BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Thursday, 28 June 2012

~ Kawan, mengertilah!!! ~


ASSALAMUALAIKUM . . .

I'm homeeeee. . .

ok,

meh nak habaq mai 
ape cerita di sebalik
title ituu. . .

Kawan. . .

macam2 jenis ada kawan ni,kan?

ade kawan baik,
ade kawan rapat tapi tak baik,
ade kawan biase,
ade kawan tapi dlm hati kita cinta diaa. . .

hah!!

tu diaaa. . .

mcm2 kan??

ALHAMDULILLAH,
sepanjang hidup aku,
aku dipertemukan dgn pelbagai jenis tu. . .

tapi,
yg paling sedihnya,

bila kita buat baik,
org balas shi* kat kitaa. . .

hah,
perit doe. . .

tapi,
tulah . .
kita terimaa ajaaa. . .

ada hikmah di sebalik pertemuan ini. . .

nih nak habaq story sikit. . .

well,
aku paling tak sukaa bila
kawan yg suke sgt ckap berbelit-belit mcm ular sawa nih. . .
byk tipu dari yg benar. . .

hang nak tipu eden buat apa?
ingat eden ni bengap sgt kaa??

hang ingat eden tak tau?

tlglah. . .

eden ado hati. .. 
tak payah la tipu eden. . .
#menchik

kalau sekali dua takpaaa,
ni dah byak kali daa. . .

plus,
hang cari eden jugak time hang susah!!
yg tu pling eden tak bley tahan!!

hang takkan penah carik aku time hang
sonang, or
ade kawan lain di samping hang. . .

terbaik la hang!!

takpaa. . .

ALLAH tu Maha ADIL. . .
yg tu hampa kena ingat batoi2 naa??

and2,
lagi satu,

what goes around,
comes around!!

pe yg ko buat kat aku ni,
nnti akan trjadik kat diri kau,tau?
aku bukan doakan tapi,
tulah realiti kehidupan,kawan!

harap kau sedar cepat sebelom
kau kehilangan segalanya!!

but,still. . .
aku akan cuba tuk memaafkan,
tapi,
sangat sukar utk aku melupakan,kawan. . .

Friendship... is not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.




Sunday, 24 June 2012

~Quite interesting~

ASSALAMUALAIKUM . . .

hye2. . .

hah. . .

petang tadi join
practise utk touch rugby. . .

huhh. . .

best wooo. . .

release tension. . .

sengaja join sbb
nak keluarkan peluh 
and
luangkan masa petang2. . .

well,
aku betol2 nak work hard
utk study and 
join mane2 team. . .

dah letih terperuk dlm bilik. . .
xdak faedah paa pun duk mmbesarkan badan lam bilik. . .
so,
this is it!!

bukan ape,
duduk termenung nih
hanya menambahkan lagi 
luka di dalam jiwa. . .
baik la ak pegi main. . .

tapiiii. . .

how i wish ni sekolah naim. . .
xdak laki. . 
yg ade cume cikgu2 nye saje yg lelaki. . .
xde la masalah timbul. . .

well,
ade hikmah di setiap ape yg berlaku. . .

terime and
cube tuk amik iktibar. . .

Kite hanya mampu tuk merancang,
ALLAH jualah yg menentukan segalanya. . .

wassalam. . .


Saturday, 23 June 2012

~InsyaALLAH, i'll keep my promise~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Juz nak buat short entry. . .

Bout da title. . .

InsyaALLAH,
i'll keep my promise. . .

it's about my promise with someone 
dat i love. .  .

insyaALLAH. . .
i promise dat i'll never follow my lust 
and will never do forbidden thing,
and 
i will keep my and our family's dignity. . .

dad,
i love u. . .

insyaALLAH,
I will follow all of your advice. . .

i'll do anything just for u and late mom
as long as
it follows all the syarak. . .

i'll be a good muslimah. . .
biiznillah. . .

wassalam. . .

