BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 1 January 2013

~New LIFE~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Here i am. . .

long time no see my Mr. Bloggy. . .

quite busy lately. . .

hey3,
it's 2013 yaww! !


well,
ALHAMDULILLAH, 
now i'm in DEGREE STATION!!
huhu. . .
at last!

before that,
semalam drive dlam hujan,
smpai bengkak2 mata. . .
plus, 
lately mata sakit sangat. . .
dunno why. . .
sepet mata mcm hape. . .
and2,
semalam jugak,
gara2 drive tanpa henti dlm hujan,
kepala pun sakit sangat2. . .
2 bijik panadol ditelan agar hilang sakit,
but still xhilang. . .
and,
i can't sleep at all. . .
mungkin perubahan tempat tidur mungkin. . .


uhm.  . 
it's just a beginning of new semester,
but
dah mcam2 jadi within 24 hours 
aku sampai kat ipg ni. . .

LIFE,
tu lah dia. . .

hidup tanpa dugaan ibarat
makan nasik tanpa lauk,. . .

and,
dugaan tu ibarat perencah. . .

law takde perencah lam masakan,
of course la xsedap, tak gitu? ?

well,
ni aku petik dari lecturer yg bg 
ala2 motivasi ptg tadi.  .. 

ALHAMDULILLAH,
mule2 ag dah ade org bg support, motivasi 
so,
syukur sangat2. . .

and,
since ni my degree year,
no more la main2. . .

aku xnak sia2kan peluang yg aku ada ni
utk bnde2 yg remeh temeh and
tak berfaedah. . .

amanat arwah ma in shaa allah,
akan tertunai xlame je lagi. . .

2013,
umur pun dah bertambah lagi satu angka,
well,
eventhou age is just a number,
but,
think back, tqah. . .

semakin banyak umur kita,
kita sebenarnya, 
semakin dekat dengan kematian. . .
ni aku dengar mase kuliah zohor tadi by sorang ustaz. . .

betol. . .
pape yg kita nak buat,
biarlah sesuatu yg boleh mendekatkan diri kpd Illahi. . .

bila2 je ALLAH boleh tarik nyawa kita. . .

kita pasti xnak bila kita dijemput oleh ajal,
kita masih dlm keadaan xbersedia and penuh dgn dosa.  . .

jadi,
solusinya cuma satu. . .
sentiasalah bertaubat kpdNYA. . .


Biar kita sentiasa mengingati ALLAH,
YANG MAHA ESA. . .

hope ALLAH will ease everything
during my degree journey. .  .
ameen. . .

wassalam. .  .



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...