BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 3 June 2012

~Berjimba dgn yg tersayang

ASSALAMUALAIKUM. . . .

helloooooooo. . . .

ohhooiiii!!

berjimba dgn yg tersayang.  . . .

yakkkk. . .

siapakahhhh wajah kesasyangan hamba??

of course lah diaaaaaaaaaaaaaa

diaaaaaaaaaaaa

keluargaku yg terchenta. . . .

huehuehue. . .

hoh... . .

pagi2 lagi udah bangun. . .

sbb, nak brtolak awal
utk elakkn kesesakn lalulintas. . .

tapi,
still sesak jugak. . .
sesak nafas tgk byak kereta lalulalang. . .
sibokkkkkkk.. . .

hoh. . .

hari nie pagi2 lagi 
kami anak beranak ke rantau panjang. . . .

abah ak ade nak cari bende hape hentah. . .
so,
as anak yg solehah,
ku turutkan sajaaaa. . . .

then,
buat muke poyo. . .
tengok baju2 yg tergantung kat kedai tu. .. .
hehe
lepas je abah ckap amik je ape yg aku nak,
terus lesap dari pandangan mataaaaaaa. . .
mncari baju2 yg sesuaiiiiii
utk dibeliiiiii . .

okayhhh.  . .
bukan xbyk choice,
tpi
disebabkan rmai sgt org2,
susah utk ak memilih. . .
plus,
ak mmg xboley ng keramaian org. . .
mulelah pening n nak muntahh. . .
wakakaak . . .

bile dah dapat baju,
ak keluar cepat2 dri kedai2 tuh. . .
xtahan ng org yg ramai. . .

hohhhh. . .
baju tu abg belanja,
then. . .

turn abah pulakk .. .

beli sling bag. . .

fuhhhh. . .

lawa2. . ..

terus pegang n wat muke poyo sekali lagiiiii. . .

abah tanye" dah berkenan?"
hehehe. . . hoh" mesti2". . .

amik then balik . . .


dalam pkol 6 lebih,
pegi kenduri kat umah dieeee. . .
siapa??

umah lelaki yg brkenan kat i tu lahh. . .

ak malas da nak pegiiii,
tapi
abah suruh pegi jugakkkkk. . .
ok,. .
pergi jugakkkk. . .


samapi2 je umah dieeee,
mak die terus tarik tangan aku. . .
haihhh. . .
kenapa nih makcik??
mmg makcik tuh xlepas lah tangan aku. . .
haaaa. . .sudahhhhh. . .
mati akuuuu. . .
adik berAdik diee mule la tengok2 n sengih2. .. .
aduhhhhhhh. . .
sangat tak selesaaaaaaaaaa.. . .

mak tiri aku pulak asyik tanye,
yg mane satu die tu??
haihhh. . 
ak ckap lah xtahu. . .

then,
dun worry. . .

mak die terus berceritaaaa kpd kami anak beranak 
psal diaaaaa. .. .

aku bersyukur sangat2 bile
dapat tau die tuh xde n pegi kursus. . .

ALLAHUAKBAR!!!

syukur sesangat. . .

mak die mmg xlekang lah dari pegang tangan aku. . .

pastu,
mintak nak bergambar lah pulakkk. . .
adoiiii. ..  .
masak ak kali ni. . .
dah la adik beradik die tengok je. . .

si abg aku pulak,
sengih2 and xabes2 nganjing aku. . .
hampeh. . .

abah aku dah tau da psal nih. . .
hehe. . .
mase pegi berjimba tadi,
ak ckap kat abah ak. . .
mak tiri aku terkejut gilaaaa. . .
hah?
haaa, bukan ak sorang je lah yg trkejut. . .

ok, back to the topic,
mak die teman kitorang makan, .
mmg btollah tu. . .
pastu,
die pulak ckap psal jodoh2. . .

naseb baik tak tersedakkk aku yg ngah makan nih. . .
ohhhoiii. . .
die ckap kat mak sepupu ak yg lain yg aku n abg aku 
ni still single n boley kalau nak dijadikan menantu. . .
ak ngan abg ak berpandangan. . .
gulpsssss. . .

abah n mak aku tengok ak then ckap,
haaaaaaa,... sudahhhhhh. . .

mmg xlalu lah ak nak suapkan nasik. . .

siyess xlalu. . .

sangat tak selesa bila
org rapat ng kita
disebabkan hal2 yg tertentu. . .

kan??
yes!
sangat betol!!!

then,
cakap kt abah,
jom balik. . .

singgah umah nenek kejap utk smayang maghrib. . .
then,
mase balik tu,
abg aku asyik perli aku je. . .
abah ak mmg kalau boley mmg xnak lah kawen dekat2 nih. . .
well,
honestly, aku pun xnak. . .

haishhh. . .

hope bende nih xmengganggu
hubungan sesama anak beranak lah ye??

budak2 zaman sekarang ni
lebih suka memilih. . .
eventhough ak sorang yg pelik,
xnak buat pilihan sendiri,tapi
still lah nak pilih jugak. .

aikk??
pening. . .

klahh. . .

chow dulu. . .

wassalam. . . .

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...