BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, 27 August 2012

~Dugaan buat diri~

ASSALAMUALAIKUM . . .

Langit Illahi xselalunya cerah,
xpula selalu mendung. . .

adakala singgah sang pelangi petang
menghiasi keindahan alam ciptaanNYA. . . 

Begitu jugak dgn kita; manusia. . .

xselalunya kita sihat. . .
xpula selalu kita sakit. . .

semua tu menjadi pengajaran buat kita. . .

hari ni,
aku diduga lagi. . .

migrain, gastrik datang menjengah ke dalam diri,. . 

sakit, perit, pedih, sengsara,
itu cuma aku dan DIA yang tau. . .

cukuplah aku terduduk kesakitan dlm kelas tadi. . .
xperlu membuktikan dgn apa2. . .
org bisa musykil tatkala bibir masih mampu
tuk mengukir senyuman. . .
mulut masih bisa ketawa. . .

usai kelas ptg tadi,
aku terus ke bilik. . .

xlagi mampu utk berdiri, berjalan mahupun duduk. . .

airmata xdapat ku tahan. . .

sakitnya yg teramat. . .

sampai bila aku harus menanggung?
aku juga tidak tau,
sakit ini bukan aku pinta,
sudah pelbagai cara, ubat yg tlah ku ambil,
namun
keputusannya tetap sama. . .

kerna ini semua rahsia ILLAHI. . .


aku hanya mampu tuk berusaha, berdoa,
yg terakhirnya,
aku hanya bisa dan mampu tuk
bertawakal kpdaNYA. . .

Aku berharap aku masih bisa
tuk bernafas dan bersama dgn 
insan yg aku sayang. . .

namun,
seandainya sudah tertulis bahawa
tiada lagi esok buat hamba,
aku menadah tangan,
memohon kesyukuran,
keampunan. . .

biarlah aku pergi dgn kasih sayangMU YA ALLAH!!


Sunday, 26 August 2012

~It's your birthday!~

ASSALAMUALAIKUM.. . . .

Ahhaaa. .  .

ni bersangkut entry yg sebelom ni,ok?

well,
saje je buat2 xde mood hari ni ng die. . .

sebab??

sebab hari ni bday die. . .
hehehe. . .

pastu, tadi. . 
 i give him a call. . .

taraaa. . .

i nyanyi la lagu hepy bday kat diaa. . .
tup2,
die senyap jaa. . .

eh,
apo kono eh jang??

well, tau la suare i xsesedap dato' siti
namun,
tibe2 sedih aje aku rase. . .

then, letak la. . .

rupe2nye,
org tu menangis la. . .
hehehe. . .

menangis terharu ey??

ala,
nyanyi sikit je pon. . .
hihihi




have a long-live. . .

may ALLAH bless u and your life. . .

may u get what u dream of. . .

hey,
i love you. . .




last but not least,

HAPPY BIRTHDAY, my dear!!!

SWEET 20!!!


wassalam. . .

~Got my bday present~

ASSALAMUALAIKUM . . .

Salam Syawal. . .

see??

i got my bday present again,
from him . .



agak2 ape kat dalam?
ce teka....

hah. . .




ni diaa. . .




 ape name kite nie??

hehe. . .






hah, ni bersame member kite. . .

name member kite MOMO. . .

Name kite...

err...

tuan kite xbgi name ag kat kite. . .
nnti2lah eh?


okla, itu aje yg nak ckap. . .

merajuk lah. . .

org tnye, die xjwab. . .

nak sambung buat esaimen lah pulak. . .

ouh,
thanks la 4 da cute bear ni. . .

salam. . .

Wednesday, 22 August 2012

~Raye sakan lorh~

ASSALAMUALAIKUM,
and salam SYAWAL!!!

hahaha. . .

tengok tajuk entry aku tuh2. . .
hah!
raye sakan lorhh. . .

bile tu?
of course la hri ni. . .
huhuhu

ni nak share ckit pictures yg dicaptured sepanjang 
perjalanan har beraye ini. . .


first ni pegi beraye kat umah BFF,
kawan since sekolah rendah. . .



ni je hero yg datang. . .









ni pulak BFF mase belaja kat Lendu dulu. . .


hah,
ni pulak mase kami bertiga kat gambar atas tu 
pegi beraye kat umah si Farah kat KETEREH. . .






 see??

hari ni lebih kurang 5 buah rumah aku jejaki bersama teman2
seperayaan aku . . .

sangat happy!!

maklumlah,
setelah sekian lame xjumpe,
memendam rindu,
bru skunk ade peluang jumpe. . .

ALLAH!!

