BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 24 December 2013

~Di Saat Ku Sendiri~

Hari demi hari telah ku lewati
Tak pernah aku bersamamu lagi
Tak pernah aku menduga
Kau akan pergi tinggalkan aku

Jauh kau pergi tinggalkan diriku
Sepi hati ini membunuhku
Ku coba untuk cari penggantimu
Namun tak ada yang sepertimu

Rindu aku, sangat rindu kamu
Terasa sejak kau masih ada di dekatku
Tak mudah aku melupakan dirimu
Di saat aku terbangun dari tidurku

Rindu aku, sangat rindu kamu
Terasa sejak kau masih ada di dekatku
Tak mudah aku melupakan dirimu
Di saat aku sendiri

Ooh jauh kau pergi tinggalkan diriku
Sepi hati ini membunuhku
Ku coba untuk cari penggantimu
Namun tak ada yang sepertimu

Rindu aku, sangat rindu kamu
Terasa sejak kau masih ada di dekatku
Tak mudah aku melupakan dirimu
Di saat aku terbangun dari tidurku

Rindu aku, sangat rindu kamu
Terasa sejak kau masih ada di dekatku
Tak mudah aku melupakan dirimu
Di saat aku sendiri

Monday, 23 December 2013

~Buat yg tersayang~

assalamualaikum. . ..


alhamdulillah . .. .

"Walaupun kau tiada lagi di sisi untuk melihat kejayaan ku hari ini dan nanti, 
namun, aku mengerti, kau tetap hidup di dalam hati aku yg paling dalam... 
Alhamdulillah.. kejayaan hari ini, dan bakal kejayaan ku esok hari nanti, 
tiada utk yg lain, hanya utkmu,ma,abah... 
Alhamdulillah utk rezeki sem ni... doakanku dari jauh, ya ma? "

23/12/2013 . . .

satu lagi tarikh yg ckup utk buat aku senyum. . .

walaupun tak dpat anugerah pngarah ke ape,
aku tak kesah. . .

sbab,
apee yg aku usaha,
setakat tu je aku mampu. .. .

aku tak nak harap lebih2. . .

ckup2 lah. . .

harapan yg menggunung,tapi
kalau xdapat capai,
sakit je yg aku dapat nanti. . .

jadi,
aku redha, bersyukur apa adanya. . .

tak naik,
tak turun. . .
masih maintain. . .

so,
kene kuat usaha la sikit next sem,
supaya up sikit lagi result tu. . .

usaha, doa. . .

yg lain2,
serah je kat allah . . .
mintak dgn allah. . .


allah. . .
alhamdulillah atas rezeki ini. . .

wassalam. . .

Monday, 9 December 2013

~aku bukan aku yg dulu~

ASSALAMUALAIKUM. . ..

Alhamdulillah,
Allah bagi kelancaran utk aku bkerja. . .

tiada sekatan dari banjir
ataupun sekatan dari segala kesulitan,
alhamdulillah,
semua brjalan dgn lancar. . .

at first,
aku bimbang kalau2 aku
xdapat nk go on dgn keje as promoter ni
sbb 
first skali bile keje promoter ni,
muka kene tebal,(xmalu),
peramah,
pandai cakap,pujuk customer
which aku rasa sgt susah utk buat
since i know who i am. . .

aku bukan jenis yg mcm tu. . .
tapiiiii

ternyata,
aku masih belom kenal diriku sepenuhnya. . .

asal aku ckap mcm tu,kan?

sbbnya,
apa yg terjadi,
sgt brbeza dgn apa yg aku faham psal diri aku. . .

well,
alhamdulillah,
even kje sorg diri as promoter
dkat tmpt yg mmg aku xknal sape2,
still,
aku buleh survive. . .

dulu,
aku sgt brgantung dgn org. . .
nk pegi mana2, kene berteman. . .
but,
dgn penerimaan aku keje as promoter cadbury ni,
alhamdulillah,
aku sebenarnya dpat atasi
rasa takut, malu,dan mcam2 rasa lagi. . .

ternyata,
aku sebenarnya bukan aku yg dulu. . .

driving alone,
working alone,
eating alone,
still,
aku boleh survive. . .

skrg ni aku bertambah yakin. . .

aku sbenarnya kerje ni bukan la niat nk duit sgt. . .
tapi,
aku terlampau nakkan pengalaman. . .

