BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 29 July 2012

~Cucuk jarum itu enak!~

ASSALAMUALAIKUM. . .

ahhaa. . .

setelah sekian lama kumenghilang,
kini aku muncul dgn kesakitan. . . 

hak2. . .

nampak title tu??

again. . .

aku dicucuk di bontot gara2
gastrik yg melampau sakit hari ni. .. 

perasaan loya, mual bersarang dalam diri. . .

plus,
sesampai je kt klinik,
terus aku mncari tandas 
sbb
aku dah xtahan nk muntah. . .
huhuhuhu. . .


then,
mmg muntah la. . .

keluar je dri tndas,
doktor dh tunggu kedatangan aku. . .

doctor checkup everything then,
suruh aku baring. . .
then,
die kate nak cucuk since aku ckap yg aku puase,
so xley la nk telan ubat mse tu. . .

naseb baikla tu doktor wanita,
so
xde la aku malu sangat. . .


dulu dah kene cucuk kt bontot pon
gara2 aku tibe2 xley nak brjalan. . .
huhuhu . . .

ni ujian ALLAH buat aku. . .

aku terime dgn hati yg ikhlas. . .
insyaALLAH. . .

ALLAH,
lindungilah hambaMU ini. . .
semoga aku sentiasa di bawah RAHMATMU...
Ameen. . .

Saturday, 21 July 2012

~Bahagia seadanya~

ASSALAMUALAIKUM . . .

ahhhaaa. . .

penat berfutsal masih belom hilang ag ye!

buktinya,
seluruh anggota badan aku terus 
tidak keruan sesudah berfutsal. . .

plus,
tangan kanan aku terseliuh. . .
eh?
Bukan futsal main ng kaki ke?
apesal tangan pulak yg terseliuh,kan??

woo,
relax2. . .
tangan aku terseliuh sbb,
dlam game tu,
aku jadik goalkeeper.. .

haa,
sebb tulah aku injured kat tangan, and bukannya kaki. . .
bengkak tangan aku ni haa. . .
dh mcm tangan ape da ni. . .
sakit woo. . . .

and,
ALHAMDULILLAH,
segala penat lelah berbaloi sbb dpat num 2
tatkala selepas berhempas pulas game final
melawan senior yg same umur je ng aku tuh. . . .
so,
xbape nak senior jugak la tu,kan?
xkan aku nk pggil akak pulak sbb kite same umur jelah. . .

uhm. . .

game tu bersempena ng TESLIANS FAMILY DAY. . .

tapi,
game ni main underground,
so,
sbarang kecederaan ditanggung sendirian berhad. . .
haa,
mcm ape aku alami skunk ni lahh. . .

tapi3,
xpe. . .

ade senior sorg tuh suh aku claim ng die. . .
kui3. . .
well,
pasti ku tuntut claim itu. . .
Al-maklumlah,
senior2 aku skunk ni ngah kaya raya!!
bru dpat elaun lah katekan. . 
best woo!!

aku lak yg melebih sbb senior tuh kan bgi aku claim. . .
special betol ku rasa. . .

last but not least,
aku bahagia seadanya. . .

hum . . .

"Cari balik bulan awak yg hilang tu supaya
hidup awak kembali diterangi cahaya. . . ."

bulan yg kat bilik mmg jatuh and mungkin hilang,
tapi
bulan kat hati saya xkan pernah hilang
even da lame ia ditutupi sang awan hitam. . .

harap awak faham kate2 saya ni. . 
and,now. . .

i got it back. . .
thanks. . .

terima kasih sbb skunk ia makin bertambah cahayanya. . .

doakan agar bulan dan bintang menjadi satu. . .
ameen. . .

wassalam. . . .

Thursday, 19 July 2012

~Terpaksa Menahan~

ASSALAMUALAIKUM . . . .


hari ni aku skip kelas as
demam melanda diri. . .

naseb baiklah lecturer xde...
so,
xde la kene jwab pape. . .

then. . .

about da title?

Terpaksa Menahan?

tahan ape?

hum. . .

tahan sakit dan jugak
tahan rindu. . .



tahan sakit ade dua;
sakit tonsils and sakit hati. . .



sakit hati sbb terpksa tahan rindu. . .

ada paham??


since trpaksa contact balik dia,
jadik la mcm ni.. . .

then,
ade member buat ayat tacink;
sedih tgk kisah aku berakhir begini. . .

well,
jodoh xde and
aku xnak ade pape selagi belom ade
rombongan meminang dari sesape. . .
hagagagaga. . . .


lambat lagi la tuh,kan?

xpelah. . .

sabar menunggu pemilik tulang rusuk
datang carik aku. . .
hihihihi

klah.. . 

melalut je keje. . .

besok ade game futsal. . 
aku xreti maen, so
kalau aku tersepak kaki ke ape ke,
maaf lah ye??

wassalam. . . . .

Wednesday, 18 July 2012

~Kejap sangat je~

ASSALAMUALAIKUM . . .

