BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 31 March 2013

~PBS Day 1~

ASSALAMUALAIKUM. . .

hai2.. .. 

ALHAMDULILLAH,
aku masih bernafas. .. .

heii,
check it out!!

aku berpbs yaww!!

at my old school. . .
allahu allah. . .

cikgu2 yg ajar aku dulu masih di situ. . .
yg paling mengharukan;
cikgu2 yg mengajar and yg xmngajar aku,
semua ingat aku. . .
terharu. . .
nak nanges. . .
tapi tahan. . . .

join assembly. . .
ade persembahan dari anak2 sklg. . .
great!!
nasyid, and bercerita. . .

then, guru besar ajak ke kantin. . .

makan2 and meet all my teachers. . .
insan yg paling aku nak jumpe,
cikgu maimun. . .

jupe di kantin. . .
makan bersama dia. . .
borak2 ngan dia. . .
selingan cakap pasal jodoh, kahwin. . 
haha. . and
dia plak belanja. . .
allah. . .
baik sungguh hati cikgu. . .

then,
terus ke bilik guru besar. .  .

ade taklimat sikit. . .
diperkenalkan sbgai anak buah dia 
oleh cikgu nan sbb kami 'kaccik'
means rapat la in b.m . .

huuu. . .

then,
bile senior praktikum keluar,
mula amik kesempatan utk mencari maklumat ng GB sbb
dia nak g Gombak at 11. . 
GB baik sangat2. . .
aku siap kene nganjing lagi. . .

cakap kat die yg aku hudoh,hitam,gemuk. . 

bile tgok sahsiah tu,
die nyenyeh aku and
cakap tqah hudoh, hitam,gemuk,makan byk. . 
haha. . .

tapi,
dia pesan. . 
awak comel. . 
jangan la rendah diri. .. 
kene confident. . . ok?
in shaa allah. . .
setiap kata2 dari beliau aku amati. . .

byk nasihat2 yg diberikan, .. 

even beliau bz,
tapi masih sudi luangkan masa utk ak n akak2 and abg2 praktkum. .

aku tak rasa kekok sbb aku dilayan 
bagai anak mereka. . 
allahu alah. . .
aku bersyukur sangat2. . .

rencana allah yg terbaik. . .

aku takut sbnrny bile tau ak sorg je brpbs situ,
namun allah jualah yg maha besar. . .
DIA melancarkan urusanku di sana. . .
syukur. . .

cikgu maimun, ustazah syamsiah, cikgu rosnan, cikgu2 sklg,
sentiasa ada dekat dengan aku. . .

sungguh. . .
rasa mcm ade ngan family sendiri. . .

paling2 mengharukan bila cikgu maimun 
masih melekatkan gambar aku n kawan2 kt meja dia. . .
gambar mase aku drjah 6 kalau xsilap. . .
"awak semua yg terbaik di hati cikgu. . .", sambil mengusap gambar aku. . 

allah. . .
nak terburai airmata saat mndengar kata2 cikgu. . .
tersentuh.. . .

dia selalu kata aku nakal, tp sambil sengih2. . .
last2, mesti dia akan cakap,
tqah baik. . . cikgu ingat sokmo sep2 awok. . .

moga allah merahmati cikgu. . 
moga allah melindungi cikgu. . .
moga allah membalas semua kebaikan cikgu. . .

allah. . .

ingin ceritakan setiapdetik yg berlaku. . .
sungguh. . .
aku sangat2 terharu, tersentuh. . .

in shaa allah,
saya akan ingat semua pesan cikgu. . .
saya akan jadi org yg berguna pada masyarakat. . .



wassalam. . .;)

Sunday, 24 March 2013

~Randomly said~

ASSALAMUALAIKUM. .  . .