pengalaman in dealing with people which
aku akan alami bnde ni nnti kat sekolah. . .

spnjang 2 hari keje;jumaat,sabtu,
byk bende yg aku dpat. . .
sungguh. . .
pengalaman ni sgt2 berharga. . .

dah la masuk tmpat yg aku xknal sape2,
keje plak nk promote product org. . .
sumpah. . .
aku xpernah trfikir pun dgn keje ni. . .

tapi,
takdir dari allah. . .
alhamdulillah,
aku dpat keje ni. . .

byk bnde aku duk perhati spnjg jd promoter ni. . .

buat aku sedar yg apa yg kita ada,
xsmestinya org lain ada. . .

contohnya,duit,keluarga. . .

bgi org yg berada/kaya,
beli kat pasaraya pakai trolley,
main campak je brg ape yg mata tengok n
apa yg diri mahu. . .

tapi,
bagi org yg kurang berada plak,
pegang brg, tgok harga,
then belek2 duit dlm wallet/purse,
then letak balik brg. . .
mungkin xmmpu. . .

tiba2 terdetik dlm hati aku,
"sharing the happiness. . ."
since ada yg mungkin xmampu utk beli
chocolate yg aku promote ni,
maybe i should share some of it with them. . 
let them taste it eventhou xbnyak. . .

there u go,
i can see their smile. . .
they even thanked me. . .
betul  kata seseorg pada aku. . .
kalau kita buat org tersenyum bahagia,
kita pun akan turut rasa bahagia tu. . .

betul. . .
allah. . .
kdg2,
wlaupun bnde ni kecik di mata org,
tapi still,
bila kita buat org senyum,
kita rasa bahagia yg teramat sgt. . .

pada yg berduit,
mgkin xde msalah nk grab ape je yg mahu kat pasaraya/mall tu,
tapi pada yg xmampu?
pernah fikir?
pernah alami?

bila 2 hari keje situ,
mcm2 ragam,kerenah aku dpat tgok.. .

1 lagi psal pengorbanan parents kita pda kita.  . .

once aku hulurkn cklat pda si tua,
cklat itu tidak terus dihulurkan ke dalm mulut sndiri,
tapi,
mereka lebih rela mghulurkan pada anak2 mereka. . .

nampak?
wlaupun parents tau yg cklat tu sedap,mahal,
tapi still,
dia nak anak2 die yg rasa. . .
mereka rela brkorban. . .

skali lagi buat hati aku tersentuh. . .
hinggakan,
aku ckap,
xpe,kak. . . akak ambik yg ni dlu, sy ambik yg lain utk anak akak. . .
then,
barulah dia makan. . .


see?
kdg2,
kita xperlukan sape2 pun utk ajar kita bnde2 mcm ni,
it's all bout our sense of humor. . .
observe ape yg ade dpan mata,
then
relate dgn kehidupan kita. . 
subhanallah,
byk sgt yg kita boleh blajar. . .

terima kasih ya allah
sbb bagi aku pengalaman yg ckup brharga ni
pngalaman yg xkan dpt aku beli kt mana2. . .

semoga Kau permudahkan urusan kerjaku,ameen. .. 

ya Allah,
lindungi juga ibu bapaku yg byk brkorban utkku. . .
sayangi mereka sbagaimana mereka mnyayangiku. . .
ameen. . .

wassalam. . .

Saturday, 30 November 2013

~Tak sia-sia~

ASSALAMUALAIKUM . . .

Alhamdulillah,
masih diberi kesempatan utk brnafas. . . .

alhamdulillah jugak,
sbb aku diberi kesempatan utk keje. . .

wlaupun kejap,
tapi
aku yakin,
byk pngalaman yg bakal aku dpt nnti. . .

keje ape?
in shaa allah,
promoter cadbury. . .
heee. . .

sinonim dgn aku yg sukakan makanan,kan?
ops!

ok, dah. . .

bukan tu topik aku hari ni. .. .

smalam,
entah kenapa,
hati terdetik dan tangan pun menggedik
nak stalk org.  . .
sbenanrnya, bukan stalk,
aku cuma mncari kebenaran. . .
mncari panduan,mncari maklumat. . . .
hehhh. . .

then,
alhamdulillah . . .
Allah tu Maha Kuasa. . .

