BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 31 March 2013

~PBS Day 1~

ASSALAMUALAIKUM. . .

hai2.. .. 

ALHAMDULILLAH,
aku masih bernafas. .. .

heii,
check it out!!

aku berpbs yaww!!

at my old school. . .
allahu allah. . .

cikgu2 yg ajar aku dulu masih di situ. . .
yg paling mengharukan;
cikgu2 yg mengajar and yg xmngajar aku,
semua ingat aku. . .
terharu. . .
nak nanges. . .
tapi tahan. . . .

join assembly. . .
ade persembahan dari anak2 sklg. . .
great!!
nasyid, and bercerita. . .

then, guru besar ajak ke kantin. . .

makan2 and meet all my teachers. . .
insan yg paling aku nak jumpe,
cikgu maimun. . .

jupe di kantin. . .
makan bersama dia. . .
borak2 ngan dia. . .
selingan cakap pasal jodoh, kahwin. . 
haha. . and
dia plak belanja. . .
allah. . .
baik sungguh hati cikgu. . .

then,
terus ke bilik guru besar. .  .

ade taklimat sikit. . .
diperkenalkan sbgai anak buah dia 
oleh cikgu nan sbb kami 'kaccik'
means rapat la in b.m . .

huuu. . .

then,
bile senior praktikum keluar,
mula amik kesempatan utk mencari maklumat ng GB sbb
dia nak g Gombak at 11. . 
GB baik sangat2. . .
aku siap kene nganjing lagi. . .

cakap kat die yg aku hudoh,hitam,gemuk. . 

bile tgok sahsiah tu,
die nyenyeh aku and
cakap tqah hudoh, hitam,gemuk,makan byk. . 
haha. . .

tapi,
dia pesan. . 
awak comel. . 
jangan la rendah diri. .. 
kene confident. . . ok?
in shaa allah. . .
setiap kata2 dari beliau aku amati. . .

byk nasihat2 yg diberikan, .. 

even beliau bz,
tapi masih sudi luangkan masa utk ak n akak2 and abg2 praktkum. .

aku tak rasa kekok sbb aku dilayan 
bagai anak mereka. . 
allahu alah. . .
aku bersyukur sangat2. . .

rencana allah yg terbaik. . .

aku takut sbnrny bile tau ak sorg je brpbs situ,
namun allah jualah yg maha besar. . .
DIA melancarkan urusanku di sana. . .
syukur. . .

cikgu maimun, ustazah syamsiah, cikgu rosnan, cikgu2 sklg,
sentiasa ada dekat dengan aku. . .

sungguh. . .
rasa mcm ade ngan family sendiri. . .

paling2 mengharukan bila cikgu maimun 
masih melekatkan gambar aku n kawan2 kt meja dia. . .
gambar mase aku drjah 6 kalau xsilap. . .
"awak semua yg terbaik di hati cikgu. . .", sambil mengusap gambar aku. . 

allah. . .
nak terburai airmata saat mndengar kata2 cikgu. . .
tersentuh.. . .

dia selalu kata aku nakal, tp sambil sengih2. . .
last2, mesti dia akan cakap,
tqah baik. . . cikgu ingat sokmo sep2 awok. . .

moga allah merahmati cikgu. . 
moga allah melindungi cikgu. . .
moga allah membalas semua kebaikan cikgu. . .

allah. . .

ingin ceritakan setiapdetik yg berlaku. . .
sungguh. . .
aku sangat2 terharu, tersentuh. . .

in shaa allah,
saya akan ingat semua pesan cikgu. . .
saya akan jadi org yg berguna pada masyarakat. . .



wassalam. . .;)

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...