Uhm,
betol sangat lah tu. . .

kejap sangat je
ALLAH tarik sesuatu nikmat tu,tau?

petang tadi,
aku ALHAMDULILLAH,
sihat wal-afiat. . .
siap pegi ke bandar lagi. . .

then,
balik dari bandar,
terus ke rumah mak cik tukang urut . . .

alkisahnya,
sbb nak urut kaki yg telah sekian lama terseliuh. . .

then,
balik maktab. . .

sesampainya kat bilik,
mula loya2. . .

eh,
tipulah kalau tibe2. . .
sejak tonsils aku membengkak ni,
aku asyik muntah je. . .
perit utk ku telan. . .

then,
badan mule memanas. . .

lately,
kepala mmg kerap gile berpusing-pusing. . .

even hari tu mase kat umah pun,
aku hampir2 pengsan dlm bilik air. . .
syukur aku tak jatuh n tergelincir. . .

kalaulah jatuh n tergelincir,
masak la aku jawabnya. . ..

see??

kan cepat sangat ALLAH nak tarik sesuatu yg DIA 
kasi pinjam kat kita. . .
so,
selalulah bersyukur dgn nikmat yg diberi. . .

aku sangat berharap ALLAH 
masih memanjangkan umurku. . 

biarlah aku sempat utk bertemu Ramadhan. . .
nak date dng Ramadhan, . .
nak bercinta dgn Ramadhan. . .

ALLAHURABBI!!!

Moga aku sentiasa beristiqomah 
dlm melakukan amar makruf. . .. 

ya ALLAH,
bukakanlah hati aku utk berubah ke arah kebaikan. . .
utk aku menuju jalanMU,ya ALLAH!!
Permudahkanlah aku utk menerima hidayahMU. . .

Aku tidak layak ke SyurgaMU,
namun,
tak pula aku sanggup ke nerakaMU,Ya ALLAH!!

Sama-samalah kita berdoa
agar sentiasa di bawah RAHMATNYA!!
Ameen ya rabbal alamin. . ..  .

wassalam. . . .

Monday, 16 July 2012

~Bersama itu Indah~



ASSALAMUALAIKUM. . .

Bile bersama teman-teman yg baik,
itu adalah merupakan detik2 yg indah. . .


sukar dibeli,
sukar ditukar ganti. . .

detik2 yg berlalu,
aku ingin ciptakan berjuta kenangan
agar aku punya cerita
utk diperkatakan pda masa tuaku. . .

tapi,
itupun jika ALLAH izinkan dan
panjangkan umurku. .  . ameen. . .
insyaALLAH.. . .

bile kite berteman,
tiada apa yg dpat memisahkan kerna
ikatan yg tercipta itu sangat kuat. . .

kerna itulah,
aku suka bersahabat,
berteman,
berkawan
dgn sesiapa sahaja. . . .

kerana disitulah kita bakal
mengenali org lain dan jugak kite 
dpat kenal ng diri kite sendiri. . .

berkawan biar seribu,
berkasih biar pada yg satu. . . .

tetapkanlah iman di hati ini. . .
cinta ku hanya padaMU. . .
ameen. . 

okla. . . that's it. . .
kat bawah ni ade gambar. . .
tapi. . .
Hanya dpat 2 keping ni je . . .

yg lain bakal diambil dgn teman2 besok.  . ..

another night to remember.  . .

insyaALLAH wa biiznillah,

SAHABAT TILL JANNAH
ABADAN ABADA!!




Saturday, 14 July 2012

~Hati Berdetik~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Baru pulang dari kuliah. . .

ALHAMDULILLAH. . .

dpat pengalaman baru hari ni dari classmate aku. . .

first,
shana ajar cara2 utk berdebate. . 
wahh. . .
aku selalu terpegun bile tgk org debate nih berbicara. . .

Al-maklumlah,
diorang diberi kelebihan oleh ALLAH,
utk berfikir secara pantas utk berdebate. . .

gunakanlah kelebihan yg ALLAH bagi tu ke arah
jalan yg betul, ye?

Next. . .

tadi after main basketball,
pegi ke kafe utk mghilangkan rasa dahaga
dgn budak2 kelas. . . .

Then,
duduk borak2 and terdetik hati utk bertanya
sorang member aku nih al-kisah dirinya. . .

then,
bile die start bercerita,
aku melihat linangan airmata beliau. . .

sedih, bersalut duka hati kami. . .

mungkin kisah kami hampir sama,
yg bezanya cuma storyline nya saja. . .

yg sadisnya,
kenapa di saat kamu memerlukan,
kamu berusaha utk mendapatkan n mghubungi kami?

then,
setelah beberapa detik,
kenapa menghilangkan diri dan
terus melupakan janji?
kenapa?

bile tgk member menitiskan airmata,
terasa syahdu sgt bile
diri dibuang bagai patung yg sudah tidak berfungsi lagi. . .

begitukah nilai kasih sayangmu terhadapku?
cuma sekadar persinggahan saja??

haihh...  terlebih emosi lah pulak daa. . .

cerita org lain tapi aku pulak yg lebih emosi ...

okla...

back to the topic,
 aku paling emo bile berkait rapat soal hati. . .

well,
sape yg suke dipermainkan, kan?

hah,
betollah tu. . . .

kla. . .


melalut sakan dah. . .

have to say gudbye dulu utk mse skrg sbb da azan,  . . .

ok,
wassalam. . ..

