BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 30 September 2012

~Langgar sama pokok~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

ahhaaa. . .

semalam mase nak kua pegi makan,
aku terlanggar pokok mase reverse kete. . .

dummmmm. . .

tidak!!!!!!

kemek kete aku. . . .

abes la.... 
masakla akuuu. , . . . 

then,
rase mcm nk nanges aje. . . 

pegi makan ngan die,
sbb dah terlalu hancur hati ni. . . .

airmata berlinangan di pertengahan jalan. . .

namun,
die still mahu menenangkan aku. . .
belanje samurai X yg double. . .

nak termuntah aku makan. . .

then,
keesokan harinya yakni
hari ni. .. 
petang tadi kitorang g bengkel 
dan meninggalkan kenari merah
utk dibaiki. . .

insyaallah,
besok sudah siap dibaiki. . .

aku xgtau ag abah ak psal ni. . .

hope sgt die xmrah. . .

bende dh jadi pun. . .

kalau aku ley elak,
dah lame aku elak. . .

law aku sakit xpe,
asalkan jgn rosak harta bende org. . .

aduhhh. . .

terime sajalah dugaan ALLAH ini. . .

emosi terganggu. . .
ALLAHURABBI!!!!


Wassalam. . .

Friday, 28 September 2012

~Kalaulah Dia Masih Ada~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Uhm. . .

Mood xberapa nak stabil. . .

sangat2 kecewa dgn mereka. . .

kalaulah dia masih ada,
xkan jadik bende2 mcm nie. . .

 i feel neglected. . .

rase mcm terkapai-kapai kelemasan
utk mencari arah tuju lam hidup aku. . .
takde teman,
takde kata2 semangat. . .
aku rase mcm
kosong sangat2. . .

kenape begitu ketara sekali perubahan mereka??

atau aku yg sedang menjauhi mereka?

sejak hadirnya insan itu dlam hidup kami,
yes. . .
i feel bad. . .
i lost sume yg aku sayang. . .

it's all because of u!

aku masih tabah hari ni pun,
sbb aku tau aku tak punya sesape melainkan
ALLAH!!
Tu je harapan yg aku ade. . .

Oh,Tuhan. . .
tabahkanlah hatiku. . .

saat mereka tidak membutuhkan aku,
kuatkanlah aku. . .
saat aku lelah mencari kasih sayang mereka,
cukupkanlah aku dengan kasih sayang dariMU, Ya ALLAH. . .

Semua dah berubah. . .

aku dah xkenal mereka lagi. . .

sakitnya aku disini,
takde sape yg kesah pun. . .
ALLAHURABBI!!!

Mengapa begini coretan kisah hidupku
setelah aku kehilangan dia??
mengapa??

sekarang,
aku bergantung pada kasih sayangMU. . .

Pada insan yg sudi hadir 
utk mnguatkan lagi semangatku,
terima kaseh dan ketahuilah bahawa
aku sangat2 menghargainya. . .

paling perit yg aku rasa ialah
saat aku kehilangan dia. . .
dia adalah hidup aku. . .
bile dia pergi,
maknanya,
seluruh hidup aku turut pergi bersama dirinya. . .

yes!
org cume nampak aku tersenyum, ketawa. . .
but deep inside,
ALLAH!!

hanya ALLAH yg tau segala-galanya. . .

aku dah nekad,
utk seketika ni,
aku nak berjauhan dgn mereka. . .

sbb aku sayanglah aku buat mcm ni. . .

maaf. . .

u don't know how i feel . . .

aku jeles dgn org2 yg masih punya ibu. . .
maafla. .. 
hanya tu yg mampu aku katakan. . .


ma,
i need u. . .
i miss u. . .

bukan aku tak redha akan kepergian dirinya,
namun,
terkadang aku cuma rindu. . .
salahkah aku??

bawaklah aku pergi kalau benar
sUdah takde org yg sayang akn diriku,ya ALLAH. . . ;(

nantikan ku di pintu syurga,ma. . . .

wassalam. . . . . .