Kita pernah punya impian yg sama. . .

kita pernah punya angan-angan yg sama. . .

kita pernah menterai janji bersama.. . .

kita pernah bahagia bersama. .  .

namun,

itu semua dulu. . . .

tiada lagi persamaan antara kita. . .

malah,
lebih tampak jelas skala perbezaan antara kau dan aku. . . .


dulu kian sama,
namun skrg ia tak serupa. . .


makin jauh,

makin hambar,

makin berkecai. . .


namun ku percaya,

pasti ada sinar bahagia buat aku. . . .


wassalam. . . .

Thursday, 21 March 2013

~ Harus Terpisah ~


Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu. .  .



cukup untuk menggambarkan situasi ketika ini. . .
cukup untuk dimengertikan maksud yg ingin disampaikan. . . .
cukup dan sangat cukup. . . .

cukup dulu setakat ini.. . .
cukup untuk sekelian kalinya aku jatuh dan cuba tuk berdiri. . .

cukup. . . .
cukup2lah menangisi takdir yg telah tertulis. . .

cukup.. .
cukup2lah berharap pada yg tak pasti. . .

cukup. . .
cukup sampai di sini. . . .




dari hati yang sangat tulus;
    Tqah Nasir    

Tuesday, 19 March 2013

~All in one~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Ollaaaaaaa. . . .

feeling so sick right now. . . .

lately,
asyik muntah je. . .
tu kalau aku lapar. . .

even klau kenyang pun,
perasaan mual tu tetap ade. . .

dunno what's wrong with me. . .

hope,
everything's gonna b ok, ameen. . .. 

now, 
selesema lagi. . .

dah hampir tiap2 minggu aku mcam ni.. . .

harap aku tetap tabah utk hadapi
dugaan yg ALLAH bagi ni. . .


minggu ni sepatutnya segala esaimen dihantar, tapi,
alhamdulillah. . .

allah bgi kemudahan pada kami. . .
bagi lecturer kami lembut hati and,
kitorang dpt extend tarikh kkp tu dihantar. . .
syukur, alhamdulillah. . . .


one more thing yg aku nak pesan byk2 kali. . . .

 tolonglah jgn burukkan aku kat belakang aku
especially bila aku tak pernah buat pun bnde tu. . .

and,
one more thing,
kalau kau yg bersalah dlm hal tu,
tolonglah cakap yg kau yg salah. . 

tak payah nak bgi org pikir,cakap yg sume tu salah aku. . 

salah aku yg tak tahu nak appreciate lah, apelah. . .

pegi beramm lahh kalau nak burukkan aku. . .

kau xkan bahagia lah weh kalaupun 
org burukkan aku sbb 
aku mmg menyampah dgn org perangai mcm kau. . .
lelaki mcam kauu. .
berlagak innocent, sedih lah ape lah. . .

lantak kau lahh. . .

aku malas nak kesah. . .

aku xhadap ngan harta kau,
aku xhadap ng kemewahan yg kau bagi. . .

bile org tak respect aku,
maaf. . 

kau mmg tak layak nak dapat pape dari aku. . .


aku emosi. . .
ye. . .
aku emosi sbb aku punya perasaan. . .

aku bukan patung yg boleh dipegang2 dan dibuang2. . .

aku manusia. . .



aku nak cepat2 habiskan sem ni and sem2 yg akan datang. . .

cepat2 keluar dari kepompong manusia yg
tak boleh nak tengok aku bahagia. . .

hati bagai digores2, ditusuk2 sembilu tajam. . .

aku ingin bebas seperti burung2. . .


tak berikat dgn sape2 lebih2 lagi dgn org yg 
tak suka aku, benci aku. . .

jauh, terbang jauh. . . .




all in one, kan?
tu je. . .
wassalam. . . .