Tuesday, 19 June 2012

~Ujian buat hamba~

ASSALAMUALAIKUM. . .

baru je pulang dari hospital.  . .

lepas xtahan ngan sakit
yg berpanjangan,
akhirnya,
aku nekad pegi hospital. . .

agak lame menunggu. . .
dengan menahan sakit. . 
masih mampu tuk 
mengukir senyuman tatkala diri
berperang dgn kesakitan. . .

perit namun ku gagahi jua. . .

kalau sakit ni tak berhenti jugak,
means,
i have to do medical checkup . .
pegi scan so that tau punca sakitnya. . .

hope hilanglah sakit ni 
bile telan ubt nnti . . .

kafarah dosa buat diriku. .
ALHAMDULILLAH. . .

ALLAH menyayangi hambaNYA. . 


wassalam.  . .

Monday, 18 June 2012

~ALLAHURABBI~

Betapa sakitnya perut aku nih....

ape yg tak kene ni. . .

tolonglah. . .

aku xnak pape yg buruk terjadi. . .

minggu ni aku nak balik. .

if jadik pape mase depan,
aku takde la nak nyesal pape. . .

encik,
saya msj encik sbb
saya cume nak mintak maaf and
halalkan sume makan, minum, and
pape je yg encik dah buat utk saya. . .

masa dah tak panjang lagi dah kot. . 

perlu dekatkan diri lagi pada Illahi. . .
buat bekalan mase 
akhirat kelak. . .

satu lagi encik. .
sebelom saya terlupe,
maafkan segala salah silap diri ini,ya?

ALLAH MAHA MENGETAHUI. . .

sesungguhnya aku takut jika 
bekalan amalan ku masih byk 
yg tak cukup. . .

izinkanlah aku cukupkan bekalan akhiratku
sebelom ajal menjemputku ya Illahi!!

ALLAHUAKBAR!!!!!

~New Semester,New Hope~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

uhm. . . 

eyuppppppyyy. . .

it's New semester,
new hope,
new dream. .. .

well,
unfortunately. . .
permulaan sem yg sangat tidak baik
untuk aku,. . .

dah 2 hari diserang sakit perut. . .
ouhh. . .
hanya ALLAH saja yg tahu. . .
sakit gilaaa. . .

hari ni paling sakit. .
then, 
aku ckap kt K.U klas ak yg aku dah xboley nk tahan. .
aku nak balik bilik. . .

mase jalan tu,
ALLAH je yg tahu betapa sakitnyaa. . .
serius aku sakit sampai xboley nak jalan. . .

Aku dah xtahu nak buat ape since ak balik sorang2. . .

kalau lah aku pengsan kat jalan ni,
mmg sah2 la xde org yg nak angkat . .

dengan izin ALLAH,
selamat jugak smpai bilik. . .
betapa syukurnya ke hadrat Illahi. . .

haishhh. . .
kenapa lah die buat hal eh?
ak makan mcm biase je. . .
makin teruk lah nampaknye. . .
IF xtahan jugak ptg ni,
aku nekad nk g klinik. . .
barulah tau pe sakit yg sebenar. . .


uhm. . .
then,
about new hope. . .
HOPE. . 
bolehkah aku berharap pada sesuatu yg tak pasti??
pagi tadi aku berharap sangat yg
aku akan dapat lecturer lain utk subjek SS,
but,
hanya mampu redha bile dpat tau yg
lecturer SS masih sama mcm sem lepas. . .

mcm mane aku nak teruskan sem ni
if
aku langsung tak diberi peluang tuk mengubah nasib aku??
well,
lagi sakit bile 
classmate tak faham situasi yg sebenar. . .

tetap menyalahkan diri kami atas ape yg berlaku. ..
hey!!
that's not fair at all!!!

yelah. . .
kami tahu korang lah yg terbaik,
so,
boley tak korang bagi peluang utk kami2
yg dicondemn ni 
tuk berubah dan mengubah??

takpelah,
kami dah dapat pun jawapan dari korang tadi,
so,
tahniah sebab dah jadik SELFISH!!