SYUKUR!!!

so, ni je la yg nak kongsi. . .

malam ni ade game KELATE VS GANU. . .

so, game da nak start,
ayuh!!!!

salam raye sume!!!!


Tuesday, 21 August 2012

~Datang bertandang~

ASSALAMUALAIKUM. . .

Wihuuu. . .

Raye ke 3 sudah. .. 

bru ade peluang utk update blog. . .

ahhaa. . .

hari ni raye aku special sgt2. . .

sebab??

uhm. . .

keluarga si dia datang utk beraya di rumah
aku hari ni . . .

kali ni si dia dan keluarga hanya sekadar bertandang,
namun,
lain kali aku, dia dan kamu
tidak siapa tahu apa yg bakal brlaku. . .
hehehe. . .

abah, n mak n abg aku nmpaknya 
senang menerima kehadiran dirinya dan keluarga. . .
ALHAMDULILLAH. . .
Inilah yg aku inginkan. . .

bukan gatal,
gedik, gelenya, 
aku sekadar ingin keluarga aku merestui
ape2 aje yg aku lakukan. . .
salah satunya ialah agar
keluarga aku kenal
dgn insan yg aku cintai. . 
Mohd Syaqil Bin Hanafi. . .


abah tibe2 dh bertukar. . .
i mean,
die sudah bley terime kenyataan 
utk perlahan2 menerime kehadiran seorang insan 
dlm hidup anak perempuannya ini. . .

Abah,
niat iqah bukan utk main2. .
iqah nak fokus study, then,
kalau xde aral,
i wanna marry this guy. . .

tapi,
aku msih kelu utk meluahkan rasa yg terpendam . .
namun,
insyaALLAH,
kalau tiada aral yg melintang,
akn aku bicarakan hal ini dgn abah.  . .

thanks jugak buat mak yg memahami. . .
dgn adenya dia di sisi abah skunk,
abah mcm dh bley terima kenyataan dan hakikat
yg aku sudah brgelar seorang dewasa. . .

awak,
saya harap awak serius spertimana saya 
serius mmperkatakan hal ini di sini. . .

aku sangat tenang menerima kedatangan keluarganya. . .
insyaALLAH,
juga merangkap bakal keluargaku jua nanti. . .

harapnya,
ALLAH merestui perhubungan ini dan
mempermudahkan jalan utk menuju ke
perhubungan yg diredhai. . .
ameen. . .


hum,
tadi abah memuji si dia. . .
pendiam rupenye ye?
haha,
abah2. . 
die tu malu depan abah je,
xnmpak ke tadi die buat nakal?
siap nak bawak i balik kemaman lagi. . .
hey,you!
belom tibe masanya,ok?

ya ALLAH,
aku tersangat bahagia. . .
bukan harta, paras rupa yg aku pandang dan inginkan. . .
cukuplah kau hadirkan insan ini
yg bisa buat aku tersenyum, bahagia di sisinya. . .

ya,
aku sangat bahagia di samping dirinya. . .

sudah setahun perhubungan ini,
jadi,
fokus kami untuk menuju ke gerbang perkahwinan. . .
insyaALLAH,
DIA permudahkan niat suci kite tu,ye?

hum,
time2 raye ni,
rmai yg bertandang n aku pun bertandang jua ke rumah org. . .

selalu ditanya-tanya,
bila bakal melangsungkan perkahwinan. . 
bab tu mcm dah sebati dlm jiwa. . .
insyaALLAH pakcik, makcik,
kalau boley,
saya nak sangat cepat2 kawen supaya
hidup saya jauh diredhai oleh SANG PENCIPTA. . .

Namun,
masanya blom tiba. . .
kite tunggu abang ngah saye kawen dulu,k?
then,
barula saya. . 
eh??
tak2. . 
i mean,
bile dah dekat2 nak abes nnti,
saya kawen la. . .
saya nak abeskan tanggungjawab saya dulu
papehal pun. .. 

okla . . 

dah cukup tersengih sorang2 dah aku ni,
so,
udah2 la ye??

ni gara2 melihat pasangan kawen beraya bersama tadi. . .
hehehehe

gotta go now. . .

tiada kata yg dapat ku ucapkan,
namun,
ketahuilah sayanag,
kehadiranmu cukup bermakna buat diriku. . .



I LOVE YOU SO MUCH!!!!!!

Wednesday, 15 August 2012

~Teman Pengganti~




Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

***
Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

[Ulang ***]
Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


dear you,
please. . .
if anything happen to me,
u have to move on,kayh?
cari TEMAN PENGGANTI. . .

