BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Wednesday, 19 June 2013

~If I Die~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

If I die. . .

tu soklan yg tibe2 muncul hari ni. . .

situasinya gini,

mase duk berdiskusi, brbincang, brgurau dgn rakan2 kelas,
tibe2 one of my classmate tnye aku;
"kak long, kak long prnah trpikir x
ape akan jadi after kaklong mati nnti?"

terdiam seketika . . .

aku cube faham ape yg dimaksudkannya. . .

then,
die tnye lagi,
yela,
pernah fikir x mcm mane suasana after 
kaklong dah pergi tinggalkan semua org. . .

ok, now aku faham. .  .

actually,
sedikit sebak utk aku jawab,
but still aku jawab dgn nada yg biasa. . .

ouh,
kalau kaklong mati nanti,
kak long tau xkan ade org yg rase pape pun
ngan kematian kaklong ni. . .

tapi,
sebenarnya,
deep in my heart,
aku sangat berharap if one day,
aku mati and tinggalkan kawan2,keluarga aku,
aku nak sgt diorang rase kehilangan aku. .  .

yelah,
bukan pe,
bile aku tau yg diorang rase kehilangan aku,
maknany,
aku ni at least
memberi kesan if i'm not around. . .

dlam kelas aku,
yg paling bising, nakal,
aku la since diorang pun
panggil aku kaklong kan. . .

tapi serius,
kalau lah aku betol2 mati,
agak2, ade tak orang
yg akan menitiskan airmata utk aku?

yg akan jerit panggil aku utk jgn mati. . .

yg akan ckap die xbleh hidup kalau aku ni xde. . .

yg akan ckap mesti bosan kalau aku xde,

yg akan cakap pasti akn lebih bahagia kalau aku ade. . .

agak2,
ade ke org yg akan cakap gini suatu saat
bila nanti aku dah mati?

hari ni 2 kali soalan mcam ni ditanya pda aku. . .

sebak terasa. . .

tapi,
aku sedar,

siapalah aku utk diratapi. . .

siapalah aku utk dirindui. . .

siapalah aku utk ditangisi bila mati. . .

selagi aku masih hidup,
aku nak create satu tanda dlm hidup kawan2 aku. . .

at least,
biar hanya pada bibir mereka,

ouh, kaklong la yg ajar aku mcm ni. . .
tapi,
ajar bnde yg baik la. .  .
xnak la ajar bnde bukan2. . .

tu je la luahan aku utk mlm ni. . .

tetibe rase sayu.. . .

wassalam. . .

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...