BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Friday, 9 August 2013

~ dirisik? ~

assalamualaikum . . . .. . .


salam syawal dari aku. . . .

hari ni baru aku sihat. . .

semalam terjelepok je kat umah. . .
xgi beraye mane2. . .
dugaan,ujian dari Allah. .. . 
#senyum

okla. . .

dlam minggu ni saje,
aku alhamdulillah,
berjaya mmbuat kek coklat, macaroni cheese bakar
by my own. . .
yeayyyyyyyyyyyyy
clap, clap, clap. . .
hahaha
takde motif tetibe ckap gitu. . .
kihkuhkahkohhhh. . . :P

tak tau kenape,
sangat teruja utk baking something lately. . . .

ok2. . .
back to the topic. . .

dirisik??

sape?

hari ni ak pegila beraye kat umah nenek since
semalam mmg ak dk umah je sbb 
xsihat. . .

then,
duk borak2 pasal sepupu aku,
tetibe nenek aku mcam pegawai polis
mule mnyoal siasat aku. . .
#alamak

about what?

haaaaaa. . .

about . . . . . . . . .

umi and abah suruh nenek
tanye aku sendiri since 
tuan empunya badan dah ade kat sini. . .
eh??
ape pasal lak ni,kan??

they wanna ask 
sama ada aku ni
dah berpunya taupun belom. . . .
dah ade 'abang' atau pun tidak. . . .

jawabku dgn selambernyee. . .
adelah abang. . .
ade dua ag haa. . .
dua abang kat umah tu haa. . .

nenek senyum and terus jadik serius. . . .
takut makkk. . .
haha. . .

ok,
die tanye again. . .

dah berpunya atau belom . . .

terus,
abah cakap aku dah berpunyaa. . .
eh, bile mase lak ni bahh??
terkejut akuuu. . .

aku pun cakap la takk. . .

nenek senyum lagi. . .
aku xtau kenape. . .
so, i ask her why. .. .

then,
she said that someone ask bout me. . .
uhmmm. . .

aku tanye la sape,
then sepupu aku beria jawab yg die tahu sape
lelaki itu. . .

aku terdiam . .
adakah die lagi??

then,
abah tolong tanyakan adakah
lelaki yg sama?

nenek diam. . .

urghhh.,
tension akuuu. . .
adegan soal siasat dihentikan. . .
adegan makan bermulaaaaaaaaa. . .


lepas makan,

nenek aku sambung ag pasal ni. . .
aduhaiiii


tapi, 
kali ni aku menolak dgn baik. . .
ak cakap yg aku nak belajar dulu,
nak bekerja dulu,
then baru nak pikir pasal kawen. . . .
itupun kalau ade org nak kat aku. . 
heh heh, ayat sadisss. . .


then,
setelah dipaksa aku, and family aku
utk ckap sape lelaki tu,
then barulah nnek cakap. . . .

it's true. . .
die lagi yg datang. . .

nenek cakap,
semalam die and his family datang beraye kat umah nenek and
his mother ask bout me. . .

maaf. . .

aku tolak sbb banyak perkara. . .

first,
sbb lelaki tu saudara dekat je ngan aku. . .

second,
aku nak gapai cita2 aku dulu. . . .

third, forth, fifth and seterusnya,
maaf. . .
aku tak layak utk sesape 
especially lelaki baik mcam awak. . .. .

even aku xkenal lelaki tu,
tapi,
aku tau,
he's from a good family. . .
kerje pun ok. . .

maaf nek, maaf sume. . 

aku menolak utk kenal die dgn lebih rapat. . .
maaf. . .

sebelum tolak tu,
aku tanye jugak pendapat abah,
mane la tau kot2 abah brkenan kt die ke 
mmg nak die jadik calon menantu die ke ape ke. . .
kihkihkih

then,
abah cakap,
kalau boleh,
abah xnak la aku kawen ng saudara dekat. . .

bukan ape,
takut jadi pape kang,
susah. . .
persaudaraan tu yg penting. . .. 

aku menarik nafas lega. . . .


maaf awak,
 walaupun aku xkenal sape yg 
nenek, abah, umi and family cakap pasal awk,
still,
aku nak mntak maaf sbb menolak. . .

u deserve someone better. . .

aku ni tak layak utk sape2 pun. . .

tapi,
kalau dah Allah tetapkan,
kite xleh nak menolak,kan?
doa la sape pun yg aku,kau,dia dan kamu nak n harapkan. . .
doa supaya Allah pegang hati dia utk kita. . .
sbb,
hati dia,aku,kau,kita kan milik allah...
kalau nak,
doa la. . . mintak la kat Allah. . .

#senyum 




0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...