BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 25 June 2013

~The Reason~



I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
Thats why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You

and the reason is You [x3]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

Wednesday, 19 June 2013

~If I Die~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

If I die. . .

tu soklan yg tibe2 muncul hari ni. . .

situasinya gini,

mase duk berdiskusi, brbincang, brgurau dgn rakan2 kelas,
tibe2 one of my classmate tnye aku;
"kak long, kak long prnah trpikir x
ape akan jadi after kaklong mati nnti?"

terdiam seketika . . .

aku cube faham ape yg dimaksudkannya. . .

then,
die tnye lagi,
yela,
pernah fikir x mcm mane suasana after 
kaklong dah pergi tinggalkan semua org. . .

ok, now aku faham. .  .

actually,
sedikit sebak utk aku jawab,
but still aku jawab dgn nada yg biasa. . .

ouh,
kalau kaklong mati nanti,
kak long tau xkan ade org yg rase pape pun
ngan kematian kaklong ni. . .

tapi,
sebenarnya,
deep in my heart,
aku sangat berharap if one day,
aku mati and tinggalkan kawan2,keluarga aku,
aku nak sgt diorang rase kehilangan aku. .  .

yelah,
bukan pe,
bile aku tau yg diorang rase kehilangan aku,
maknany,
aku ni at least
memberi kesan if i'm not around. . .

dlam kelas aku,
yg paling bising, nakal,
aku la since diorang pun
panggil aku kaklong kan. . .

tapi serius,
kalau lah aku betol2 mati,
agak2, ade tak orang
yg akan menitiskan airmata utk aku?

yg akan jerit panggil aku utk jgn mati. . .

yg akan ckap die xbleh hidup kalau aku ni xde. . .

yg akan ckap mesti bosan kalau aku xde,

yg akan cakap pasti akn lebih bahagia kalau aku ade. . .

agak2,
ade ke org yg akan cakap gini suatu saat
bila nanti aku dah mati?

hari ni 2 kali soalan mcam ni ditanya pda aku. . .

sebak terasa. . .

tapi,
aku sedar,

siapalah aku utk diratapi. . .

siapalah aku utk dirindui. . .

siapalah aku utk ditangisi bila mati. . .

selagi aku masih hidup,
aku nak create satu tanda dlm hidup kawan2 aku. . .

at least,
biar hanya pada bibir mereka,

ouh, kaklong la yg ajar aku mcm ni. . .
tapi,
ajar bnde yg baik la. .  .
xnak la ajar bnde bukan2. . .

tu je la luahan aku utk mlm ni. . .

tetibe rase sayu.. . .

wassalam. . .

Saturday, 15 June 2013

~Syukur pada ALLAH~

ASSALAMUALAIKUM . .. .


Syukur pada Allah 
atas semua kurnia dariNYA. .. .


first,
syukur sgt2 dpat result yg bolehla
dikatakan agak baik utk aku
yg tak seberapa ni. . .

result ni jugak dah buat abah aku 
tersenyum lebar pada aku. . .
ALHAMDULILLAH,
ni hadiah buat abah
sempena hari bapa ni. . .

tak banyak yg iqah dpt buat utk abah. . .

nak beli pape yg mahal,
iqah tak mampu lagi. . .
tapi, abah jgn risau. . .

iqah sentiasa doakn abah dan
akan berusaha utk bahagiakan abah
walaupun abah tak pernah nampak semua tu. . . ;(

takpe,
doa la yg paling mahal harganya,kan abah?
mmg tak nampak, xdpt pegang,tapi,
doa la dapat pegang erat hubungan kita, kan abah?

arwah ma dah pesan,
ma suruh jaga abah elok2. . .
even skrg abah dh ade yg jaga tapi, still
amanah sbgai anak tu in shaa allah,
iqah akan tunaikan 
walaupn kdg2 abah kecewa ng sikap iqah. . .

iqah buat yg terbaik spnjg duk ipg ni pun
bukan utk org lain,
tapi utk abah, and arwah ma. . .
iqah nak bahagiakan abah and ma slalu. . .