Wednesday, 11 July 2012

~Bahagia Sementara~

Tak pernah aku meraguimu kau menawanku
Hadirmu merawat sepi di ruang hati ini
Kau meyakinkan duka berakhir menjelma bahagia
Tapi mengapa kau pula pergi ketika kasih mekar

Katakanlah mengapa perpisahan yang kau pinta dariku
Mengorbankan kasih cinta kita oh mengapa?
Katakanlah apa salah dan silapku padamu kekasih
Di manakah keadilanmu kepadaku?

Berbeza benar pendirianmu
Berubah hanya sekelip mata
Mengapa kasih bahagia kita sementara

Katakanlah mengapa perpisahan yang kau pinta dariku
Mengorbankan kasih cinta kita oh mengapa?
Katakanlah apa salah dan silapku padamu kekasih
Di manakah keadilanmu kepadaku?

Berbeza benar pendirianmu
Berubah hanya sekelip mata
Mengapa kasih bahagia kita sementara

Kerana ini permintaanmu ku akur sahaja
Melupakanmu tak semudah itu
Kerna kau terlalu istimewa



 Lagu ni didendangkan oleh Jamal Abdillah. . .

Bahagia Sementara. .. .

hah. . 

bahagia sementara. . . .

minat gak lagu ni coz lirik die mcm ngam ng jiwa. . .

chewahh. . .

kite selalu pikir,
lagu ni mcm ngah perli kite je,kan?
tampor kang!
huwehh. . .
perasan pulak. . .

tapi,
betollah tu. . .
di setiap bait lagu yg tertulis tu,
ade kisah di sebaliknya., . . .

same jugak mcm aku. . .

di setiap kali ak post lirik2 lagu kat blog aku nie,
pasti aku maksudkan lagu tu. . .

again and over again. . .

sambil mainkan lagu,
sambil tu jugakla memori berputar. . .
bukan begitu??

maklumlah. . .

aku hanya insan biasa,
yg hanya punya ingatan biasa,
yg bisa merindu tatkala jauh. . 

dahla. . .

malas nak melalut bnyk2. . .

last nak pesan,
hayatilah bait lagu tu. . . .
khas buatmu. . .

wassalam. . .





Monday, 9 July 2012

~Jalan Cinta~


ASSALAMUALAIKUM. . .


DEAR SANG PENCINTA. . . .


Semua resah hati manusiamu
Untuk membagi kisah atas nama cinta
Derai air mata di setiap sujudmu 
seperti tak pernah cukup untuk menjagaku
Jangan butakan hati menjadi cinta yang semu
Cinta yang semu...


Kau hembuskan ayat-ayat cinta untukku
Di sela doa dalam malam-malam yang sunyi
Ampun yang engkau pinta dalam semua keraguan yg tlah meliputi jiwamu
Semoga akan membawa cintamu


Pada diriku dalam jalan dan ridho-Nya
Jangan butakan hati menjadi cinta yang semu…oo… Cinta yang semu


Kau hembuskan ayat-ayat cinta untukku
Di tengah terik matahari dan dinginnya malam
Kau panjatkan ayat-ayat cinta pada-Nya
Melindungi dan menjaga kisah cinta kita…


best sangat lagu tu. . .

jalan cinta kita pulak, macam mane ye?

sebaik2 cinta kita adalah pabila 
cinta kita meliputi sepenuhnya cinta dariNYA. . .
Sebabnya,
DIA yg kurniakan kita cinta. . .
jadi,
takde sebab kita nak lebihkan cinta kita kat manusia
berbanding cinta kita kat Sang Pencipta. . .

ALHAMDULILLAH. . .

Pesan seorang sahabat kepada diriku,
tak pe org nak mencemuh kita bile kite nak
berubah ke arah kebaikan. . 
kite kene kuatkan azam dan tekad. . 

Menitis airmata saat aku
memperjuangkan CINTA aku kpd ALLAH dan
mengorbankan cinta aku kpd si dia. . 

insyaALLAH. . .

Pasti sesuatu yang jauh lebih indah sedang
menantiku bila2 masa. . .

aku ingin bahagia dunia dan
AKHIRAT. .  .

Jadi,
aku memilih utk CINTA DIA melebihi segala-galanya. . .

biar DIA saja yg sampaikan cintaku kpd si dia
yg amat ku cinta suatu masa nanti. . .


wassalam. . .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...