Tuesday, 25 September 2012

~Malang Tak Berbau~

ASSALAMUALAIKUM. . .

Uhm. . .

can u see the title?

yes.. .

malang tak berbau. . .

sangat bertepatan dgn naseb yg menimpa aku mlm ni. . .

tanpa disedari,
ketika mau sujud pada ILLAHI,
tapak tanganku disengat tebuan. . .
ni hah menatang itu. . .


pada mule sengatan tu,
aku masih bisa menanggung kepedihannya. . .

namun,
sesudah rakaat terakhir,
mule terasa bahangnya. . .

aku cume x mengendahkan perit dan meneruskan
solat hajat utk kawan di ipg. . .

then,
aku bgitau member,
terus member menyuruh aku pegi ke klinik. . .
takut ade effect pape. . .

nak drive mmg aku xmmpu,
then ak msj mntak bantuan. . .
thanks pada awak yg sudi tolong hantar saya ke klinik. . ;)

pegi klinik dan
terus diberi keutamaan utk
mndapatkan rawatan terlbih dahulu. . .

disuntik,
diberi ubat dan balik. . .

aku belajar sesuatu dri kejadian mlm ini. . .
hikmah disebalik kejadian. . .

uhm. . .
even kat mane2 pun kita berada,
sentiasalah ingat pda ALLAH. . .
Sebab,
kita xtau kapan ajal datang menjemput. . .

tengok kejadian tu je lahh. . .

mane la aku nak expect ade tebuan kat sejadah tu,kan?
then,
xsemena2,
dlm ramai2 jemaah lam surau tu,
aku insan yg terpilih utk
disengat tebuan itu. . .

see??

ALHAMDULILLAH,
masih diberi kesempatan oleh DIA 
utk bernafas di muka bumi ini. . .

sentiasalah mendekatkan diri kepadaNYA,
kite xrugi pape pun. . .
malah,
bertambah sayang ALLAH kat kite. .. .

ALLAH,
aku bersyukur kerna telah menemui jalanMU. . .
Namun,
aku masih bertatih utk berjihad dijalanMU. . .
Kupohon hidayah, petunjukMU agar 
aku tidak terpesong dari jalanMU. . .
AMEEN. . .

Wassalam. . .


Sunday, 23 September 2012

~Saling Sayang,Tapi Saling Tak Memiliki~

ASSALAMUALAIKUM.. .  .  . .

Ahhaaa. . . .

tu diaaa. . .

udah lama eden tidak
mengeluarkan kata2 falsafah eden sendiri. . .

taraaaaa. . .

tengok2!!

Saling Sayang,Tapi Saling Tak Memiliki. . .

entah kenapa,
tibe2 ayat tu yg terpacul dari mulut aku. . .

well,
senang aje. . .

duk brckap2 dlam kelas,
then,
mungkin hati ini yg sedang brbicara dan terus
membibitkan kata2 itu. . .

wohoooo. . .

hey,
bile aku dah tau yg aku syg kamu dan
kamu juga tahu yg kamu syg aku
dan
kita same2 tahu kita saling sayang,
dan,
that's it. . .

eventhough tak saling memiliki pada luarannya,
namun,
secara xlangsung,
kita sebenarnya dah memiliki zahirnya yakni hatinya. . .

 itu yang lebih penting,bukan??

biarlah ALLAH yang menentukan segalanya. .
kitA xpyah la nak risau pape lagi. . 

daripada kita terlalu mengharap,
lebih baik kita wat lex wat peace. . .

hah?
ape??

takut dia dirampas orang??
gitu??

alah,
watpe nak takut?

at least,
kita dah tau yg dia sebenarnya
bukan untuk kita dari awal2 lagi. . .

tengok??

menarik x??

aku ingat satu bende ni. . .