Hoh,
what a great classmate u are, men!!

so,
HOPE again. . .
hope for something 
yg dah jelas2 xkan jadik realiti. . .
mulai hari ni,
aku xkan  terhegeh-hegeh untuk 
meminta hubungan PERSAHABATAN dngan kamu encik. . .

well,
kamu yg putuskan persaudaraan ini,
jadi,
it's not my fault. . .

dear encik,
aku akan bukak lembaran hidup yg baru. . .
and. .
for sure,
nama encik xkan ade lagi dlam diri 
mahupun hati aku,. . .
so,
starting lepas aku anta msj tapi tak berbalas tu,
aku dah anggap yg semua dah tamat. . .

no FRIENDSHIP,
and no and no and no. . .

yes!!
i know. . .

so,
welcome to new life, tqah!!

again kau diperbodohkan oleh 
DUNIA CINTA INSANI. . .

sokay. . .

makin tabahlah hati harap2nya. . .


so,
goodbye. . .

i'm not going to cry for da same thing ever
starting from now on,
and3,
mungkin akan menerima
insan yg lain yg mungkin hadir. . .

segala-galanya tentang
KEMUNGKINAN. . . .

Expect the unexpected thing,tqah. . .


bye. . . .

Saturday, 16 June 2012

~Kekasih Awal dan Akhir~

KEKASIH AWAL DAN AKHIR

Malam menanti siang
Siang menanti malam
Bagai berkurun lamanya
Masa memisahkan kita
Hingga ku terlupa
Pada paras lupa



Malam mencari mimpi
Siang mencari erti
Tersingkap seribu makna
Terucap seribu kata
Terkupaslah rahsia



* Sekian lama berpisah
Akhirnya bertemu
Mengenang dosa
Mengenang rindu
Dan ternyatalah
Cintaku yang satu
Oh… oh…



** Kau kekasih awal dan akhir
Kau kekasih batin dan zahir
Setelah ku sedari
Cintamu yang abadi

*** Takku hairan takku peduli
Walau bulan jatuh ke bumi
Dan hadir bidadari
Tak ku mimpikan lagi

**** Kerana kau lebih mengerti
Ulang * hingga ****
Kerana kau lebih ku kasihi

Wednesday, 13 June 2012

~Maaf,belom masanya...~

ASSALAMUALAIKUM. . . .


hari ini agak penat. . .

ade hal yg nak disettlekan,
so
pagi2 lagi udah bangun bersiap. . .

ALHAMDULILLAH,
dengan izinNYA,
semua selesai. . .

and,

balik hampir kol 2 tadi. . .

rehat kejap,
then pegi beli bahan memasak kat pasaraya.. . .

ouh. .. 

about the title. . .
MAAF, BELOM MASANYA?

Ok,
mai nak habaq. . .

tadi,
mase berbreakfast ng abg sulong and abah. . .

tetibe abg sulong ckap kat abah n aku. . .
ade sorang makcik ni. .
makcik ni jiran sekampung aku. . .

die tanye abg sulong ak psal ak. . .
hah?
tanye ape?
ok . .
die tanye samaada aku dah berpunye ke blom . .
uhm . .

abg sulong aku ni gile2 orgnye,
so
jawapan die pon,
mmg gitu lah ye. . .
die ckap lah ygg
"haii, xtau lah mak cik. . 
ade lah tu kot. . eh2, entah la. . budak2 skrg nih,
faham2 lah. . kite xtahu lah tu. . . huhuhu "

uhm. . .
aku tengok je kat abg aku. . .
doh bakpo die tanye mung gitu?

uhm. . .
abg ak jwab 
"die nok bagi engineer ko mung... huhu"

eh2??
ape ke hal??

abah aku sengih2 je. . .
then,
terus ckap pasal anak kpd sepupu die yg
berkenan kat aku tuh. .
ishh. . .
blushing eden. . .

abang aku terkejut
then soal siasat psal tu pulak ng abah. . .

eh2,
hello!!

nak bergosip lah pulakkk. . .

 xnak lah ok!!
  
belom masanya lagi. . .

i'm just 20. . .
plus,
aku nak realisasikan dulu
impian arwah mak aku. . .
aku takkan lupe janji aku kat arwah. . .

