BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Thursday, 11 July 2013

~Mencari arah tuju~

ASSALAMUALAIKUM. . . .

Allahu ALLAH. ..

Pejam celik, pejam celik,
dah genap 3 hari kita berpuasa. . . .

syukur ALHAMDULILLAH,
ALLAH masih mempertemukan aku,kau,dia dan kamu
pada ramadhan kali ini. . . .


lama dah xupdate blog,
been very busy. . . .
plus,
not in da mood to write anything. . . .

mencari arah tuju?

eyup,
sangat buntu untuk memulakan perjalanan tanpa hati. . . .

sebenarnya,
ade 2 bende dlm aku mencari arah tuju ni. . .

first,
utk program BIG. . .
kali ni aku diamanahkan
utk mnjadi pengerusi BIG utk kelas aku. . .

and,
amanah ini mmg sangat berat utk dipikul,
namun, 
aku yakin aku akan dapat bantuan dari DIA, 
classmate n jugak tutor aku. . .

utk program kali ni,
kami kene berkhidmat utk masyarakat. . .

setelah berunding dgn tutor n classmate,
kami memilih utk ke rumah anak2 yatim
dlam bulan puasa ni. . .

namun,
terlalu banyak kekangan utk merealisasikn misi ini. . .

rumah anak2 yatim dh penuh di 'booked'
sempena bulan ramadhan ni. . .

sudah puas aku dan rakan2 mncari,
namun,
masih tiada berita baik. . .

namun,
aku menganggap ini sbagai ujian buat diriku
utk sedar bahawa
tak semua yg kita nak, kita akan dapat dgn mudah. . .

mungkin selepas halangan demi halangan ini,
akan datang suatu berita gembira buat aku dan rakan2,
ameen in shaa allah. . .
mudah-mudahan begitulah hendaknya. . .

namun,
sbgai langkah persediaan,
kami buat plan B in case if plan A 
xkan mncapai kenyataan. . .
so,
alhamdulillah,
dah ade back up plan utk tu. . .


then,
the next thing is bout my life. . . .

aku masih mencari arah tuju. . .

aku masih buntu utk meletakkan diri aku. . .

aku tahu sudah tiada sebarang harapan utk aku,
tapi masih,
aku tidak tahu arah mana yg patut aku tuju. . .

toleh ke kiri,
masih tidak bergerak,
aku masih di titik yg sama. . .

toleh ke kanan,
masih tidak berganjak,
masih, aku masih di titik yg sama. . .

tiada arah tuju,
walaupun aku tahu apa yg aku mahu,
cuma,
masih dan masih,
aku masih buntu. . . .

aku sangat berharap,
sempena bulan yg mulia ni,
aku dapat mencari arah tujuku. . .

aku berharap agar DIA menunjukkan jalan utk aku tuju. . .

namun,
jika masih buntu,
mungkin belom masanya untuk aku menukar arah tuju. . .
mungkin juga aku harus berada pada arah yg sama,
namun cuma harus
menukar caraku. . . .






0 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...