Friday, 15 March 2013

~Ketenangan yang pasti akan kunjung tiba~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

ALLAH. . .

syukur ke hadrat Illahi,
masih dipanjangkan umur utk 
berpijak nyata di dunia ni. . . .



ku berharap benar 
ketenangan yg pasti akan kunjung tiba
dlm hidup aku tak lama je lagi . . .

huru hara sangat kehidupan ng esaimen
sejak dua menjak ni. . .

sungguh. . .

rasa mengah. . .

tak mampu tuk bangkit tatkala mata lelap. . .

in shaa allah,

lepas minggu ni,
bakal kurang sikit kekalutan hidup di ipg ni . .

tapi,
minggu ni minggu yg sangat padat. . .

kene berlakon lagi utk bmk. . .
dah la kat dewan al farabi rabu neh. . .
mau nyee malu aku. . .

humm.. . .

lagiii. . .

esei2 yg panjang menanti aku untuk ditaip dan dikarang. . .

esei philo dan jugak esei bmk. . .

campur2 dua kkp tu,
ade la dlam dekat 30 muka surat semua nak dikarang. . .

nampak tak??

sbb tu aku takde masa sangat nak main2. . .

dah berapa minggu terperap kat ipg. . .
haha. . 
keluar hnya untuk mncari sesuap nasi. . .

tapi,
minggu ni aku balik. . .
haha. . .
again aku cakap bnde ni. . .


ouhh. . .


sangat stress hidup sorang pelajar. . .

namun,
aku harus gagah. . .

bangkit tqah bangkit. . . .

nanti kene gune isu stress ni utk
jadi gangster yg berjaya. . .
haha. . .

gangster yg berjaya dlm lakonan nanti. . .
hanya dlam lakonan,ok?
aku kene mainkan watak tu utk lakonan tu. . 
pheuuu. . .

selalu dapat watak yg jahat2. . .

tapi,
aku tertanya2 jgak. . .

aku ni mmg real jahat ke huh?
sampai selalu dpat watak jahat je?

kalau benar,
aku sangat lah takut dan sedih. . .

yela,
mungkin hanya tu tanggapan org kat diri aku ni,kan?

tapi,
takpelah. . .

tak penting. . .

yang penting,
apa yg ALLAH nampak aku nanti
masa aku menghadap DIA. . . .

Apa yg org nmpak,
tu semua boleh tolak tepi. . . .

Harapnya,

masa aku bertemu DIA nanti,
aku dilihat, ditimbang sbgai org yg baik2. . .

andai aku ada tersalah ambik, tersalah kata ke ape2 ke,
maafkanlah aku. . .

wassalam. . .


Monday, 11 March 2013

~Exhausted~

ASSALAMUALAIKUM. . .

hye semuaaaaa. . . .

not in a good state and condition. . .

exhausted
with all the kkps' stuff and other things.  . .

like seriously. . . .

and,
kepala sangat2 sakit,
especially skrg ni kt teganu ni
cuacanya sngat panas. . .

sampai aku rase mcm nk pitam. . .

aku ade migrain and
i can't stand with the hot weather. . .

bukan puteri lilin ke hape,
cume tu lah. . .

sakit yg boleh memitamkan aku. . .

so,
better prevent than cure, kan?

lebih2 lagi stress bile pikir kerje yg bertimbun,
masalah yg berderet-deret. . .

rase mcm xnak pikir je sume ni. . .

kalaulah boleh. .. .

kalau and kalau. . .  .

minggu ni terperap je dalam ipg. . .

gara2 mensettlekan kerje2 yg byk tuh. . . .


kalau pasal life pulak,
aku mmg xde pe yg nak share. . .

aku bahagia dgn cara aku begini. . .

cuma,
sedikit terkilan bila org amik kesempatan
terhadap aku. . .

and one more thing,
kalau kerje group tu,
tolonglah bagi kerjasama;
meaning that,
kite susah and senang sama2. . .

aku penat nak layan kerenah bodoh org
yg tak reti bahasa ni. . .

harap kau cepat2 sedar sebelom aku
buat cara yg agak kau tak gemari utk sedarkan kauu. . .

again,
not in a good state and condition. . .


need a very good rest... 
i hope sangat... wuuuuuuu


wassalam...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...