die nak tengok anak perempuan die ni
bergelar 
TEACHER ATIQAH. . .
amin. . .
 insyaALLAH.. . 
dengan izin DIA,
DIA pasti permudahkan. . .

aku yakin ALLAH akan kurniakan
jodoh yg terbaik untuk aku
seandainya aku menjadi yg terbaik. . .

so,
berusahalah untuk menjadi yg terbaik,tqah. . .

soal jodoh tu,
serah je la kat family. . .
malas nak pikir. .

ok abah, abg2ku sayang??

that's all la kot. . .

malas nak menaip. .

wassalam. . .

Tuesday, 12 June 2012

~I'm trying~


Salam. . .

eyup. . .

i'm trying so hard 
to let him go. . .

it's not because of hatred,
it's because i have no right
to let him stay with me. . .

oh, ALLAH. . .

Only YOU who knows everything bout me
and my story. . .

i'm hoping for the best
for both of us.. . .

ALLAH,
please. . . . . .
guide him to the right path. . .
guide him to the righteous. . . .
make him smile no matter what happened. . .
it shows that he's strong enough to go through all the obstacles. . .

take care of his HEART. . .
make him stay close to YOU no matter what will happen. . .

last but not least,
bless his journey and life. . .
make him the best mukmin. . .
aminn. . .



Monday, 11 June 2012

~Bermula dan Berakhir~

ASSALAMUALAIKUM!!

yeah. . .

baru pulang dari wakaf che yeh. . .
mncari tudung. . .
xde motif kan??

ok2,
back to our topic. . .
uhm. . .

bermula dan berakhir. . .

ape ke hal tu ye??

haa. . .

begini3. . .

setiap yang bermula,
pasti kan berakhir. . .

tak percaya cakap gua??
haishh. . .
ok2, let me give an example. . .

setiap yg hidup/bernyawa <bermula>
pastikan mati <berakhir>...
see??

aku dah buktikan. . .

haa. . .

another thing. . .

it's about
RELATIONSHIP. . .

setiap yg bermula,
pasti kan berakhir. . .
xkesah lah berakhir mcm mna skalipun. ...

ade yg berakhir ke jinjang pelamin,
but,
ade jugak yg berakhir ng harus BERPISAH. . .

see??

nampak tak di situ??

kisah aku ingin bicarakan??
haa. . .
ni diaaa. . .

bermula di FACEBOOK,
berakhir di TWITTER. . .


fuhh. . .
eden agak terasooo. . .
tapi takpo. . .
eden kuat laani. . 

kita berkenalan hanya dlm LAMAN MUKABUKU,
FACEBOOK letteww. . .

hum,
itu kesahnye. . .

sometimes,
laman sosial nih ade jugak
yg bawak kemudharatan kpd
hubungan sesama manusia. . .

tak percaya??

kalau tak percaya,
xkan la aliff aziz buat lagu psal tuh. . .
pe ke bende hentah tajuk lagu die.. . .
hum. . .
jap2. . .
haaaaaaaaaaaaaa. . .

lagu JANGAN GANGGU PACARKU. . .


well,
aku admit jugak bende tuh. . .
bile kite berbalas comment ng org2 dlm fb ke twitter ke,
kite xsedar yg bahasa2 yg kite gune tu
kadang2
boley buat org salah faham ng kite. . .
kan??
eyupppp. . .

dan,
disinilah bermulanya
peperangan yg dingin di kalangan kitaaaa. . .

hum. . .

nampak tak situ??

tak semua kisahnya mcm nie. .

well,
aku ckap based on observation and experience. . .

nak jealous boley,
tp jgn lobey2. . .

it's about TRUST. . .

WELL,
it's something easy said than done,rite?

i admit it. . .

and,
kita pon jgn salahkan org jygak . .

bile org bagi nasihat,
kite pandai2 lah terimee,ye?

marah tu kan tanda sayang. . .

ok??


okla. . .

tadi aku dah BERMULA,
sekarang nak BERAKHIR lah pulak. . .

sakit kepala sudaaaaa. . .

last but not least,

saranghaeyo oppa!!
nie sume gara2 MYGIRL. . ..
xde kene mengena ng sape2. . .

love ya oll . .

wassalam. . .