aku mintak petunjuk dari DIA,
dan alhamdulillah,
aku dapat cari ape yg patut aku tahu. . .

pda mulanya lpas tau kebenaran tu,
aku rasa agak terkilan,
tapi tak keterlaluan rasa terkilannya. . .
kerana apa?
kerana aku tak meletakkan hrapan yg tinggi,
sbb tu tak sakit mana pun 
utk jatuh utk sekelian kalinya. . .

ditipu,tertipu. . .
mungkin tu words yg betul utk describekan situasi ni. . .

aku tak pandai menilai. . .
aku mudah percaya cakap org. . 
aku mudah kasihankan org. . .
that's my weaknesses. . .
mungkin org tau and gunakan kelemahan aku
utk tipu and gunakan aku. . .
takpe,
still. . .
aku bergantung pada Allah. . .

sejauh mana kau mampu utk tipu aku,kan?
sbb aku takde pngharapan melainkan
aku mmilih utk brharap pada Illahi. . .
dan,
alhamdulillah. . .
Allah masih jaga hati,perasaan aku.  . .

pada org yg dah tipu aku tu,
takpelah. . .
kau brjaya tipu aku tapiiii,
brjaya hanya utk seketika je. . .
aku dah tau semuanya. . .

betul kata org tua,
jgn mudah percaya pda org,
kene jugak selidik latar belakang org
 agar kita ni
tak mudah ditindas. . .

alhamdulillah. . .

sbb dngar ckap org tua,
maka,
aku bertindak dgn cpat. . .
dan,
cepat juga aku dapat resultnya. . .

baik sungguh budinya hinggakan
aku hampir terpedaya. . .

manis sungguh celotehnya hinggakan
aku hampir terjatuh. . .

tapii,
bukan mudah. . .

teringat suatu ayat;
jika kita jaga solat, maka Allah akan menjagamu. . .

jika kita jaga hubungan dgn Allah,
maka Allah akan jaga yg selebihnya utk kita. . .
subhanallah. . .

yakin dgn qada' qadar dari Illahi. . .

utk waktu,saat ini,
biarlah aku sendiri. . .
mencari jalan pulang pada Illahi. . .



wassalam. . . .


Tuesday, 19 November 2013

~Nak cari kerja,nak cari kerja~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Ahhaaaaa. . .. .

Alhamdulillah,

tamat sudah exam final sem 2,
now kami anak2 ipg
sedang bercutiiiiiiii panjanggggg. . . .

alhamdulillah utk nikmat masa lapang
yg Allah kurniakan pda kami ni. . .

tapi,
diri aku masih berkira2 utk cari kerjaa. . .
act,
dah pun putar2 kat area rumah
utk carik kerja kosong,. . .
tapi,
nasib xmnyebelahi aku. . .

still,
takdak kedai yg nak pakai pekerja. . .
plus,
takde sgt kedai yg nak pkai pkerja parttime...

ak nak cari kerja ni bukannya apa,
nak cari duit poket sikit. . .
yelaa
bukannya ape,
nnti cuti ni abes,
haru jugak nak hdup 
smntara nk tggu dpt elaun nnti naik sem baru. . .

so,
sbb tu la nk cari kerja. . .
nak cri sedikit duit. . .

ade jugak yg mmbantu aku usha2 kerja part time ni. . .
hehehe. . .
tapi,
still xde lagi. . .
tngah menanti berita lagi la. . .
die suruh je aku pi cari lagi,
tp,
since hujan xberenti,
malas plak nak kua sensorang. . . 
sy tunggu berita dari awak je la,k?
hehehe :P

sy mengharap ni,tau?

uhmmmm. . .

sekali lagi,
Alhamdulillah dgn jalan yg aku pilih. . .

Allah kurniakan ketenangan pada aku. . .

mungkin benar,
inilah jalan takdir untukku. . .

betullah kata pujangga. . .

setelah ribut taufan datang melanda,
akan muncul jua sang mentari yg menyinari hidup ini. . .
setelah datangnya hujan,pasti datangnya sang pelangi. . .

aku yakin dgn janjiMU ya Allah. . .

sinar bahagia kan datang selepas berlalunya duka. . .



wassalam. . .


