BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Wednesday, 5 September 2012

~Kembali ke Sekolah~

ASSALAMUALAIKUM. . .

AHHAAAA.. . .

Mood kembali ceria. . . .

pagi2 buta tadi seawal jam 7 sudah drive 
utk pulang ke kampung halaman. . .

sampai umah lam pkol 9 lebih. . .

rehat jap then
terus menuju ke destinasi yg ingin ditujui iaitu;
sekolah naim. . .

act,
rindu sangat ng suasana di naim. . .

tapi,
bile ingat kenangan2 bersama kawan2 tu,
xpelah. . .
sya lgsung xnak kembali ke sekolah. . .

sesampainya di sekolah,
jumpe sir zack. . .
die bergurau senda pulak. . .
nakal betol. . .
suruh ktrg tnggalkan ic kt pak guard. . .
ahhaaa. . .
mmg xlogik la sir. .. 

then,
jalan lagi, terus jumpe
cikgu fadzli n papa ya. . .
mule2 tu, bile tgk je ak n kwn2 dtg,
die sembunyi di sebalik pintu, tapi still intai ktrg . .
lucu sgt. . .
pstu,
die kua la then jumpe ng ktrg. . .

beliau merupakan cikgu SEJARAH aku. . .

faham2 la bile blaja sejarah ni mcm mne,kan?
hehe. . .

die still ingat ag kat aku. . .
ALHAMDULILLAH. . .
terharu sedikit di situ. . .

beliau bertanya tntg pelajaran,
then bile jwab ikut jejak langkah beliau,
ALHAMDULILLAH,
beliau n papa yaa bahagia sangat. . .

then, 
berjalan lagi menuju ke bilik guru,
namun,
di persimpangan,
trjumpe puan aniza n puan khadijah. . .

maka,
berbuallah kami. . .
part yg xboley nak lupe. . .

kata cikgu khadijah;
bile awak2 yg cikgu2 ni dah sedia nak kawen,
datangla kat sekolah ni,ok?
sebabnya,
cikgu2 kat sini semua ngah mencari calon menantu guru. . .
hik3
plus,
law cikgu nak bgi awak2 skrg pun, aiii. . .
mude ag tapii. . .
berdekah-dekah ketawa kami. . .

insyaALLAH. . .
OPS!!
HAHAHA. . .

naik lagi. . .
jumpe lagi cikgu cikgi. . .

jumpe sir letfi, ustazah2, n cikgu jaii. . .

actually,
rmai lagi cume xtringat name. . .
hehe. . .

and,
persamaan pertanyaan guru2 kami trhadap kami hari ini
ialah. . .

da ade calon ke blom. . .

alahaiii,cikgu. . .

last2,
kitorang cume mampu cakap,
ktrg tunggu calon dari cikgu je. . .
hahaha. . . .

then,
jumpe adik2 aku kat sekolah. . .
adik2 ngah trial spm skunk,
so xdpt jumpe semua. . .

then,
jumpe adik lagi. . .

last2,
balik and terus ke kbmall. . .

jumpe pulak kawan2 kat skolah dulu. . .

makan, then beli brg then anta nedi balik dan. . . .
aku pun balik. . .

penat sangat since drive dari pagi2 buta hinggalah
ke petang. . .


then,
tadi abah suh siap2 utk pegi berurut. . .

die jatuh motor. . .
kesian abah aku. . .
gara2 budak moto tu,
die yg jatuh. . .

uhm,
sakitt wooo pak cik tu urut. . .
gerun, takut wa trauma aku
since aku berurut sbb kaki trseliuh tu. . 
uhuhhu. . .

then,
balik . .
now,
aku rase ngantok sangat. . .

so,
jom tido!!!

wassalam. . .


0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...