Sunday, 10 June 2012

~me high with flu~

ASSALAMUALAIKUM.. . .

eyup. . .. 

flu. . .

body temperature hari ni sgt tinggi. . . .

mungkin jugak sbb dah lame 
aku
menanggung rindu yg x kesampaian. . .

demam tuh. . .

ahhhaaa. . .
mungkin kan? mungkin... 

ade kemungkinan. . .

uhm. . .
actually,
lately,
dapat rase mcm level health aku sgt2 low. . .

rase mcm nk buat checkup dkat klinik or hospital je. . .
but, when?
uhm, not so soon i guess. . .

ak rase mcm plik sgt ng dri sndiri. . .

ALLAH,
andai ini masa yg terakhir untuk aku,
izinkan aku untuk memohon keampunanMU,YA ALLAH!!

Aku xnak PERGI dlam kelalaian. . .

Biarlah aku KEMBALI 
dgn jiwa yg suci,
sebagaimana aku HADIR ke dunia pinjamanMU,YA ALLAH!!

hanya itu pintaku. . .

sakit sangat. . .''
tak tertahan. . .
sabarlah. .
ALLAH sedang mengujimu,tqah. . .

ALLAHURABBI!!

La tahzan. . .

hanya padaMU ku memohon,ya ALLAH. . ..


Monday, 4 June 2012

~Betapa sakitnya~

Assalamualaikum. . .

Ya ALLAH,

Hanya Engkau Maha Mengetahui,
betapa sakit dan peritnya 
perasaan dan hati aku di saat ini. . . .

bile terbaca satu quote tadi;

bila kita rindukan dia,
jgn text atau bagitau kat dia yg kita rindukan dia,
cukuplah sekadar sedekahkan
bacaan AL-FATIHAH kt dia. . .

ALHAMDULILLAH. . .

Aku dah buat. . .

aku dah sedekahkan AL-FATIHAH utk dia. . .

mustahil utk aku melupakan dia. . .

mmg mustahil dan xkan mampu. . .

cukuplah utk dia tau yg aku

aku 

aku dah maafkan semuanya. . .

aku xnak persahabatan yg dibina hancur
dek kerana satu hubungan yg tak pasti
hujung pangkalnya. . .

hubungan yg terbaik itu datang dari DIA. . .

Hubungan yg diredhai ALLAH. . .

Tu yg aku nak. . .

bile dah bersedia,

datang dan bertemulah dgn waliku. . .

utk dapatkan suami yg soleh,
aku harus persiapkan diri utk jadi
yg solehah. . .

ALLAH,
kuatkanlah hatiku utk menempuh dugaanMU ini. . .

sakit perit yg ku tanggung,
aku hanya ingin menggapai redhaMU. . .

Sungguh. . .

Wassalam. . . .

Sunday, 3 June 2012

~Berjimba dgn yg tersayang

ASSALAMUALAIKUM. . . .

helloooooooo. . . .

ohhooiiii!!

berjimba dgn yg tersayang.  . . .

yakkkk. . .

siapakahhhh wajah kesasyangan hamba??

of course lah diaaaaaaaaaaaaaa

diaaaaaaaaaaaa

keluargaku yg terchenta. . . .

huehuehue. . .

hoh... . .

pagi2 lagi udah bangun. . .

sbb, nak brtolak awal
utk elakkn kesesakn lalulintas. . .

tapi,
still sesak jugak. . .
sesak nafas tgk byak kereta lalulalang. . .
sibokkkkkkk.. . .

hoh. . .

hari nie pagi2 lagi 
kami anak beranak ke rantau panjang. . . .

abah ak ade nak cari bende hape hentah. . .
so,
as anak yg solehah,
ku turutkan sajaaaa. . . .

then,
buat muke poyo. . .
tengok baju2 yg tergantung kat kedai tu. .. .
hehe
lepas je abah ckap amik je ape yg aku nak,
terus lesap dari pandangan mataaaaaaa. . .
mncari baju2 yg sesuaiiiiii
utk dibeliiiiii . .

