BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, 7 January 2013

~Menahan Sebak~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

uhm. . .

since ni sem 1
in degree journey. . .

so,
sesi ice-breaking/
berkenal-kenalan pun terjadilah dlam kelas. . .

mcam budak sekolah dulu2 la. . .

tanya nama, nama ayah n bla3. . .

since lecturers xkenal kitorang,
so,
we have to do it again n over again. . . .

and,
yang paling tak menyenangkan aku is,
when it comes about my parents. . .

bukan aku tak suka parents aku,
bukan. . .

uhm,
cuma. .  .

aku tak suka bila orang tanya YOUR MOM?
Bila aku hanya sebut MY DAD ONLY,
means that,
there's something missing. . .

please don't ask me more bout that. . .

sangat perit bila aku 
satu2nya orang dlm kelas
yg terpaksa jawab,
ouh. . .
MY MOM PASSED AWAY. . .

Please. . .

aku sangat tak selesa. . .

and,
dengan tak semena2,
mood berubah. . .

lebih2 lagi,
ade yg bertanya sejak bila, kenapa meninggal. . .

please.  . .

punya lah susah giler aku nak move on,
then,
bila have to ingat balik saat2 yg sangat perit tu,
tu mcam menoreh kembali luka yg dalam tu. . .

ALLAHURABBI ;(

Sedihnya hanya aku yg rasa,
tapi,
still, 
aku tersenyum. . .


tapi,
mungkin org tak perasan tatkala
suara aku berubah . . .

aku mula mengalihkan pandangan ke tempat lain. . .

aku tak nak
diorang simpati dengan nasib aku. . .

dan,
aku pun tak ingin diorang lihat
tangisan aku. . .

ALLAH!!

cukuplah hanya aku dan ALLAH 
je yg tahu akan pahitnya erti KEHILANGAN IBU YG TERCINTA. . .

and,
again. . .

mata mulalah berair. . .

lebih2 lagi bila ade yg berkata,
orang yg kehilangan ibu ni,
hilanglah satu berkat padanya
iaitu doa dari ibunya. . .

ALLAHURABBI. . .

Teresak-esak menangis semahunya. . .

pada insan yg masih
mempunyai ibu,
hargailah ibu anda. . .

sayangilah ibu,
hormatilah ibu,
sanjungilah ibu,
berbaktilah pada ibu. . .

sungguh. . .

aku mohon. . .

ibu tiada ganti dalam hidupmu. . .



rindu arwah ibu sangat2. . .

ALLAH. . .
;(

AL FATIHAH buat arwah ibu. . . .

wassalam. . . .



Sunday, 6 January 2013

~Dunno how to react~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

ahhaa.. . .

baru ade mood nak hupdate Mr Bloggy ni.. . .

uhm . . .

hari ni?
mcm biasa la. . .

first day kuliah la katekan. . .

but,
before that,
we as TESLIANS had a gathering
with lectures 
juz as one big family. . .
ahhaaa. . . .


uhm,
honestly,
aku rasa sangat tak selesa. . .

why?

bcause i dunno how to react
when i met with certain people. . .
ohhooooooooo. . . .

rasa menggelabah,
rase nak sembunyikan muka bawah meja,
rase nak lari jauh2 di sudut dunia. . .

and yes!
that's me. . .

sebenarnya,
bende ni xde pe pun,
juz bila aku rasa xprepare lagi
nak jumpe sesape,
inilah reaksinya..  . .

super spontan. . .

but,
whatever it is,
i have to face it 
no matter what it is. . .



and,
i believe one thing about me. . .

mungkin,
bila ada salah aku towards certain people,
aku mmg xtau mcm mne nak 
react, communicate, interact
with those people . . .

so,
maafkanlah atas semua kekuranganku,
kelemahanku dan kebodohanku. . .

aku mesti study betol2. . .

aim aku:
aku xnak repeat, gagal. . .

sungguh. . .
aku xnak ape yg aku buat mase skrg,
buatkan aku menyesal di kemudian hari. . .

in shaa allah,
aku akan ingat semua pesan lecturers. . .

study sungguh2,
jgn main2,
jgn sia2kan peluang yg org bagi kat kita,. . .

ALLAH,
aku mohon,
permudahkanlah perjalananku di sini. . .

jauhkanlah aku dari segala
hal yg hanya melalaikan aku. . .



akhirulkalam,

SEPI bukan bererti HILANG,

DIAM bukan bererti LUPA,

JAUH bukan bererti PUTUS,
kerana

di antara kita ada 1 ikatan yang
tidak mudah dilupakan, 
iaitu;

PERSAHABATAN. . .

wassalam. . .




Tuesday, 1 January 2013

~New LIFE~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Here i am. . .

long time no see my Mr. Bloggy. . .

quite busy lately. . .

hey3,
it's 2013 yaww! !


well,
ALHAMDULILLAH, 
now i'm in DEGREE STATION!!
huhu. . .
at last!

before that,
semalam drive dlam hujan,
smpai bengkak2 mata. . .
plus, 
lately mata sakit sangat. . .
dunno why. . .
sepet mata mcm hape. . .
and2,
semalam jugak,
gara2 drive tanpa henti dlm hujan,
kepala pun sakit sangat2. . .
2 bijik panadol ditelan agar hilang sakit,
but still xhilang. . .
and,
i can't sleep at all. . .
mungkin perubahan tempat tidur mungkin. . .


uhm.  . 
it's just a beginning of new semester,
but
dah mcam2 jadi within 24 hours 
aku sampai kat ipg ni. . .

LIFE,
tu lah dia. . .

hidup tanpa dugaan ibarat
makan nasik tanpa lauk,. . .

and,
dugaan tu ibarat perencah. . .

law takde perencah lam masakan,
of course la xsedap, tak gitu? ?

well,
ni aku petik dari lecturer yg bg 
ala2 motivasi ptg tadi.  .. 

ALHAMDULILLAH,
mule2 ag dah ade org bg support, motivasi 
so,
syukur sangat2. . .

and,
since ni my degree year,
no more la main2. . .

aku xnak sia2kan peluang yg aku ada ni
utk bnde2 yg remeh temeh and
tak berfaedah. . .

amanat arwah ma in shaa allah,
akan tertunai xlame je lagi. . .

2013,
umur pun dah bertambah lagi satu angka,
well,
eventhou age is just a number,
but,
think back, tqah. . .

semakin banyak umur kita,
kita sebenarnya, 
semakin dekat dengan kematian. . .
ni aku dengar mase kuliah zohor tadi by sorang ustaz. . .

betol. . .
pape yg kita nak buat,
biarlah sesuatu yg boleh mendekatkan diri kpd Illahi. . .

bila2 je ALLAH boleh tarik nyawa kita. . .

kita pasti xnak bila kita dijemput oleh ajal,
kita masih dlm keadaan xbersedia and penuh dgn dosa.  . .

jadi,
solusinya cuma satu. . .
sentiasalah bertaubat kpdNYA. . .


Biar kita sentiasa mengingati ALLAH,
YANG MAHA ESA. . .

hope ALLAH will ease everything
during my degree journey. .  .
ameen. . .

wassalam. .  .



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...