BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, 21 July 2013

~Kejutan~

ASSALAMUALAIKUM. . .  . . .


Alhamdulillah,
it's 13th of Ramadhan. . .

cepat sungguh masa berlalu. . .

berharap sangat bulan Ramadhan tidak berlalu pergi lagi. . 

namun,
masa begitu mencemburui kita. . . .

berdoa agar Ramadhan kali ini
bukan Ramadhan yg terakhir utk aku,kau,dia dan kamu. . . .
ameen, in shaa allah. . .


kejutan. . . .

allahu allah. .. .

semalam,
setelah bangkit dari sahur,
sume ok je, but
mase dlam kelas methodology,
sakit yg tak tertahan lagi. . .

then,
aku gtau k.u aku yg aku dh xtahan
ng sakit ni,
terus die pegi ckap ng madam n
madam ask me to go to hospital terus pagi tu. . .

aku hanya menurut,. . .

pergi ke h.e.p utk mntak izin ke HSNZ. . . .

Sangat lama prosedurnya hingga aku rsa mcm nk give up. . .

selesai urusan di h.e.p,
ke kelas semula utk brtemu madam utk tandatangan. . .

then,
emon kate tggu je kt kelas,
nnti die datang amik then terus g hospital. . .

hanya ALLAH yg tahu. . .

diam je merenung di tepi tingkap kereta emon. . .

emon sempat suruh aku berbuka je since 
it's fasting month and die takut aku xdpat tahan. . .

aku tengok kat die then ckap yg
aku syg sgt nak tnggal puasa. . .

yelah. . .

mane la tau ni mungkin  ramadhan yg terakhir utk aku. . .

xpe,
Allah akan kuatkan aku,
pujuk hati yg kian menjerit, meraung dan meronta. . . .

smpai di hspital . . .

prosedurnya tetap sama,
mengambil masa. . .

bila sampai turn aku,
terus masuk ng emon. . .

consult ng doctor,
then terus,
doctor buat appoinment utk operate. . .

aku terkejut dgn tarikh yg
doctor catatkan utk aku dioperate. . .
28/8/2013. . .

meaningnya,
lagi sebulan je, . .


allahu allah. . .

mmg betol,
this is just a minor surgery,
but anything can happen, kan?

aku,kau,dia, kamu tak tahu. . .
yg Maha Mengetahui hanyalah satu
Allah Yang Maha Mengetahui. . . .

apa aku patut cakap kt abah? abg? umi?

sejak dari awal ag abah xnk bgi aku
permission utk operate. . .
dah tu,kali ni??

doctor pernah pesan kat aku,
before pape terjadi,better operate cepat. . .
kalau x,
kuman tu boleh je merebak n boleh je
create sakit lain plak. . .

yelah,
mane aku tau perangai kuman. . .
kau tahu?
tak tahu,kan?
yg tahu still DIA yang SATU. . .

So,
aku fikir utk mase depan aku,
aku setuju je operate. . .

boleh je nak buat senyap2 operate tu
tanpe pengetahuan abah n family aku,
tapi
andai kata
operate ni penghujung bagi segalanya?

tak ke sedih abah n family aku?

sekali lagi aku tekankan,
walaupun this is just a minor surgery,
tapi still, 
anything can happen,kan?

since,
kesihatan aku ni dah la
xmcam org lain. . .

uhm . . .

classmates aku alhamdulillah,
nmpak sume concern pasal aku. . .

bertanya khabar,
dan alhamdulillah,
siap mendoakan aku.  . .
itu yg aku harapkan; doa. . .


andai ini yg terakhir untuk aku,
berilah kemanisan akhirat untukku, ya Allah. .. . .

aku nak sangat bertemu kembali dgn arwah ibuku. . .

beberapa hari ni aku asyik mimpikan dia je. . .

kalaulah mimpi tu adalah kenyataan. . .
;(

doakan keselamtan aku. . .

doakan after operate,
kesihatan aku xlagi terganggu. . . 

maafkan salah silap aku . . .
halalkan sume makan,minum dan segalanya. . .
kalau ada hutang yg aku xtunaikan dgn korang,
datang and tuntutlah. .  .
aku xnak hutang ni menjadi penghalang
utk aku pergi dgn tenang. . .

jaga diri, jaga hati, jaga iman. . .

p/s: -syg, jgn hanyut dgn dunia yg baru kau nak kenali,
kerna akhirat yg kekal pasti menanti. . .. . .

- syg, jgn mulakan sesuatu yg sebelum ini 
kamu jaga dari terjebak,
kerna aku pasti tiada satu pun 
yg indah seperti yg kamu sangkakan. . .

syg,
panggilan syg ini bukan buat kekasih hati,
tapi buat insan2 yg sangat aku sayang. . . .


wassalam. . .    ;)

0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...