syukur pada ALLAH jugak,
abang ngah dah nak dapat pegang
title bapa dah. . .

tahun depan, in shaa allah,
kalau ALLAH izinkan,
abg ngah dpt baby. . .

bertmbah cucu abah. . .


syukur pada ALLAH jugak,
sbb dah kurniakan abah yg sgt baik, penyayang 
pada iqah, abg2 n arwah ma. . .

abah. . .

skalipun iqah nmpak iqah tabah tapi,
percayalah, iqah xkan dpt berdiri 
tanpa abah and ma. . .

abah,
maafkan iqah andai iqah 
xdapat nak bahagiakan abah selalu.  .. .
maaf andainya iqah bukan anak yg baik utk abah. . .
maaf andainya ada terkasar bahasa,
tersilap bicara sepanjang iqah jadi anak abah. . .

sebelom ni iqah ckap semua pada arwah ma,
tapi since ma dah xde,
abah la satu2nya insan yg paling rapat ng iqah. . 
iqah xde sesape ag,bah. . .
xde. . .

syukur pada ALLAH,
andainya iqah diberi sedikit je waktu lagi
utk bahagiakan abah. . .
sekalipun iqah xdapat beri kemewahan dunia pada abah,
in shaa allah,
biar ALLAH sentiasa lindungi abah and ma. . .

tanpa abah,ma,
xkan lahir iqah ke dunia. . .

syukur pada ALLAH,
aku masih bernafas ketika ini. . .

wassalam. . .

Monday, 10 June 2013

~Berubah~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

looking back at the old entries 
that u've made. . .
it jz tears me down. . .

sudah aku bilang,
manusia berubah dek putaran waktu. . .

masakan pantai bisa berubah,
inikan pula organ yg lembut 
yg namanya hati. . .

bisa berubah. . .


honestly,

aku terkejut dgn perubahan ini. . .
sedikit sebanyak agak mengganggu aku. . .

sampaikan aku xdapat nak terima
tamparan hebat ni. . .

kesannya pada diri aku. . .

lately,
i dunno why. . .

i can't sleep well,
i can't eat too. . .
this is not so me. . . .
allahu allah. . . .

lembutkanlah hati aku utk terima 
semua takdir yg tlah tertulis untukku. . . .

sedih tu memang, tapi
tidak keterlaluan. . . .

aku tak pernah mcam ni. . .

sudah jenuh memaksa diri 
menelan makanan,
tapi masih. . .
masih tidak bisa.. . .

hilang semua selera makanku. . .

aku tak salahkan sape2,
aku salahkan diri aku. . .

mungkin aku terlalu memaksa diri aku
utk terima semua ni,
walhal ia sngat perlukan waktu. . .

aku langsung tak berniat nak sakiti diri aku
dgn berlapar atau sewaktu dgnnya,cuma
sungguh. . .
saat nak menelan,
sebak terasa. . .

jadi,
kubiarkan sja mknan di situ. . .
kdg2 utk mnjaga hati abah,
ku telan juga sdikit tapi,
xkan mampu. . .


dugaan ini aku terima. . . .

menangis mungkin salah satu cara
utk aku lepaskan sgala kesakitan ni. . .

nak luah, tiada siapa yg mahu mndengar. . .

cukup aku yang rasakan sakitnya,
jangan dia, cukup aku. . .


jgnlah sakit ni mengganggu aku bila aku
dah start sem baru. . .

bukan xnak gi hospital,
cuma aku takut. . .

takut utk menerima hakikat yg sebenar. . .

takut makin parah. . .

tapi. . 
aku yakin . . .
ini yg terbaik,
aku serahkan sgalanya pada ALLAH. . .
tanpa pengharapan. . .






