BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 19 November 2013

~Nak cari kerja,nak cari kerja~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Ahhaaaaa. . .. .

Alhamdulillah,

tamat sudah exam final sem 2,
now kami anak2 ipg
sedang bercutiiiiiiii panjanggggg. . . .

alhamdulillah utk nikmat masa lapang
yg Allah kurniakan pda kami ni. . .

tapi,
diri aku masih berkira2 utk cari kerjaa. . .
act,
dah pun putar2 kat area rumah
utk carik kerja kosong,. . .
tapi,
nasib xmnyebelahi aku. . .

still,
takdak kedai yg nak pakai pekerja. . .
plus,
takde sgt kedai yg nak pkai pkerja parttime...

ak nak cari kerja ni bukannya apa,
nak cari duit poket sikit. . .
yelaa
bukannya ape,
nnti cuti ni abes,
haru jugak nak hdup 
smntara nk tggu dpt elaun nnti naik sem baru. . .

so,
sbb tu la nk cari kerja. . .
nak cri sedikit duit. . .

ade jugak yg mmbantu aku usha2 kerja part time ni. . .
hehehe. . .
tapi,
still xde lagi. . .
tngah menanti berita lagi la. . .
die suruh je aku pi cari lagi,
tp,
since hujan xberenti,
malas plak nak kua sensorang. . . 
sy tunggu berita dari awak je la,k?
hehehe :P

sy mengharap ni,tau?

uhmmmm. . .

sekali lagi,
Alhamdulillah dgn jalan yg aku pilih. . .

Allah kurniakan ketenangan pada aku. . .

mungkin benar,
inilah jalan takdir untukku. . .

betullah kata pujangga. . .

setelah ribut taufan datang melanda,
akan muncul jua sang mentari yg menyinari hidup ini. . .
setelah datangnya hujan,pasti datangnya sang pelangi. . .

aku yakin dgn janjiMU ya Allah. . .

sinar bahagia kan datang selepas berlalunya duka. . .



wassalam. . .


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...