okayhhh.  . .
bukan xbyk choice,
tpi
disebabkan rmai sgt org2,
susah utk ak memilih. . .
plus,
ak mmg xboley ng keramaian org. . .
mulelah pening n nak muntahh. . .
wakakaak . . .

bile dah dapat baju,
ak keluar cepat2 dri kedai2 tuh. . .
xtahan ng org yg ramai. . .

hohhhh. . .
baju tu abg belanja,
then. . .

turn abah pulakk .. .

beli sling bag. . .

fuhhhh. . .

lawa2. . ..

terus pegang n wat muke poyo sekali lagiiiii. . .

abah tanye" dah berkenan?"
hehehe. . . hoh" mesti2". . .

amik then balik . . .


dalam pkol 6 lebih,
pegi kenduri kat umah dieeee. . .
siapa??

umah lelaki yg brkenan kat i tu lahh. . .

ak malas da nak pegiiii,
tapi
abah suruh pegi jugakkkkk. . .
ok,. .
pergi jugakkkk. . .


samapi2 je umah dieeee,
mak die terus tarik tangan aku. . .
haihhh. . .
kenapa nih makcik??
mmg makcik tuh xlepas lah tangan aku. . .
haaaa. . .sudahhhhh. . .
mati akuuuu. . .
adik berAdik diee mule la tengok2 n sengih2. .. .
aduhhhhhhh. . .
sangat tak selesaaaaaaaaaa.. . .

mak tiri aku pulak asyik tanye,
yg mane satu die tu??
haihhh. . 
ak ckap lah xtahu. . .

then,
dun worry. . .

mak die terus berceritaaaa kpd kami anak beranak 
psal diaaaaa. .. .

aku bersyukur sangat2 bile
dapat tau die tuh xde n pegi kursus. . .

ALLAHUAKBAR!!!

syukur sesangat. . .

mak die mmg xlekang lah dari pegang tangan aku. . .

pastu,
mintak nak bergambar lah pulakkk. . .
adoiiii. ..  .
masak ak kali ni. . .
dah la adik beradik die tengok je. . .

si abg aku pulak,
sengih2 and xabes2 nganjing aku. . .
hampeh. . .

abah aku dah tau da psal nih. . .
hehe. . .
mase pegi berjimba tadi,
ak ckap kat abah ak. . .
mak tiri aku terkejut gilaaaa. . .
hah?
haaa, bukan ak sorang je lah yg trkejut. . .

ok, back to the topic,
mak die teman kitorang makan, .
mmg btollah tu. . .
pastu,
die pulak ckap psal jodoh2. . .

naseb baik tak tersedakkk aku yg ngah makan nih. . .
ohhhoiii. . .
die ckap kat mak sepupu ak yg lain yg aku n abg aku 
ni still single n boley kalau nak dijadikan menantu. . .
ak ngan abg ak berpandangan. . .
gulpsssss. . .

abah n mak aku tengok ak then ckap,
haaaaaaa,... sudahhhhhh. . .

mmg xlalu lah ak nak suapkan nasik. . .

siyess xlalu. . .

sangat tak selesa bila
org rapat ng kita
disebabkan hal2 yg tertentu. . .

kan??
yes!
sangat betol!!!

then,
cakap kt abah,
jom balik. . .

singgah umah nenek kejap utk smayang maghrib. . .
then,
mase balik tu,
abg aku asyik perli aku je. . .
abah ak mmg kalau boley mmg xnak lah kawen dekat2 nih. . .
well,
honestly, aku pun xnak. . .

haishhh. . .

hope bende nih xmengganggu
hubungan sesama anak beranak lah ye??

budak2 zaman sekarang ni
lebih suka memilih. . .
eventhough ak sorang yg pelik,
xnak buat pilihan sendiri,tapi
still lah nak pilih jugak. .

aikk??
pening. . .

klahh. . .

chow dulu. . .

wassalam. . . .

