BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, 24 December 2012

~Parah~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Parah?

ape yg parahnya?

luka? cedera?
sakit? eksiden?

hum,
something related to that. . .

sampai ke detik ni,
aku still xboley nak stopkan otak aku dari 
berfikir mengenai fenomena tu. . .

sungguh. . .

kali ni begitu hancurnya hati dan perasaan aku ni. . .


tatkala bersendirian di rumah,
yg menemani aku cuma tv, laptop. . .
hanya gadget2 tu je yg setia menemani aku. . .

telefon mmg aku buang jauh2. . .

gara2 tu,
family aku nak contact aku terpaksa
call byk2 kali sbb 
aku mmg xhiraukan handset.  . .

maaf abah, abg, dan semua. . .

parah,kan?

kenapa aku masih membiarkan hati sendiri digores. . .

sepatutnya,
tiada peluang kedua, ketiga dan
beratus-ratus peluang.  . .

maka benarlah kata2 tu,
kenapa kita nak utamakan org yg meminta peluang kedua
sedangkan ada insan yg bersungguh2 inginkan peluang yg pertamanya?

betul. . .

maka,
dengan ini. . .

aku,
tidak mungkin akan memberi peluang yg kedua
utk org sakiti aku lagi. . .

terlebih percayakan orang?
itulah kelemahanku. . .

padahal dulu,
arwah ma aku beribu-ribu kali pesan kat aku,
'iqah, jgn mudah sgt percayakan org. . .
kalau syg org pun, jgn lah letak 100% kepercayaan tu,ok?'

maka,
betullah. . .

ma,
anak ma ni selalu tertewas
dgn sandiwara manusia. . .

luar je aku nampak ganas,
tapi the real fact,
aku ni lembik sangat sampai
org boleh pijak2 aku,
boleh tipu aku sesuka hati diorang. . .

xpelah. . .

ALLAH MAHA MENGETAHUI. . 

Hari ni hari diorang,
esok luse,
in shaa allah,
hari aku pulak. . .



wassalam. . .

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...