BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 25 September 2012

~Malang Tak Berbau~

ASSALAMUALAIKUM. . .

Uhm. . .

can u see the title?

yes.. .

malang tak berbau. . .

sangat bertepatan dgn naseb yg menimpa aku mlm ni. . .

tanpa disedari,
ketika mau sujud pada ILLAHI,
tapak tanganku disengat tebuan. . .
ni hah menatang itu. . .


pada mule sengatan tu,
aku masih bisa menanggung kepedihannya. . .

namun,
sesudah rakaat terakhir,
mule terasa bahangnya. . .

aku cume x mengendahkan perit dan meneruskan
solat hajat utk kawan di ipg. . .

then,
aku bgitau member,
terus member menyuruh aku pegi ke klinik. . .
takut ade effect pape. . .

nak drive mmg aku xmmpu,
then ak msj mntak bantuan. . .
thanks pada awak yg sudi tolong hantar saya ke klinik. . ;)

pegi klinik dan
terus diberi keutamaan utk
mndapatkan rawatan terlbih dahulu. . .

disuntik,
diberi ubat dan balik. . .

aku belajar sesuatu dri kejadian mlm ini. . .
hikmah disebalik kejadian. . .

uhm. . .
even kat mane2 pun kita berada,
sentiasalah ingat pda ALLAH. . .
Sebab,
kita xtau kapan ajal datang menjemput. . .

tengok kejadian tu je lahh. . .

mane la aku nak expect ade tebuan kat sejadah tu,kan?
then,
xsemena2,
dlm ramai2 jemaah lam surau tu,
aku insan yg terpilih utk
disengat tebuan itu. . .

see??

ALHAMDULILLAH,
masih diberi kesempatan oleh DIA 
utk bernafas di muka bumi ini. . .

sentiasalah mendekatkan diri kepadaNYA,
kite xrugi pape pun. . .
malah,
bertambah sayang ALLAH kat kite. .. .

ALLAH,
aku bersyukur kerna telah menemui jalanMU. . .
Namun,
aku masih bertatih utk berjihad dijalanMU. . .
Kupohon hidayah, petunjukMU agar 
aku tidak terpesong dari jalanMU. . .
AMEEN. . .

Wassalam. . .


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...