BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, 7 January 2013

~Menahan Sebak~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

uhm. . .

since ni sem 1
in degree journey. . .

so,
sesi ice-breaking/
berkenal-kenalan pun terjadilah dlam kelas. . .

mcam budak sekolah dulu2 la. . .

tanya nama, nama ayah n bla3. . .

since lecturers xkenal kitorang,
so,
we have to do it again n over again. . . .

and,
yang paling tak menyenangkan aku is,
when it comes about my parents. . .

bukan aku tak suka parents aku,
bukan. . .

uhm,
cuma. .  .

aku tak suka bila orang tanya YOUR MOM?
Bila aku hanya sebut MY DAD ONLY,
means that,
there's something missing. . .

please don't ask me more bout that. . .

sangat perit bila aku 
satu2nya orang dlm kelas
yg terpaksa jawab,
ouh. . .
MY MOM PASSED AWAY. . .

Please. . .

aku sangat tak selesa. . .

and,
dengan tak semena2,
mood berubah. . .

lebih2 lagi,
ade yg bertanya sejak bila, kenapa meninggal. . .

please.  . .

punya lah susah giler aku nak move on,
then,
bila have to ingat balik saat2 yg sangat perit tu,
tu mcam menoreh kembali luka yg dalam tu. . .

ALLAHURABBI ;(

Sedihnya hanya aku yg rasa,
tapi,
still, 
aku tersenyum. . .


tapi,
mungkin org tak perasan tatkala
suara aku berubah . . .

aku mula mengalihkan pandangan ke tempat lain. . .

aku tak nak
diorang simpati dengan nasib aku. . .

dan,
aku pun tak ingin diorang lihat
tangisan aku. . .

ALLAH!!

cukuplah hanya aku dan ALLAH 
je yg tahu akan pahitnya erti KEHILANGAN IBU YG TERCINTA. . .

and,
again. . .

mata mulalah berair. . .

lebih2 lagi bila ade yg berkata,
orang yg kehilangan ibu ni,
hilanglah satu berkat padanya
iaitu doa dari ibunya. . .

ALLAHURABBI. . .

Teresak-esak menangis semahunya. . .

pada insan yg masih
mempunyai ibu,
hargailah ibu anda. . .

sayangilah ibu,
hormatilah ibu,
sanjungilah ibu,
berbaktilah pada ibu. . .

sungguh. . .

aku mohon. . .

ibu tiada ganti dalam hidupmu. . .



rindu arwah ibu sangat2. . .

ALLAH. . .
;(

AL FATIHAH buat arwah ibu. . . .

wassalam. . . .



0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...