Kalau tiba2 hadir 2 insan dlam hidup kita,
kita pilihlah insan yg ke 2 yg hadir lam hidup kita. . .
mengapa?
kerana.. . .
Jika benar kita cinta, sayang pada yang pertama,
pasti xkan ada yang kedua,bukan??

mudahnya,
kita xkan mudah untk cinta org selain dia
kalu kita benar2 cinta dia .  .

konklusi,
cinta seseorang berdasarkan keikhlasan,
bukan pada perasaan semata-mata. . .
sebab??

sebab apa,
kalau kita cinta seseorang pada perasaan, 
percayalah,
perasaannya pasti kan berubah. .
dek kata pepatah,
masakan laut kan berubah,
inikan pulak hati manusia. . .

tengok,
laut tu pun berubah,
apatah lagi hati manusia yg gundah gulana. . .

hey,
i love you,
you love me. . .
let ALLAH decide our plan-to-be. . .

kerana DIA yang menemukan kita,
kerana DIA juga yang memisahkan kita,
kerana DIA yang menerbitkan rasa cinta,
kerana DIA yang membuatkan kita bahagia. . .


akhirulkalam,
sambutlah cinta insani berpada-pada,
jgn melebihi cinta kita pada Sang Pencipta; ALLAH. . 

Hidup pasti kan bahagia. . . :)

Wednesday, 19 September 2012

~CINTA yang BARU, ALHAMDULILLAH!!~

ASSALAMUALAIKUM. . .


ALHAMDULILLAH. . . .

aku melalui hari ini dgn tenang hati. . .

setelah beberapa ketika tewas dlm perjuangan,
aku mula bangkit
dgn semangat kurniaan dariNYA. . .

Ya ALLAH,
sungguh,
hidayah itu perlu dicari,
bukan dinanti. . .

merasa diri lebih tenang setelah betol2 mendekatiMU, Ya ALLAH. . .

Selame ni aku lalai,
jauh dariMU. . .
Namun,
begitu sayangnya ALLAH pada hambaNYA,
DIA mengurniakan keinsafan pada diri hamba. . .
SUBHANALLAH. . .

Inilah yang aku perlukan. . .

ketenangan. . .

aku mendapat CINTA yang BARU.  . . .
ALHAMDULILLAH!!!



kata pepatah yang aku dengari dan ingati. . .

Andai kita hilang CINTA MANUSIA, 
sekurang-kurangnya pasti ALLAH menggantikan CINTA yang BARU. . 
Namun,
andai kita hilang CINTA ALLAH,
dapatkah kita pada CINTA yang lain??

renung2kan. . .

moga menjadi keinsafan buat diri sendiri. . .

wassalam. . .


Monday, 17 September 2012

~No More Tears~

ASSALAMUALAIKUM. . .

Hum,

wanna express bout my feeling here. . .

before diz,
i've promised dat
no more tears in my life after diz. . .
but, still
cried 4 da same thing. . .

wanna let someone go,
wanna move on without dat person
because of the good thing,
still,
it's hard 4 me. . .

why oh why. . .

is it because of LOVE??

Or what?

i can deny it but
dunno why,
i leave without a word.  . .
again. . .

lose in hope. . .


i'm a loser. . .

ouh, ALLAH!!!

Forgive me 4 da stupid thing dat i've done. . .

for letting my heart lose
in dat stupid game. . .


i can't sleep at night lately. . .

my mind keep thinking. . .

then,
i'll cry. . .

everything happens juz in a short time. . .

i can't accept it. . .

hate this stupid feeling. . .

hate it. . .





