BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Wednesday, 11 June 2014

~Syukur ya Allah~

assalamualaikum. . .. 

long time since da last post. . .
had a very hectic weeks,months. . .

well,
alhamdulillah for all the chances given.. . .

menyibukkan diri sebenanrnya. .. .

org kata,
bila kita sibuk,
kita xkan pikirkan perkara2 yg merunsingkan jiwa. . .
well,
i have to admit that yg
ape yg org ckap tu so true. . .
bila busy ni,
xde mase pun nak pikirkan pape yg brlaku. . .

lately,
aku cuba join a few sukarelawan program,. . .
alhamdulillah. .. .
bnyak pengalaman yg berharga dapat aku kutip. . .
kali ni,
cuti sem aku terase sngat singkat sbb
aku rase la kan,
why not if korbankan skit masa cuti
utk grab da chances to do some good deeds. . .
sbab aku tau,
bnde2 mcm ni sgt penting once we enter da school later on
as a teacher. . .

mcam2 kerenah kau akan hadap,
mcam2 teknik yg kau akan guna
jz to attract pupils to concentrate on ur teaching. .  .
hey,
its not an easy thing to do,babe,dude. . .

first,
aku join perkhemahan belia MBM at Putrajaya,
next,
sukarelawan at Terenggau International Scout Jamboree. . .

well,
what can i say is fuhhh and wowwwwww. . .

experiences yg ckup2 brmakna utk mengajar aku tntang kehidupan. . .

kalau kau tak kuat pegangan dkat dalam,
which concern with ur IMAN,
what i can say is,
kau bakal hanyut dekat dunia ni. . .
satu je,
kalau kau believe in Allah,
kaulah org yg trgolong dgn org2 yg bersyukur. . .

papehal yg kau nak buat,
sentiasa niatkan dgn nama Allah. . .
why?
sebab,
sesuatu kerja yg dimulakan dgn mengingati Allah itu
penuh dgn barakahNYA. . .
tu satu bende yg kau kene yakin!

byk sebenarnya aku nak share tp,
ckup la aku share mcm tu je. . .
sinopsis n moral value kpda kesemua cerita org kata. . .

ape2 yg kite ada, kite selalu cakap tak cukup. . .
tapi,
pernah tak kau pikir,
ade insan yg brhempas pulas utk dpatkn ape yg kite ade. .
pernah?
bile kau experience bnde tu sndiri,
maka baru kau akan rasa nak bersyukur
dgn ape yg kau ade. . .

manusia,
selalu begitu,kan?
ye,
aku juga begitu. . .
sebab tu aku kata,
byk bnde yg aku dpat dri join program2 ni. . .
tak rugi sbb at last,
u'll get to learn something from it. . .

if ada lagi mane2 program in the future,
aku rse nak lagi join. . .
sebab dgn join bnde2 gni,
kawan dapat pun ramai. . .
sbb aku suka berkawan,
so it suits me well lah kan. . .

salah satu sebab kita dicipta berbeza2 di dunia ni pun
sbb Allah nak suruh kite saling brkenalan,
selain kite dpat menyebar agamaNYA,
jadi,
ape lagi yg kite nk pikirkan?
ayuh. . .

that's it from now. . .


assalamualaikum . ..

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...