Remember what i told u just now
at the beach. . . 

aku rase,
aku dah cukup bahagia,
namun
tak mustahil kebahagiaan tu diragut 
dgn sekelip mata. . .
mungkin. . .
siapa yg tahu. . .

dgn izin Yang Maha Esa,
insyaALLAH,
akan termakbul doa, janji dan cita2 kita. .  .

wassalam. . . .





Sunday, 12 August 2012

~Tiada disengajakan~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Gara2 aku xde mood,
sengaja cari mase update status. . .

pasal tajuk entry tu,
tiada disengajakan. . .

ade insan yg bertanya diriku dan
secara kebetulan,
aku juga terpikir soalan yg same. . .

apakah hukumnya bile kite
terberjanji utk berkahwin with 2 different people??
and,
bende tu baru kite tersedar??

hah??
terkejut x bile aku tetibe post pasal bnde ni??

well,
aku pun terkejut,
namun
aku harus rungkaikan jawapannya. . .

hukumnya,
aku, kau, kita
haruslah memilih atau secara azalinya...
ISLAM telah 
mngajar kite utk 
ISTIKHARAH. . . .
ni utk mncari jawapan kpd keraguan kite. . .

bunyinya simple namun,
susah utk kite yakin dan istiqomah.. . . 

mcm mane pulak utk kte tau yg tu adalah 
jawapan kpd doa kite?
well,
sume berkaitan dgn HATI kite. . .

sejauh mane kite mampu tuk yakin ng sume
ketentuan ini. . . .

mohon petunjukNYA. . .
mohon ALLAH permudahkan jawapan utk kite. .. .

aku??

aku harap ape yg aku rase ni,
adalah jawapan utk aku. . .

terkadang ragu namun,
tetapkanlah hati ini ya ALLAH!!! 

Thursday, 9 August 2012

~Hey, surprise! ~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Ahhhaaa. . .

surprise bende plak tuh?

bday ke?

haishh. . .

xdelah. . .

bday aku xde surprise pon. . .
sambut ala kadar je. . .

tu pun mujurla ade insan yg sudi sambut. . 

law x,
ak mmg dah xnak ingat dh tarikh bday aku tuh. . .
hahahaha

ouh2. . 

back to the title,

aku sengaja buat surprise kat org tu. . ..

well,
dah byk yg aku dapat,
now aku rase mcm
it's time 4 me to give something. . .

ptg tadi,
lpas je blik kelas,
aku brsama anak sedara;seha
anak angkat;naddy
pegi ke bndar utk mncari sesuatu. . .

ahhaaa. . .

gotcha!!

trpakse col ama utk mengonfirmkan 
tntg kedai itu. . 
yes!
finally,
found u!!

pilih punye plih yg biase,
tapi kureng berkenan. . .

then,
pakcik kedai tu pun bgi la yg special ckit. . .

tup!!!

aku berkenan!!!

okayy. . .

then,
 terus tanye utk ukir name. . .

ahhaaa. . .

pakcik tu pun bgi kertas then suruh aku tulis name. . .

KU UKIR NAMA KITA BERDUA. . .

eh2,
nyanyi lagu acha n irwansyah la pulak . . .

ukir, siap. . .
yeah. . .

then,
bergegas pulang. . . .

mau kasi surprise utk dia. . .

actually, xtau nak bagi bile,
tapi aku decide nak bgi mlm ni jugak. . .

bagi cepat2. . .

then,
tadi ke old town,
mase tulah aku bagi. . .
well,
die mcm nak nanges. . 
eh??
haaa,
sudah. . . .

jangan nanges. . .
hehehe. . .

saya ikhlas buat sume tu. . .

awak dah banyak buat saya terharu. . . .

uhm. . .

tu jelah kot entry kali ni. . . .

last but not least,
moga ALLAH panjangkan silatulrahim ini.  . . .

saranghae oppa!!!!!!!!!!!!!

Thursday, 2 August 2012

~Sweet 20~

ASSALAMUALAIKUM. . .

Ahhaa.. . .

hey,
today is my birthday!!

Sweet 20 . .

no more teen year. . .

the best present ever in my life is you,
my dear. . .
i love u so much. . .

thanks 4 clbrating my bday,abg!!

thanks 4 all dat u've done to me. . .


i'm twenties now. . .
can i get married now,dad??
hahaha. . .

juz kidding. . .

insyaALLAH,
i really want to get married as early as i could. . .

and,
insyaALLAH,
with u,my dear. . .

thanks 4 everything!!

saranghae!!!


happy birthday to me. . .

really want mr teddy..  hahahha

buhbyee....

salam. . .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...