Saturday, 8 September 2012

~Got MC again~

ASSALAMUALAIKUM. . . 

hye. . .

uhm, ahhaahh..  . .'

hari ni aku xpi kelas/kuliah
sbb dpat MC semalam dri doktor. . ..

uhm. . .

alkesahnya bermula di pagi2 hari yg damai,
perut aku mula meragam. . .

bergelora dan sangat menyakitkan. . .
even nak jalan pun da xlarat, . . 

so, hanya mampu berdiam diri. . .

meminta abah mmbeli ubat,


then telan. . .
langsung xde pape kesan. .  .

nak buat pape lagilaa xlarat. . .
dah la si dia sudah bertolak dan hanya 
berbaki sejam je lagi utk smpai ke rumah. . .

aku brg xkemas lagi,
apatah lagi mandi. . .

so,
trpaksa la menahan diri berkemas dan menyiapkan pape yg xsiap. . 

then,
si dia msj ckap udah dkt nk smpai. . .

alamak,
kelam kabut la aku sbb
ak kesorangan di rumah. . .

then, aku mnyuruh die tggu di tepi jln dulu. . .



bersiap dgn kadar segera then, tut2 die smpai./ . .

terus memasukkan brg2 ke bonet kereta then
mule berangkat ke kb. . .

masih terlalu awal utk berangkat ke ganu 
since janji ng budak2 ni pkol 2.30. . .

die smpai umah tadi pkol 11.30. . .

so?

g la lepak2 kt billion, kbmall dlu. . .

then,
pegi jumpe abah. . .
ehem, . .

die mcm dh xmalu aje nk jumpe abah,
dhla gatal pggil abah kite abah jugak. . .
hahaha. . .

then, dkt pkol 2, amik naddy kt umh. . .

mule brgerak ke ganu. . .

tup tup di pertengahan jalan,
perut aku mulai menyengat lagi, . . 

xmmpu weiii nak duduk ng betol . .

si dia hanya mampu melihat dan diam. . 
kenapa??
aku jadik serba salah then cakap la yg aku ok. . .
mungkin die risau?

uhm. . .

sesampainya kat maktab, letak budak2 ni then terus
dipakse oleh si dia agar ke klinik. . .

tup tup,
sume klinik tutup. . .

trpaksa la pegi aftr mghrib. . .

pegi klinik yg aku biasa pergi. . .

again,
asyik muke ni aje pegi mengadap 
doktor azrina tuh. . .

katanya,
mknn yg ak mkan mgkin ade kuman.
then kesannya,
aku diarrhea and
plus gastrik aku turut sama bergempur
bersama kuman utk
menyakiti aku . . .

haishhh. ..

naseb baik xcocok kt buntut,
law x,
masak la aku. . .

balik dari klinik,
terus telan ubat then rehat. . .

hari ni ALHAMDULILLAH,
ok cikit. . .

malam nanti ade kelas la pulak. .. .

law larat,aku pegi,
law x, xpegi.  .

MC SEHARIAN,kan??
hehe . . 
kla...

salam. . .

Wednesday, 5 September 2012

~Kembali ke Sekolah~

ASSALAMUALAIKUM. . .

AHHAAAA.. . .

Mood kembali ceria. . . .

pagi2 buta tadi seawal jam 7 sudah drive 
utk pulang ke kampung halaman. . .

sampai umah lam pkol 9 lebih. . .

rehat jap then
terus menuju ke destinasi yg ingin ditujui iaitu;
sekolah naim. . .

act,
rindu sangat ng suasana di naim. . .

tapi,
bile ingat kenangan2 bersama kawan2 tu,
xpelah. . .
sya lgsung xnak kembali ke sekolah. . .

sesampainya di sekolah,
jumpe sir zack. . .
die bergurau senda pulak. . .
nakal betol. . .
suruh ktrg tnggalkan ic kt pak guard. . .
ahhaaa. . .
mmg xlogik la sir. .. 

then,
jalan lagi, terus jumpe
cikgu fadzli n papa ya. . .
mule2 tu, bile tgk je ak n kwn2 dtg,
die sembunyi di sebalik pintu, tapi still intai ktrg . .
lucu sgt. . .
pstu,
die kua la then jumpe ng ktrg. . .

