BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, 11 November 2013

~See the EFFORT~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

allahu allah. . .

lame betul diduga dgn kesihatan,
skrg,
alhamdulillah. . .
sihat hampir sepenuhnya. . . .

mungkin jua gara2 musim exam yg 
tengah dilalui skrg. . .
sedikit sebanyak menggangu gugat prestasi kesihatan. . .

tengok title,
see the effort?

ade 2 bende aku nak cakap psal SEE THE EFFORT ni. . .

first,
tengah2 musim exam ni,
usaha selagi terdaya. . .
sebab?
Allah tengok pda EFFORT kite. . .
kuatkah EFFORT kite utk berjaya tu?
kalau kuat,
alhamdulillah and in shaa allah,
berbaloi2 lah hasilnya nanti, in shaa allah,ameen. . .

namun, 
andai ada yg terkurang,
in shaa allah,
Allah akan cukupkan asalkan
kita ikhlas dgn EFFORT kite tu
biarpun tak seberapa . . .

then,
yg keduanya. . . .

SEE THE EFFORT ni. . .
psal bende yg aku sndiri kalut pikir. . .
kalut duk cari jalan penyelesaian. . .

benar kata orang,
jika nak sesuatu, usaha sungguh2. . .
andai tak dapat,
at least, kita dah usaha. . .

utk sekelian kalinya,
aku akur dgn kata2 tu. . .

awak,
sy tak pandang kata2 je,
saya pndang EFFORT, awak. .. 
EFFORT awak nak buat sy jadi milik awak,
EFFORT awak xnak kehilangan sy,
EFFORT awak nak jadikan siapa sy dlm hidup awk.  . .
tiada yg lain,
EFFORT awak, EFFORT. . .

kalau setakat tabur kata2,
susah org nak percaya. . .
mulut bisa brkata bende yg xbenar. . .

tapi,
andai EFFORT awak kuat nak jadikan
sesuatu yg awak katakan kat sy tu kuat,
yg tu lah yg sy nampak. . .
yg tu lah yg buat sy dan org lain percaya. . .

buat AWAK. . .
jika benar kata2 yg awak katakan dulu,
bukan hanya kata2,
maka zahirkanlah dgn jalan yg telah Allah syariatkan pda kita. . .

buat AWAK. . .
jika dgn sgala effort yg tlah awk buat ni
menunjukkan keikhlasan hati awak,
in shaa allah,
Allah akan tunjukkan jalan pada sy. . .

tapi buat SAYA,
masih,
saya masih menanti, berharap agar 
ALLAH tunjukkan jalan yg terbaik utk saya, awak, awak dan semua. . .

pilihan dari Allah jua penting utk kita semua. . .

in shaa allah,
musyawarah brsama org2 yg banyak pengalaman. . .

andai mmg dah sampai jodohnya,
siapa aku untuk menolak. . .

timbang tara. . .
masih menimbang lebih kurangnya diri aku
utk galas segala tanggungjawab tu. . .

in shaa allah. . .
istikharah jua dapat membantu. . . 

jika semua dipermudahkan,
maka 
yakinlah dgn pilihan yg telah dibuat. . .

in shaa allah. . .


wassalam. . .


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...