BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Saturday, 25 May 2013

~Jangan jangan jangan~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Holaaaaaaaaaaaaaaa. . . .

lame xhupdate blog aihhh. . . .

maaf la. .. .

buzy ambo lo ni. . . .

baru lepah final exam. . .
baru bulih bernafas. . .
hehe. . .

sebelom2 ni,
busy ngan kawen. . .

eh. . .
bukan aku yg kawen. . .
abg aku. . .

lau aku lambat ag. . .
xhau la bile. . .

mungkin dlam 5/6 tahun ag kot.  . .

kerje2 dulu,
bia stabil ekonomi,
then, 
baru kawen. . .

tapi,
kalau ALLAH takdirkan aku
utk kawen awal lagi, tu 
aku redha je la..  . .
dah ketentuan ALLAH. . .
heee. . . .


uhm,
now pun masih ag busy. . .
busy menghadiri majlis2 kenduri org. . .
have to go actually. . .

uhm. . .

then,
aku ngah risaukan final exam senarnyaa. . .

hope lulus la sume. . .
jgnla kene repeat. . .
jangan jangan jangan. . . .

takut sangat. . .
kene doa bnyak2. . .
moga ALLAH permudahkan segalanya utk 
aku dan rakan2. . .

dan. . .

jangan jangan jangan kau sakiti aku lagi. . .

aku dah cukup terluka dgn semua ni. . 

kalau dah xnak kawan ngan aku,
ckap terus terang. . .
xyah sakiti aku. . . .

dan. . . .

jangan bila dekat, kau cari aku. . .
then,
bila jauh, kau buang aku mcam tu sekali. . .

kau sedar tak yg kau
sedang sakiti aku??

kalau terpaksa dgn janji2
yg dah kau tabur tu,
kau xyah risau. . .

aku akan lupakan semua. . .

janji tlg jgn sakiti aku berulang kali .. . . .

jgn toreh hati aku berulang kali. . .

jangan jangan jangan . . .

cukuplah derita aku sampai gini. . . .




wassalam. . . .

Wednesday, 1 May 2013

~Experience, Adventure, Precious~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Hye u'ollsssssss. . . .

now,
i'm back yaww!! 


ALHAMDULILLAH,
aku panjatkan segala kesyukuran pada ALLAH
yg byak membantu mempermudahkan segala urusanku,
juga memberi aku peluang utk blajar. . .

first sekali,

aku dapat peluang untuk mngajar budak2 sk batu rakit
maen bola baling. . .
alhamdulillah,
syukur dgn peluang dan kepercayaan yg diberikan. . .

eventhough aku gi hanya sekejap,
namun,
aku dapat layanan yg sangat2 istimewa dari rakan2, anak2 sk batu rakit
dan juga cikgu2 sk batu rakit. . .

allahu allah. . .
sangat2 bersyukur. . .
lagi bersyukur and puas hati sbb team girls dpat juara. . .

aku hanya mmbantu sikit2 je, namun,
pengalaman yg aku dapat tu,
allah,
sangat2 berharga utk aku pada masa depan. . .

in shaa allah,
mungkin diberi satu lagi peluang utk melatih anak2 lagi
sbb cikgu2 bagi peluang. . .

then,
about adventure. . .

ALHAMDULILLAH,
baru tamat mnjalani B.I.G kat KEM TEBU VIEW, BESUT. . .

Semuany brjalan ngan lancar., . .

dapat tempat yg best, 
lecturer yg gempak,
pengalaman yg berharga. . .

eventhough penat, muka burn, urat2 belakang, kaki, tangan sakit,
tapi semua ni sangat2 precious and
xkan dapat dibeli kat kedai or mall. . .

sungguh.. . .

dapat ilmu baru yg kita xkan dapat belajar kalau xgi b.i.g or berkhemah. . .

sungguh. . .

paling adventure bile dapat naik gunung tebu. . .


aku mmg sukakan cabaran so,
great lah kan. . .
tapi,
hadapi sedikit masalah bile kaki yg bekas injured dulu2 tu
tiba2 mnyengat masa mendaki. . .
ouhh.. . .
itu mmg biasa berlaku tapi,
alhamdulillah,
semua selamat. . .

rakan2 sangat membantu dan
syukur dikurniakan semua ini. . .

xdapat nak share gambar sbb aku xbawak phone so,
no picture la. . .
in shaa allah akan ku cari gmbar2 ngan budak2 ni sbb
nak buat kenangan. . .

thanks pada semua yg terlibat secara langsung
ataupun secara tak langsung. . .

sungguh. . .

pengalaman yang mematangkan fikiran dan
pengalaman yg akan mmbantu kami
sebagai bakal guru. . .
di sini kami kenali diri kami yg sebenar. . .

thanks ALLAH!!

Wassalam. . . ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...