beliau merupakan cikgu SEJARAH aku. . .

faham2 la bile blaja sejarah ni mcm mne,kan?
hehe. . .

die still ingat ag kat aku. . .
ALHAMDULILLAH. . .
terharu sedikit di situ. . .

beliau bertanya tntg pelajaran,
then bile jwab ikut jejak langkah beliau,
ALHAMDULILLAH,
beliau n papa yaa bahagia sangat. . .

then, 
berjalan lagi menuju ke bilik guru,
namun,
di persimpangan,
trjumpe puan aniza n puan khadijah. . .

maka,
berbuallah kami. . .
part yg xboley nak lupe. . .

kata cikgu khadijah;
bile awak2 yg cikgu2 ni dah sedia nak kawen,
datangla kat sekolah ni,ok?
sebabnya,
cikgu2 kat sini semua ngah mencari calon menantu guru. . .
hik3
plus,
law cikgu nak bgi awak2 skrg pun, aiii. . .
mude ag tapii. . .
berdekah-dekah ketawa kami. . .

insyaALLAH. . .
OPS!!
HAHAHA. . .

naik lagi. . .
jumpe lagi cikgu cikgi. . .

jumpe sir letfi, ustazah2, n cikgu jaii. . .

actually,
rmai lagi cume xtringat name. . .
hehe. . .

and,
persamaan pertanyaan guru2 kami trhadap kami hari ini
ialah. . .

da ade calon ke blom. . .

alahaiii,cikgu. . .

last2,
kitorang cume mampu cakap,
ktrg tunggu calon dari cikgu je. . .
hahaha. . . .

then,
jumpe adik2 aku kat sekolah. . .
adik2 ngah trial spm skunk,
so xdpt jumpe semua. . .

then,
jumpe adik lagi. . .

last2,
balik and terus ke kbmall. . .

jumpe pulak kawan2 kat skolah dulu. . .

makan, then beli brg then anta nedi balik dan. . . .
aku pun balik. . .

penat sangat since drive dari pagi2 buta hinggalah
ke petang. . .


then,
tadi abah suh siap2 utk pegi berurut. . .

die jatuh motor. . .
kesian abah aku. . .
gara2 budak moto tu,
die yg jatuh. . .

uhm,
sakitt wooo pak cik tu urut. . .
gerun, takut wa trauma aku
since aku berurut sbb kaki trseliuh tu. . 
uhuhhu. . .

then,
balik . .
now,
aku rase ngantok sangat. . .

so,
jom tido!!!

wassalam. . .


Tuesday, 4 September 2012

~Ku bengang~

ASSALAMUALAIKUM. . .

Ahhaaa. . .

lately,
byk hal yg buat aku bengang, .

aku xley nak kate pe if ade yg xsenang if
aku rapat ng die. . .

maaf kalau xsuka. . .

kalau aku ade mengganggu hidup korunk ng die,
cakap sediri kat aku. . .
then,
 aku mtak maaf. . .
aku lebih rela utk beralah. . .
aku xnak gaduh2 or berebut pape. . .

tu bukan prinsip aku. . .

law korunk rase die tu hak korunk 100%,
so juz take it. . .

pasal pape kesempatan aku nak amik kat die,
tolonglahh. . .

aku bukan spesis tak bertamadun gitu!

parents aku dah bagi secukupnya
smpai aku xpayah nak meminta kat sesape dah!

so,
xde istilah nak amik kesempatan pape. . .

cube tanye empunye diri tu dlu,
btol ke x aku ni amik kesempatan ng die ke x,ok?

don't simply talk like shi*. . .

kang dah kene tembak!

hoiii!!

macam2 spesis lah manusie aku jumpe. . .
bangang mcm hape. . .

sinting la lu!!

pigidahh!!

sebelom aku emo ng lebih lanjut,
baik aku blah. . .

ni blog aku,
so ni hak aku nak tulis pape.. . .

adiosss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...