Saturday, 2 June 2012

~Senyum tanda bahagia~


Assalamualaikum. . . .

hye. . .

what a tiring day. . .

drive musim cuti sekolah ni
buat ak hampir hilang sabar. . .
asyik jem je jalan kelate nih. . .
aigoooo. . . .

then, 
tadi usai semayang zohor,
call abah mntak tlg beli hadiah. . .
nak p kenduri umah sepupu BFF aku yg sorang ni. . .

at first,
mcam xjadik pegi since my BFF ak yg sorg tuh
dah balik KL dah. . .
tapi,
bile ingat2 balik. . .
xboley2. . .
kene pegi sebab
ade yg mengharap sangat kami2 ni pegi.  . .
so,
pegi lah jugak tadi. . .

then,
sesampai je pertengahan jalan,
col si kawan sbb xtau nk masuk lorong mane satu. . .
tungguuuuuuuuuuuuu. . .
dan tungguuuuuu. . .

smpai lah mamat tuh ng motor. . .
follow die. . .
tau lah bawak motor,
xperlu lah laju2. . .
dah la jln nye agak kecik,
takut jugak aku. . .
member2 kat atas kete nih
asyik suruh aku slow2. . .

eh,
korunk nie. . .
ak dah bwak 20km/j dah la. . .
nak slow pe ke bende lagi?
masak xgerak kete kalau ak slow lagi. . .
muehehehe.. . .

dammmmm. . .

sampai lah kat umah yg ditujui. . .

smpai2 je,
dieskot mcm vvip oleh diaa. . . hehehe
haa. . .
tu die umi. . .

ustazahku sayang!!!
terus menerpa ke arah ustazah. . .

hoh. . .
tak sangka ustazah ingat ag kat ak n member2 aku. . .
si mamat tuh anak kepada ustazah ak. . .
sbb tu lah kami rapat. . .
mcam pelik tapi, ade ak kesah??
die BFF ak. . 
so,
i dun care. . .


sampai2 je tadi,
pegi la tngok pengantin. .. 

borak2 ng ustazah. . .
tup-tup. . .
ustazah ckap. . 
"hah, tqah. . . tunang tahun depan,kan? "
aku:
"eh?? eh, mane ade ustazah. . . bukan saya. . . urm.. urm.. die. die,ustazah. .
sambil tunjuk2 kt mmber ak yg sorang tuh. . "
hahaha. . .

haishh. . .
ustazah ni. . .
tanye org yg xde calon . .
ce tnye member2 sy yg lain uh. . .
tu baru betol . . .
hahaha. . .

then,
sempat snap2 pictures ng ustazah kesayangan sebelom
melantak nasi kat kenduri tadi. . .
huehuehue. . .

hoh,
bile tengok org kawen,
mmg terasa sangat2 lah ye. . 
terasa kepingin mau kawen jugak . .
hahaha. . .
biasalah. . .
bile dah masuk 20 series nih . .
niat tu ade, cume mase xmengizinkan lagi . .. 
cewahhhh. .. 


kla...
 that's all. . .

another sweet moments  with my
childhood friends. . .


friends till jannah,ya kawan2??

sayang korang sangat2. . .

wassalam... . ..


Friday, 1 June 2012

~Shocked~

Assalamualaikum. . . .

ya ALLAH,
Hanya Engkau Yang Maha Mengetahui
betapa letih, penat nye aku ase hari nih. . .

hari ni nenek buat kenduri kat umah,. .
sepupu ak kawen. . .

letih gile buat keje. . .

tadi lpas smbahyang zohor, 
ak rehat kejap. . .
then,
sepupu ak yg kawen tuh datang n
lepak ng ak. . .

hoh,
mule la buat perangai xmatured die tuh. . .
lepak ng kite plak. . .
xpelah. . .
then. . .
muke die tibe2 jadik serius. . .
haihh. . .
ak tkut lah nak bgi respon pape. . 

then,
die start tnye umor ak. .
ceh, xigt ke spupu sendiri umor bape?
sedey betol!
ak jawab lah 20. .