Monday, 11 November 2013

~See the EFFORT~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

allahu allah. . .

lame betul diduga dgn kesihatan,
skrg,
alhamdulillah. . .
sihat hampir sepenuhnya. . . .

mungkin jua gara2 musim exam yg 
tengah dilalui skrg. . .
sedikit sebanyak menggangu gugat prestasi kesihatan. . .

tengok title,
see the effort?

ade 2 bende aku nak cakap psal SEE THE EFFORT ni. . .

first,
tengah2 musim exam ni,
usaha selagi terdaya. . .
sebab?
Allah tengok pda EFFORT kite. . .
kuatkah EFFORT kite utk berjaya tu?
kalau kuat,
alhamdulillah and in shaa allah,
berbaloi2 lah hasilnya nanti, in shaa allah,ameen. . .

namun, 
andai ada yg terkurang,
in shaa allah,
Allah akan cukupkan asalkan
kita ikhlas dgn EFFORT kite tu
biarpun tak seberapa . . .

then,
yg keduanya. . . .

SEE THE EFFORT ni. . .
psal bende yg aku sndiri kalut pikir. . .
kalut duk cari jalan penyelesaian. . .

benar kata orang,
jika nak sesuatu, usaha sungguh2. . .
andai tak dapat,
at least, kita dah usaha. . .

utk sekelian kalinya,
aku akur dgn kata2 tu. . .

awak,
sy tak pandang kata2 je,
saya pndang EFFORT, awak. .. 
EFFORT awak nak buat sy jadi milik awak,
EFFORT awak xnak kehilangan sy,
EFFORT awak nak jadikan siapa sy dlm hidup awk.  . .
tiada yg lain,
EFFORT awak, EFFORT. . .

kalau setakat tabur kata2,
susah org nak percaya. . .
mulut bisa brkata bende yg xbenar. . .

tapi,
andai EFFORT awak kuat nak jadikan
sesuatu yg awak katakan kat sy tu kuat,
yg tu lah yg sy nampak. . .
yg tu lah yg buat sy dan org lain percaya. . .

buat AWAK. . .
jika benar kata2 yg awak katakan dulu,
bukan hanya kata2,
maka zahirkanlah dgn jalan yg telah Allah syariatkan pda kita. . .

buat AWAK. . .
jika dgn sgala effort yg tlah awk buat ni
menunjukkan keikhlasan hati awak,
in shaa allah,
Allah akan tunjukkan jalan pada sy. . .

tapi buat SAYA,
masih,
saya masih menanti, berharap agar 
ALLAH tunjukkan jalan yg terbaik utk saya, awak, awak dan semua. . .

pilihan dari Allah jua penting utk kita semua. . .

in shaa allah,
musyawarah brsama org2 yg banyak pengalaman. . .

andai mmg dah sampai jodohnya,
siapa aku untuk menolak. . .

timbang tara. . .
masih menimbang lebih kurangnya diri aku
utk galas segala tanggungjawab tu. . .

in shaa allah. . .
istikharah jua dapat membantu. . . 

jika semua dipermudahkan,
maka 
yakinlah dgn pilihan yg telah dibuat. . .

in shaa allah. . .


wassalam. . .


Sunday, 20 October 2013

~Semua pergi~

ASSALAMUALAIKUM. . .. 


Uhm. .. .

sekarang aku tengah frust, fedup
dgn certain perangai org. . .

disebabkan perangai org,
semua pergi. . .

aku terpaksa stay sbb
nak menjaga hati abah. . .

kalau x,
mungkin aku pun pergi tanpa 
pikirkan orang. . .

kenapa satu demi satu orang yg aku sayang
pergi tinggalkan aku??

mule2 arwah ma. . .

now,
org2 sekeliling aku pun sorg demi sorg 
nak pindah tinggalkan aku. . .

sorang demi sorang pergi. . .
last2, tinggallah aku sendiri. . .

aku cuba utk mnghargai,
tapi
pada masa yg sama,
aku tak mampu nak halang
mereka utk mncari sinar bahagia yg mereka mau. . .

aku hanya mampu terdiam. . .
tanpa mampu utk brbicara sepatah prkataan pun.. . .
hanya airmata yg mngalir mmbicarakan semuanya. . .

aku hanya mampu menunggu. . .
menunggu seorang insan yg bisa terima aku apa adanya aku
dan membawa aku pergi. . .
sungguh. . .
aku dah tak mampu nak tanggung kepedihan ni. . .

aku cuba utk kuat, bangkit stelah semua pergi,
tapi tak senang. . .


biar masa yg tentukan bila aku harus 
betul2 pergi dari sini. . .

how i miss my mom. . .
alfatihah. . .
moga ma tenang di sana. . .
in shaa allah,
nanti kite jumpe lagi di sana. . . . ;(

wassalam. . . .