~Pendam~


Aku yang mengejar bayang cinta
Kian terbiar
Terpendam kata
Tak terungkap selamanya

Pedihnya hanya aku yang merasa

Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya

Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi

Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati

Pedihnya hanya aku yang merasa

Mahu memilikinya
Aku hanya hamba cinta

Bisik hatiku lepaskan dirinya

Sungguh aku tak bisa
Biarlah ku sendiri
Tanpa kasih di hati

Aku tak mampu pertahankan lagi

Cinta yang menyakiti
Biarlah aku pergi
Tiada hampa di hati
Aku yang mengejar bayang cinta

Friday, 7 June 2013

~Aku mintak maaf~



ASSALAMUALAIKUM, . . .











including me. .  ..  .

i forgot to ask how
to make it right back. . .

but i knoe. .  .

it's not easy to forgive all my fault. . .



sedangkan lidah lagi tergigit... . .
inikan pula mulut yg slalu berbicara. . . .

hanya ucapan maaf yg bisa aku ungkapkan. . .

selebihnya,
terserahla pada org nak maafkan aku ataupun tak. . .

wassalam . . . .

Wednesday, 5 June 2013

~Baru ku sedar dan mengerti~

ASSALAMUALAIKUM . . .

ahhaaaaaa. . . .

long time no cee. . .

tengok title sikit. . .

baru ku sedar dan mengerti. . .

sedar ape?
mengerti ape?

now,
baru aku sedar nilai aku kat mata, hati kamu, kamu dan kamu. . .

so,
baru aku mengerti aku ni takde pape buat kamu,kamu dan kamu. . .


sedih?
kecewa?
hancur?

ok. . .

pada mulamya,
aku agak terasa hati bila
aku sedar dan mengerti bhawa aku ni
seakan tak penting pun
dlam hdup kamu,kamu dan kamu. . .

aku kalah tatkala airmata membasahi pipi. . .

namun,
sampai bila aku harus meratapi?
sampai mati?
tidak. . .
cukup sampai di sini. . .

bila hati aku dah sedikit reda dari
semua rasa yg bercampur,
aku gagahkan tangan dan kaki
utk terus bangkit berdiri. . . .

jika org dah tak suka,
jgn dipaksa. . .
jgn dikejar. . . .
jgn meratapi. . .
jgn berharap lagi. . .


jika persahabatan kita memerlukan harta,
maka aku undur diri. . .

jika persahabatan kita memerlukan rupa,
maka aku undur diri. . .

kerna aku,
tiada harta utk diberi. . .

kerna aku,
tiada rupa utk kau pandang. . .

kerna
aku hanyalah aku. . . .

sudah aku katakan dari awal,
jgn pernah menabur janji setinggi gunung
kerna yg jatuh ditimpa gunung itu 
bukan kamu,
tapi aku. . .

bukan kamu yg rasa sakitnya,
tapi aku. . .


apa salahku?

kamu,kamu dan kamu pergi
tanpa bagitau apa salahku. . .

inikah nilai persahabatan kita?

baru ku sedar dan mengerti. . .

aku hanya satu persinggahan dan perhentian
dlm perhubungan kita. . .

jika kamu mahu turun di persinggahan yg seterusnya,
kamu hanya berlalu pergi. . .
dan 
mungkin suatu saat bila kamu ingin datang kembali,
kamu hanya datang kembali. .  .

hanya itukah nilai silatulrahim kita?

aku banyak khilafnya,
jika benar aku telah lakukan kesilapan,
tolong bagitau aku
agar aku sedar dan boleh membetulkan kesilapan aku .. . .

tapi,
takpelah. . .

now,
baru ku sedar dan mengerti bahawa aku
tak diperlukan lagi di sini. . .

mungkin tiba masanya utk aku
terus berlalu pergi. . .

pergi bersama kenangan dan memori. . .






lastly utk kamu,kamu dan kamu. . .



jika ada kesalahan aku pada kamu,kamu dan kamu
yg aku sengaja ataupun tak sengaja,
maafkanlah aku. . .

mungkin nanti aku tak sempat nak jumpe
ngan kamu,kamu dan kamu
utk mintak maaf. . .

halalkan jugak segala yg kamu,kamu dan kamu
berikan pada aku. . .
jika nak tuntut ape2,
tlg msej,call aku. . .
in shaa allah,
aku akan beri semua pada kamu,kamu dan kamu. . .

cukup setakat ni dulu. . .

wassalam. . . ;(


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...