then,
again. . .
soalan cepumas terkeluar dari mulut die. . .
"iqah dah ade gewe<pakwe> ke belom??

ak cakap lah,
"hah?? gewe? xde. . .

pastu,
makin excited plak ak nampak die tuh. . .
die terus lah ckap something. . .

jeng.. jeng.. jeng. .. 
tadaaaaaaaaaaaaa. . . .



die cakap,



ade org cakap kat nenek kitorang,
ade org berkenan kat aku. .. 
eh??
terus muke ak blushing gila time tuh. . .
xtau mcm mne nak bgi respon. . .
then,
ak juz ckap la kat die. . .
"eleh, kak na nih. . . pandai sgt yo bergurau. . ."
sambil gelak2. . . well, nak tutup rase malu. . .


pastu, die trus tatap muke ak. . .
"heh, kak na serius lahh!! "


aku?
heh,
"xpayah la nak tipu kak na. . .
tau doh hari ni hari bahagio awak,
so xpyh la gurau bende2 gini. . ."

die ckap,
lelaki tu brkenan kat aku . .
ak ckap la. . 
sape die tuh??
mule2nye die xnak gtau sape lelaki itu,
but then,
lepas ak pakse,
baru die ckap. . .

lelaki tu duduk dkat je ng umah nenek aku. . .
bersebelahan ng umah nenek je. . .
and. . .
mak die tuh sepupu bapak aku. . .
so,
kire sedara jugak lahh. . .
and2. . .
die selalu jugak lah pegi ziarah umah aku tuh . .

haishhh. . .
aku terkejut gilaaaaaaaa. . .

then,
die tengok je muke aku. . 
hape2??
malu lahh..  .

then. . .

aku turun lah dgn jantung yg berdegup. . .

turun2 je,
 family lelaki itu sampai. . .
dalam hati aku,
tuhan je lah yg tau. . .

aduhaiiii. . .
nape la mesti ak tau psal tuh hari ni and
kenapalah die muncul time nih. . .
plus,
dah la besok umah die buat kenduri. . .
mak die mati2 suruh aku pegi besok. . .

aishhhh. . .
xnak lah akuuu. . .

bukan hape,
ak xnak lah knal2 dkat ng die. .
sedara ak plak tuh. . .
nope3. . .
naseb baiklahhh nenek ak xbgitau kat abah aku lagi. . .
kalau tak, masak aku kene nganjing. . .


sepupu aku nih. . .
nape lah die ade time die tuh ckap sal bnde tuh. . .

then,
ak ckap lah kat abg tengah ak psal ni. . 
abg ak sengih then die ckap,
"owh, anak die yg keje kat jabatan agama tuh ke?"
ak jawab la yg ak xtau. . 
xsure yg mne satu die tuh. . .
abg ak ckap yg pakai cermin mate tu lah. .
so,
sah la die yg dtg ng family die tadi tuh. . .
haishhh. . .
abg aku cume sengih je bile ak ckap yg ak xnak. . .
hahaha. . .
bertuah punye abg. . .

rupe2nye,
die pun ade yg berkenan nak dijadikan menantu tadi. . .
pak cik tuh beria-ia tnye abg ak. . .
hahaha. . .
padan muke. . .
xpelah,
die dah ade calon sediri pakcik oii.. . 
and,,
x lame lagi ak bakal terime sorng ag
kakak ipar. . .
insyaallah. . .

and. . .

me??

ak akan tetap begini. . .

nak kejar dulu cita2 and harapan arwah mak ak
yg nak sgt tengok aku jadik
CIKGU. . .

So,
aku akan lupekan segala hal yg lain,
sebab. . .
belom tiba masanya lagi. . .

masih ade baki 4 taun lebih lagi untuk
aku pegang title CIKGU tuh. . .

so,
ak mesti berusaha keras!!

jodoh tu semua ketentuan ALLAH. . .
Sape2 pun yg dah ditentukan jadik suami ak kelak,
insyaALLAH,
aku terime seadanya. . .

minggu nie penuh surprise dalam hidup aku. . .
*gelakgelakgila

wassalam. . . .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...