Wednesday, 9 October 2013

~Finally!~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Yeaaa. .. 

finally, 
dapat jugak lepas gian nak main bola baling. . .

finally,
dapat jugak lepas gian jaringkan gol. . .

finally,
dapat jugak pegang title juara. . .

finally,
luka lama kembali.  . ..

finally,
dapat sakit yg baru. . . .

finally,
aku baru sedar yg aku xfit langsung. . . .

finally and finally,
it hurts me. . . .

mase tengah main tadi,
tibe2 kepala sakit ssgt. . .
dunia berputar and semua gelap. . .

akibat terhempap mungkin. . .

kawan2 satu team risau. . .
aku mngaduh sakit. . .

bukan nak tunjuk manja,
tapi
mmg sakit. . .

game dihentikan seketika. . . .

dan aku,
masih meneruskan game wlau perit. . .

game sgt sengit,
namun disebabkan rezeki dan naseb baik,
alhamdulillah. . .
menang. . .

#tuahsyiling

uhm . .

balik2 je bilik,
ingat dapat rehat sume. . .

tetibe tertinggal kunci dlm bilik
and rumet aku pun xbwak kunci. . .

terpaksa memanjat tingkap utk keluar koridor. . .
aksi ngeri. . .
hehhh

alhamdulillah. . .
dpat masuk. . .

still,
dada aku masih terasa sakit,

ke toilet sbb dari td rse len mcam. . .

muntah. . .
ade darah. . .

terkedu. . .
terdiam seketika.. . 

ape semua ni?

berdebar,
cuba utk tidak pikir pape. . . 

buat bodoh sampai saat ni. . .

allah. . .
i juz wanna appreciate my life 
semampu yg aku boleh. . .

nak appreciate mase brsama kawan2,
bersama keluarga
slagi aku masih punya waktu. . .

namun,
andai tak sempat,
aku redha dgn ketentuanMU. . .




kuatkan aku. . .

in shaa allah. . . .

wassalam. . . .



Wednesday, 2 October 2013

~Bila Tiba~


Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Bila tiba saat berganti dunia
Alam yang sangat jauh berbeda
Siapkah kita menjawab semua
Pertanyaan

Bila nafas akhir berhenti sudah
Jatung hatipun tak berdaya
Hanya menangis tanpa suara
Ooo

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati

#Ungu


lirik yg cukup bermakna. . .
buat diri ini tersentap seketika. . .

bagaimana aku bila tiba
saat aku hembuskan nafasku yg terakhir kali?

bagaimana pengakhiran ceritaku nanti?

allahu allah. . .

keep repeating this song. . .

melodinya indah,
liriknya pun bagus. . .
lirikny mengingatkan kita pasal mati. . .

takde sape boleh halang bila tiba masanya
hidup di dunia yg sementara ini ditarik kesemuanya
oleh Sang Pencipta. . . .

sejauh manakah aku,kau, dia dan kamu bersedia??

Mati itu pasti. . .

xkan lewat dan xkan pernah pula awal sedetik
pun dari waktunya. . .
Allah dah tetapkan tarikhnya, masanya, tempatnya, 
matinya bagaimana. . .

namun,
kita hanya dapat mengubah saat tercabutnya nyawa
dari jasad nanti,
kita akan ada dalam keadaan yg mcam mana. . .
dalam keimanan ataupun sebaliknya. . 

iman, amal ibadat. . .
itu yg dapat selamatkan hati-hati kita. . .

sangat terpukul. . .

betapa hinanya diri ini. . .

Sebuah hadis Nabi s.a.w yang diriwayatkan oleh Abdullah bin Abbas r.a, bahwa Rasulullah
 s.a.w bersabda yang maksudnya :

"Bahwa malaikat maut meperhatikan wajah manusia di muka bumi ini 70 kali dalam sehari. Ketika Izrail datang merenung wajah seseorang, didapati orang itu ada yang gelak-ketawa. Maka berkata Izrail : Alangkah herannya aku melihat orang ini, sedangkan aku diutus oleh Allah Taala untuk mencabut nyawanya, tetapi dia masih berhura-hura dan bergelak-tawa."



moga-moga kita tergolong dlm
golongan orang2 yg memperoleh syafaat dariNYA...
aameen. . .

wassalam. . .

