. . . .
itupun kalau ade org nak kat aku. . 
heh heh, ayat sadisss. . .


then,
setelah dipaksa aku, and family aku
utk ckap sape lelaki tu,
then barulah nnek cakap. . . .

it's true. . .
die lagi yg datang. . .

nenek cakap,
semalam die and his family datang beraye kat umah nenek and
his mother ask bout me. . .

maaf. . .

aku tolak sbb banyak perkara. . .

first,
sbb lelaki tu saudara dekat je ngan aku. . .

second,
aku nak gapai cita2 aku dulu. . . .

third, forth, fifth and seterusnya,
maaf. . .
aku tak layak utk sesape 
especially lelaki baik mcam awak. . .. .

even aku xkenal lelaki tu,
tapi,
aku tau,
he's from a good family. . .
kerje pun ok. . .

maaf nek, maaf sume. . 

aku menolak utk kenal die dgn lebih rapat. . .
maaf. . .

sebelum tolak tu,
aku tanye jugak pendapat abah,
mane la tau kot2 abah brkenan kt die ke 
mmg nak die jadik calon menantu die ke ape ke. . .
kihkihkih

then,
abah cakap,
kalau boleh,
abah xnak la aku kawen ng saudara dekat. . .

bukan ape,
takut jadi pape kang,
susah. . .
persaudaraan tu yg penting. . .. 

aku menarik nafas lega. . . .


maaf awak,
 walaupun aku xkenal sape yg 
nenek, abah, umi and family cakap pasal awk,
still,
aku nak mntak maaf sbb menolak. . .

u deserve someone better. . .

aku ni tak layak utk sape2 pun. . .

tapi,
kalau dah Allah tetapkan,
kite xleh nak menolak,kan?
doa la sape pun yg aku,kau,dia dan kamu nak n harapkan. . .
doa supaya Allah pegang hati dia utk kita. . .
sbb,
hati dia,aku,kau,kita kan milik allah...
kalau nak,
doa la. . . mintak la kat Allah. . .

#senyum 




Saturday, 3 August 2013

~Saje suke suke~

Assalamualaikum. . . . .


haaaaaaaaaaaaaaa. . .. . .

ni lah jadinya bila aku dah decide
yg aku xnak tido hari ni. . . .

saje2 ke?
well,
tak jugak senarnyaaa. . . .

actually,
ngah bertungkus lumus buat ABM. . .

Xtau pe ABM ni?
alat bantu mengajar. . .

gitu. . .
feel cekgu cekgi gituhh
bile buat abm nih haaaaaaaaaa. . . .

semangat tadi aku beli brg nak buat. . .
haaaaaa
kau tau ape,kan?
kihkuhkahkohhh

senarnya,
aku xnak lelapkan mata ni
sbbnya adalah
takut xterkejut sahur nnti je. . .

wlaupun abah mmg kejut aku,
tapi,
aku lately mcm liat sikit nak bangun sahur. . .

so,
better mlm ni aku stay up. . . 

sesaje nak feel stay up. . . 

sambil2 tu,
niat la nak buat keje dgn ikhlas. . .

mane tau dapat ganjaran dari Allah. . .

niat kerana DIA pun dah dapat pahala dah,
ape lagi kalau kita buat bnde yg
Allah suke,kan?

so,
gitulah hidup ni. . .

biar tamak pada pahala. . .
bukan tamak pada harta,atau dunia saje. . .

tadi aku iftar ng bff aku. . . .

sangat awesome. . . 

sembang xingat dunia haaaaa. . .

maaf pakcik,makcik,
kami mmg lame sgt xjumpe,
so ginilah jadinyaaaa
huru haraaaaaaa

takpelah,
sekali sekala,
bukan hari2 buat gila mcam tu. . .

thanks suma sbb sudi dengar luahan hati. . .

lega dpat gelak tawa,
luah segala yg trpendam di jiwa. . .

dan dan
dapat ole2 dari istanbul. . .
alhamdulillah. . .

dia slalu xlupa nak bagi ole2 dari mesir buat kami. . .
thanks ya?

thanks utk ukhwah yg indah ini. . .

kami bertujuh. . .

ade yg bakal akauntan, doktor, cikgu, bussinesswoman,
lawyer and mcam2 ag la. . .

cepat masa brlalu. . .

dah nak punya kerjaya msing2 dah pun. . .

moga2 Allah permudahkan urusan kami,ameen. .. . 

moga2 ukhwah kami xterputus di tengah jalan. . .

kalau Allah izinkan,
biarlah sampai syurga,ya?



thanks sudi terima aku sbagai temanmu. . .
thanks sudi terima baik,burukku. . .
thanks utk segalanya duhai teman. . .


Friday, 2 August 2013

~Tuhan Berikan Aku Cinta~


Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu~
Biarkanlah aku punya cinta


Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta


Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina


Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta


Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta




Tuhan.....
andai cinta manusia bukan milik aku,
biarkanlah cintaMU mengisi ruang kosong hatiku. . .

sudah cukup aku disakiti. . .
semuanya dah jelas apa adanya. . .

walaupun sakit yg kurasa,
aku bersyukur. . .
sekurang2nya,
aku tau semua pasal dia dari awal2. . .
Kau tunjukkan segalanya pada aku. . .

kebenaran tu walaupun pahit,
harus jugak aku telan .. .
daripada trpaksa prcaya janji2 kosong kau dulu. . .


janji manusia tu cuma terucap dibibir,
namun,
janjiMU, jelas terukir, ya Allah. . .


tahniah,
kau dh bukakan mata aku,
utk nmpak sume prbuatan kau. ..  .
tahniah,
kau dah sakitkan hati aku utk sekelian kalinya. . .

tahniah,
semoga kau bahagia dgn pilihanmu. . .

tahniah. . .
moga kau selesa apa adanya. . .

satu je aku mntak,
jgn ulangi perbuatan,janji bodoh tu dekat sume
pompuan yg ade kt dunia ni. .  . .

mungkin waktu ni kau ade kat atas,
tapi kau kene ingat,
hidup ni umpama roda. . .
xmustahil utk kau ade kat bawah balik . .

aku xdoakan musibah utk kau,
aku xsekejam tu. . .
xpelah. . .

allah dah pilih setiap org tu diuji dgn mcam2 cara. . .

aku yg terlalu bodoh percaya dgn manusia. . .
padahal janji allah itu jelas nyata. . .

xpelah. . .
tuhan, , ..
berikan aku cintaMU. . .
Itu yg sebetulnya. . .



aku doakan kau dgn dia ke jinjang pelamin. . .
in shaa allah. . .

cukup tu je lah utk kali ni. . .

last word. . .
hepy bday to me. .  . .

wassalam. . . .


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...