Sunday, 29 September 2013

~Impak kesedaran~

ASSALAMUALAIKUM . . . . .


Sangat terimpak dgan nasihat dari seseorang buat 
diri yang tersangat hina. . .

saat tersedar dari lamunan yg panjang,
maka,
saat itulah diri merasa begitu jauh dari
Yang Maha Esa. . .

kembali utk buat pusingan u-turn. . .

alhamdulillah. . .

terselamat. . . .

namun,

andai kata diri terbabas lagi?

siapa yg mahu sedarkan diri ini lagi??

jawapannya. . .

solat, hati dan iman. . .

kukuhkan ketiga-tiganya. . .
maka terselamatlah kita. . .

andai berat kaki utk melangkah utk bersolat,
ingatlah,
org yg takde kaki pun mampu bersolat. . .
kita yg ade kaki??
allahu rabbi. . .

impak kesedaran ini juga buat airmata berlinangan. . .

apa2 yg Allah takdirkan utk kita,
ada byak hikmahnya yg kita xkan sedar. . .

mungkin dia mmg bukan untukku. . .
dia berhak dapatkan yg lebih baik. . .

untuk aku?
aku serahkan takdirku padaMU. . .

Impak kesedaran ini,
mmbuatkan jiwa makin teguh. . .
makin yakin dgn segala cubaan,
hanya utk menguatkan bukan melemahkan. . .
janji Allah pasti. . .

wassalam. . .


Saturday, 21 September 2013

~Sungguh Ku Mencintaimu~


Sisa waktuku yang ku miliki
Hancur dan tak berarti sejak kau lepas cintaku
Mungkin ku salah padamu, menduakan perhatianku
Tapi dia hanya sahabat, kau salah mengerti

Sesungguhnya ku mencintaimu
Sejujurnya ku sayang padamu
Seharusnya engkau pun mengerti
Apa isi hatiku yang selama ini ku berikan padamu

Mungkin ku salah kecewakanmu
Hancur tak berarti sejak kau lepas cintamu
Mungkin ku salah padamu, menduakan perhatianku
Tapi dia hanya sahabat, kau salah mengerti

Sesungguhnya ku mencintaimu
Sejujurnya ku sayang padamu
Seharusnya engkau pun mengerti
Apa isi hatiku yang selama ini ku berikan padamu

Sesungguhnya ku mencintaimu
Sejujurnya ku sayang padamu
Seharusnya engkau pun mengerti
Apa isi hatiku yang selama ini ku berikan padamu

Friday, 20 September 2013

~Kahwin?~

ASSALAMUALAIKUM. . . .


ALHAMDULILLAH,

masih diberi kesempatan utk brnafas
di muka bumi Allah. . .

kahwin?

sape?

bile?

di mane?

haaaaaaa. . .

surprise lettewww. . .

actually,
hari ni aku amik feel nak kawen.. . .
#eh #eh #eh

hahahaha. . . '

takdelah. . . 

sebenarny,
hari ni aku dan rakan2
mghadiri kursus kawen at ipg ktorang ni haaa. . .

setelah pikiaq dalam2,
baik aku selesaikan terus perihal utk
amik kursus kawen ni. . . 
al maklumlah,
kite takkan tau if kita masih punya waktu 
utk brbuat demikian pada msa akan datang ataupun tidak. . .
so,
sbb tu la aku amik awal2 kursus ni.    . . .
tak rugi pun. . . 

lagi syiokkk sbb dapat pergi dgn member2 sekepala. . .
so,
xde la kesorangan. . .
 nak pergi dgn encik abang pun,
uhm . . .
encik abang xde. . .
takpe,
in shaa allah,

jodoh kat tangan Allah sume,
jgn risau. .. .
utk jangka masa ni,
aku nak baiki diri secukupnya. . .


ni ayat yg boleh buat kita faham dan yakin dgn janji Allah. . . 


jadi,
ape yg boleh kita buat?
doa. . .
then. . .

mulut manusia banyak dustanya, tipunya. . .
apatah lagi apabila brjanji. . .
suka benar mungkirnya. . .

wassalam. . .


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...